web analytics

Exercițiul lui Klaus

Prea frumos e exercițiul lui Klaus ca să-l postez doar ca un simplu comentariu. Îți mulțumim, prietene.

50 Comments

  • neverending 2018-09-28 Reply

    Frumoasa poezie, Cudi & klaus, iar chestia cu scrisul de mana are ceva aparte…total diferit de ariditatea unui simplu link.
    In fapt, e un gest frumos, personal, asa ca mi se pare aiurea (ca mersul unui elefant printre portelanuri) sa scriu eu mai multe.
    Doar las un semn in subsolul acesta.

    • Cudi 2018-09-28 Reply Author

      Uite, cu dedicație pentru tine, neverending:

      • neverending 2018-09-28 Reply

        Nichita…
        Tu m’as touché, Cudi.
        En plein coeur! 🙂

      • klaus 2018-09-29 Reply

        Încearcă cu stiloul, Cudi! 🙂

  • klaus 2018-09-28 Reply

    Neverending, nu trebuie neapărat să umpli goluri.

    • neverending 2018-09-28 Reply

      klaus, nu am umplut niciun gol, doar am pus un semn…

      De carte!

  • renata 2018-09-28 Reply

    Cudi, în primul moment inițiativa asta mi s-a părut emoționantă. Să lași o pagină scrisă de mână în eternitatea virtuală e aproape romantic. Să alegi un text literar cu autor consacrat e deja un act de cultură.
    Mă pregăteam să fac și eu acest exercițiu, după ce l-am văzut pe al tău. Între timp, l-ai publicat pe al lui klaus și m-am oprit.
    Scrisul de mână e ca amprenta digitală -- unic pentru fiecare individ. Cineva cu minime cunoștințe de grafologie ( nu mai zic de un expert) te „citește” ca pe-o spovedanie. Mai rău: ca pe-o spovedanie a subconștientului. Îți află de-acolo toate trăsăturile de personalitate, chiar și pe cele mai ascunse, chiar și pe cele de care nici tu nu ești conștient.
    Cu exercițiul ăsta cultural „te dezbraci de caracter” fără voia ta. Devii vulnerabil pentru cei care știu să cunoască omul după scrisul de mână.
    Nu cred că asta a fost intenția celui care a pornit această leapșă, dar nu se știe niciodată cui folosește o informație aruncată în virtual.
    p.s.: nu mă supăr dacă mă faci paranoică, măcar în sinea ta. 🙂

    • Vladimir 2018-09-29 Reply

      Eu astept cu interes sa vad o mostra din aldus, exact pe considerentele de mai sus :). Nu stiu de ce ma aia grija daca e de fapt femeie (ca de fapt nu conteaza catusi de putin, in afara de necesara politete in relatia cu orice doamna). E un dimorfism clar la scris. Dar ce-i drept daca-i fata isi poate pune vreun mascul din familie sa scrie desi si asta e usor de determinat daca e cel mai mic gap de generatie :D.

      • Aldus 2018-09-29 Reply

        Exact pe considerentele de mai sus, n-o să vezi.

        • Vladimir 2018-09-29 Reply

          Nu e bai, ma lamuresc eu pana la urma :D. Si daca nu, tot aia e. Cum ziceam, de fapt nu conteaza.

  • Cudi 2018-09-29 Reply Author

    Cu ce rost efortul unui grafolog, când e mai simplu să citești articolele? Cred că astea sunt mai revelatoare. Deci nu e nici un pericol.

    • Vladimir 2018-09-30 Reply

      pai Cudi e chestia cu dovada irefutabila. Uite, eu, citind comentariile si blogul lui Aldus, cred ca e femeie. O analiza grafologica (presupunand ca ar fi chiar scrisul lui Aldus) mi-ar confirma sau nu presupunerea. Din nou, cu exceptia faptului ca m-as comporta mai cu manusi si i-as da ignore pe anumite subiecte sau as lua-o mai in serios pe altele, n-ar schimba radical interactia cu ea/el. Deocamdata nu pot face asta fiindca e doar o presupunere. O chestie scrisa ar reprezenta o dovada independenta si clara ca am sau n-am dreptate.

      • Cudi 2018-09-30 Reply

        Vladimir, indiferent de concluzia la care ajungi după analiza sexului lui Aldus, să știi că e ok, noi nu vă judecăm.
        😀

  • klaus 2018-09-29 Reply

    Mă gândeam la ce spune renata. După ce isprăvisem de scris, am produs vreo zece rebuturi, nu de caligrafie ci cu greșeli, exact asta mi-a tunat în cap. Că cineva m-ar putea dezbrăca de caracter. Cred că mi-am zâmbit ironic, în principiu n-aș vrea să ascund nimic. Mi-am amintit și câte enorm de multe caligrafii am avut pe măsură ce creșteam. M-am suspectat de personalități multiple. Mi-am revenit la umbra aceluiași zâmbet, parcă mă tem că nu știu ce caut. Și cred că asta-i cea mai mare teamă.

  • klaus 2018-09-29 Reply

    Am mai avut senzația că uit să scriu. O senzație copleșitoare.

  • Vero 2018-09-29 Reply

    Dar, pentru deliciul grafologilor, mai am câte ceva mai vechi, pe câte un blog sau ” rel=”nofollow”>altul.

    Cineva cu cel puţin minime cunoştinţe de grafologie s-a uitat o dată (cu muuulţi ani în urmă) cu ochii cât cepele la scrisul meu şi mi-a spus doar: “Să treci neapărat pe la mine cu băiatul cu care-o să te măriţi, trebuie să vorbesc cu el.” Dar pe vremea aia încă nu-l cunoşteam pe băiatul în cauză, aşa că… n-am trecut. Şi, tot pe vremea aia, încă nici nu-mi amestecasem definitiv scrisul de mână cu scrierea stas pentru desen tehnic.

    • ketherius 2018-09-30 Reply

      OMG! Faci “t”-ul mic la fel ca mine -- cu liniuța jos sau la mijloc (în funcție de cum tre’ legat de următoarea literă).
      În altă ordine de idei, nu știu cum de ai ajuns în spam; abia acum am dat o privire pe acolo și te-am observat.

      • Vero 2018-09-30 Reply

        Am pus prea multe linkuri. E drept că mă aşteptam s-ajung la moderare, nu în spam. 🙂

        Şi nici nu mă aşteptam să apară aici a doua imagine, aia imensă. O pusesem ca link pe cuvântul “altul” -- da’ poate n-o fi mergând când linkul e adresa unei imagini (deşi am făcut o probă pe un blog de-al meu, şi-acolo a mers, a ieşit cum am vrut).

    • Cudi 2018-09-30 Reply

      Vero, cu atât de puține rânduri scrise (în prima imagine), nici Richelieu nu ți-ar putea face nimic.
      “Give me six lines written by the most honest man in the world, and I will find enough in them to hang him.”

      Apoi vine a doua imagine, să le-ajungă grafologilor.
      Pitica îți înțelege scrisul, avantaj litere de tipar. Toată admirația pentru constanța, claritatea și uniformitatea scrisului tău. Și pentru încadrarea perfectă între linii, fără s-atingi pe cea de la bază, nici pe cea de sus. Dacă liniile alea ar fi barele unei celule din pușcărie, scrisul tău ar fi evadatul perfect. 😀

      • Vero 2018-10-01 Reply

        Mulţumesc, Cudi. Cu menţiunea că ăla din a doua imagine e scrisul meu de acum 30 şi ceva de ani. Acum scriu ca în prima imagine -- înainte de a mă plictisi să-mi controlez scrisul. 🙂

        Pentru scrisul meu aproximativ de tipar e “de vină” scrierea aia stas de care spuneam. Mi-am scris aşa tot proiectul de diplomă. Unii plăteau un desenator ca să li-l scrie, dar părinţii mei nu erau adepţii unor astfel de practici -- şi nici eu voiam să le toc pensiile. Nu pentru aşa ceva! 😀

    • klaus 2018-10-02 Reply

      Vero, superb scrisul tău tehnic! :)) am trecut și eu prin faza asta. Am devenit nostalgic :).

      • Vero 2018-10-02 Reply

        Eu am rămas în faza asta, după aproape 27 de ani de inginerie, la “Compartimentul Tehnic”.
        Oricum, n-am scris niciodată frumos. (Dar m-am bucurat că pot să scriu citeţ.) Mi-ar fi plăcut la şcoală, dacă n-ar fi fost orele de caligrafie, de desen (artistic,nu tehnic) şi de muzică; le-am detestat în ordine inversă celei în care le-am scris aici.

  • renata 2018-09-29 Reply

    Și eu am caligrafii multiple, în funcție de starea de spirit și de motivul pentru care trebuie să scriu de mână. Totuși cunosc persoane care păstrează aceleași caracteristici caligrafice, indiferent de conjunctură: scriu la fel de frumos o listă de cumpărături sau o scrisoare de dragoste. Pentru un specialist, aceste variații de moment nu au importanță.

  • klaus 2018-09-30 Reply

    Probabil că nu au importanță, ideea era că în principiu nu vreau să ascund nimic.
    Dacă cineva vrea să te “scaneze” o poate face mai eficient analizând texte scrise de tine. Rezultatul e mai aproape de realitate dacă ai fost prolific.

  • Iosif 2018-09-30 Reply

    “Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. Va spun ca, în ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi socotit fara vina si din cuvintele tale vei fi osândit.” -- Isus Hristos --

    • klaus 2018-09-30 Reply

      Let’s rock, Iosive!!!!

  • Iosif 2018-09-30 Reply

    Omenirea întreaga inconstienta, este sub controlul robotilor, manipulata subtil, devine din ce în ce mai lipsita de valorile autentice absolute, naturale, pierzând din vedere Sufletul, sentimentele nobletii IUBIRII NECONDITIONATE, devenind sclava a propriei inconstiente, pierzându-si IDENTITATEA REALA, acceptând o identitate FALSA în care fiecare individ devine un numar par sau impar utilizat de “papusarii” acestui sistem “Antichrist” (Matrix) ,care în curând vor arunca la pamânt definitiv, tot Adevarul Absolut Atemporal, (CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU) interzicând exprimarea LUI în comunicarea virtuala, apoi …THE END WORLD ! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=mFC7LiitHFs
    “Ziua Domnului însa va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de marea caldura si pamântul, cu tot ce este pe el, va arde.” -- 2Petru 3 --

  • vax-albina 2018-10-01 Reply

    Bine v-am găsit. M-ați provocat cu scrisul vostru și vă atașez o imagine a scrisului meu de-a-ndoaselea. De pe blog. Din 2012.

    Il foloseam în studenție pe cărțile poștale. Se citea cu ajutorul unei oglinzi.
    Acum există paint și flip orizontal 🙂
    (Sper ca am reușit inserarea imaginii 🙁 )

    • Cudi 2018-10-01 Reply Author

      Bine ai venit, Vax-albina! Din păcate, nu apare imaginea și chiar ne-ai făcut curioși. Ar fi prima dată când aș vedea un scris pe de-a-ndoaselea, pe hârtie. M-am mai jucat și eu, amatorește, pe ușa aburită a cabinei de duș. 🙂

      • vax-albina 2018-10-01 Reply

        Ultima incercare. Sau scriu alt text :

        ” rel=”nofollow”>

        • Cudi 2018-10-01 Reply

          Trăiască Flip-ul din Paint!
          Întrebările rămân de o tristă actualitate, indiferent în ce plan temporal le pui.

  • ketherius 2018-10-01 Reply

    Eu mi-am amintit de clasa a cincea:

    • Cudi 2018-10-01 Reply Author

      Mihai, știi bine că nu înțeleg nimic din ce-ai scris acolo, dar pare complex. Și arată frumos! :p

      • ketherius 2018-10-01 Reply

        E un mic eseu despre importanța, utilitatea și versatilitatea acelui mic obiect casnic numit “perie”.

    • klaus 2018-10-01 Reply

      Beton! :)) keth, mai ții minte și că b-ul între două vocale se citea v? 😀

      • ketherius 2018-10-01 Reply

        Sincer, nu îmi amintesc. Știu că, la pantofi, b-ul este de bază: обувь.

        • klaus 2018-10-02 Reply

          Semnul moale 🙂

      • klaus 2018-10-02 Reply

        Totuși, cred că despre g era vorba, nu de b. Senil, ce mai…

  • klaus 2018-10-01 Reply

    Am fost îndrăgostit de i-ul scurt. La cât m-am scremut să-l citesc artistic.
    Nu mai știu nimic de domnul Pop, profesorul meu de rusă din gimnaziu. E printre puținii de care îmi mai aduc aminte.
    Profuleeeeee, ia de aici, un gând bun de la un puști care te-a făcut nemuritor!

  • Aldus 2018-10-01 Reply

    Cu flip-ul nu știu, dar eu când eram mic eram fascinat de scrisul codificat și cu sare de lămâie.

    • Cudi 2018-10-01 Reply

      N-am idee despre ce vorbești -- “scrisul codificat și cu sare de lămâie”. Poți să explici?

      • ketherius 2018-10-01 Reply

        Și mai sunt metode: praf de copt, lapte etc.

        https://www.wikihow.com/Make-an-Invisible-Ink-Message

      • Aldus 2018-10-02 Reply

        Cerneală simpatică.

        Pui apă cu sare de lămâie (cât mai concentrată) în stilou, pe post de cerneală. După care scrii ceva. Nu se vede nimic, până când apropii hârtia de o flacără, moment în care textul tău începe să se materializeze, de culoare maronie.

        Am văzut asta în ceva roman polițist citit în copilărie.

        Scrisul codificat era scris cifrat. De exemplu, inventam un cifru (cum ar fi înlocuind fiecare literă cu un număr) și scriam ceva într-un fel de jurnal, astfel încât alții să nu poată citi.

      • Aldus 2018-10-02 Reply

        … și tu mă tot întrebi de ce mi-am tras pseudonim.

  • Aldus 2018-10-01 Reply

    Și în timpul ăsta, omul de la care-o plecat ideea nu știe nimic, așa-i?

    • Cudi 2018-10-01 Reply

      Eu am pus link spre el la articolul precedent.

  • ketherius 2018-10-01 Reply

    Dacă scrii cu zeamă de lămâie, scrisul este transparent (aproape invizibil) și se colorează (roșu, parcă), dacă încălzești foaia pe care ai scris (la lumânare, cu fierul de călcat etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *