web analytics

Fiţi treji, şi vegheaţi!

Fotogr.0453„Dacă e conjuncţie adversativă, virgula aia e la locul ei”, bombăneam eu în timp ce studiam fiţuica lăsată-n uşă. M-am uitat şi la uşile celorlalte apartamente de pe palier, toate aveau strecurate pe lângă toc câte un pliant, însă altele două zăceau pe jos, purtând amprenta murdară a tălpii de bocanc. Sau pantof masculin cu striaţii antiderapante. Să revenim.

„Acest pliant vă este oferit de Martorii lui Iehova. Pentru mai multe informaţii legate de conţinutul acestui pliant, puteţi contacta numărul de telefon: 0749-260-927 sau barabi12@yahoo.com”. Aha.  Martorii lui Iehova. Ok. Aceşti martori nu puteau, oare, desemna pe unul cumsecade dintre ei, astfel încât pliantul să se încheie decent cu numele acestuia la contact? Nickul de yahoo barabi12 sună al nabii de anonim, amatoresc şi penibil. Bine, d-le sau d-na barabi12, dacă te vâri în vieţile noastre prin tocul uşii, ia să vedem cine mama mă-sii eşti. Oare ce zice nea google?

Fotogr.0455Constat că are cont pe kudika, ar putea fi femeie. Dar mă înşel, are avatar standard masculin şi în urmă cu doi ani s-a împrietenit cu o femeie. De pe un alt site, ceva cu oferte de munca, aflu ca se pretinde companie. Cu 2000 de angajaţi şi descrierea „Ajută primiriea comisioanelor din toate cheltuielile existente”. (?!) Îl cheamă Barabas Levente. Da, e bărbat. Şi uşor de găsit, putea să îşi semneze aşadar mirobolantul pliant oferit spre lectură. Continuăm. Hopaaa! :))) Activ pe un forum cu ponturi fiebinţi, unde semnează următorul topic: „Afacerea secolului xxi. O firma inteligenta din Cluj,Shopping Center Network ,care te ajuta sa primesti comisioane din cumparaturile tale ,nu ezita sa te inscri si sa vezi oportunitatea firmei.Aici poti intra http://prezentareascnetromania.uv.ro/.

Comisioane din cumpărăturile tale?! Caut mai departe după anunţul ăsta, poate îl găsesc mai detaliat. Şi găsesc asta. Semnează Barabas Cornelia (acelaşi telefon, site, o fi nevasta, chiar nu mai contează, vă lămuriţi după ce veţi citi anunţul):

V propun s intrai in afacerea secolului XXI , afacere in care nu cheltuii nimic i din care o s avei beneficii imense .Aceast afacere a fost lansat inRomanialaCluj-Napocain data de26.10.2010i ii are rdcinilein Slovenia, unde are un succes nemaiintalnit. Cel ce a gandit aceast afacere, a urmarit indeaproape o alta afacere ( Lyoness) lucrand in paralel la ambele , reuind in cele din urm s o realizeze de sute de ori mai profitabil i nu implica nici o cheltuial , nici o obligaie ,poi sa fi membru al mai multor MLM-uri.

Trebuie doar s v inregistrai ( gratuit)w w w. scnetromania.com/barabi12, iar atunci cand mergei la cumprturi s dai cardul la scanat , i vei beneficia de un discount, acesta poate s difere de la un magazin la altul in funcie de negocierile fcute in prealabil. AcestDiscountil vei gsi in biroul dvs. personal, in banii pe care o s-i putei folosi dup bunul plac.

Ex:

Platesc facturile de telefon,internet..etcPrimesc un comision aprox 10%

Sau

Cumpar Paine,lapte….etc in val de 100 si primesc un comision aprox 10%

Sau

Cumpar benzina de la peco iaras primesc un comision aprox 10%

Sau

Iau un taxiu la fel primesc un comision aprox 10 %

Sau

Daca ma duc la notar, iaras primesc comision de 10%

Si alte ex sar puatea expune

Dac vrei mai mult , nu trebuie decat s recomandai afacerea i altora , iar dumneavoastra vei beneficia de 0.5 % din cumprturile lor pe toat viaa.Dac vrei i mai mult , trebuie s-i sftuii pe cei la care le-ai recomandat afacerea s o recomande mai departe , iar dvs. vei beneficia de 0.5 % i din cumprturile celor noi venii , toat viaa.i tot aa vei beneficia i de la urmatorii i …., i de la urmatorii , pan la nivelul 4.

Haidei s facem impreun o simulare.

Daca tu singur() ai recomanda afacerea la 10 persoane iar aceste persoane ar recomanda fiecare la 10persoanear fi in total 110 persoane i dac aceste 110 persoane ar recomanda fiecare la 10 persoane ar fi in total 1.110 persoane iar aceste 1.110 ar recomanda fiecare la cate 10 persoane, ar fi in total11.110persoane.De la aceste 11.110 persoane ai beneficia de 0,5% din cumprturile lor tot restul vieii. Dac tu gseti 10 persoane cred ca toi pot s gseasc 10 persoane,( dar numarul lor va fi mult mai mare).

S zicem c o persoan cheltuie in magazinele partenere doar 50 lei. ( e mult ? e putin ? ), din aceti 50 lei, dvs. beneficiai de 0.5 % adic de 25 de bani i dac de la toi 11.110 persoane incasm 25 de bani calculaidvs.i vedei cai bani putei incasaintr-o lun ( 2.777.5 lei),i nutrebuie s facem nimic in plus fa de ce am mai fcut ( s mancm,sa ne imbrcm,s alimentam cu carburani , …etc), i s dm cardul la scanat.

Dac eti interesat() d click pe link-ul de mai josw w w .scnetromania.com/barabi12, inregistreaz-te apoi trimite e-mail-ul mai departe, cu link-ul tu. Nu vei regreta .

Cele prezentate mai sus le vei gsi cu mult mai multe detalii dup ce v logai.

Mai multe informatii 0749 260-927 sau la barabi12@yahoo.com

Deci…

Fotogr.0456Pliantul lăsat în uşă îmi este oferit de Martorii lui Iehova. Ei au ales pe barabi12 ca fiind un membru de seamă din grupul lor, apt să distribuie mesajul dumnezeiesc al nemuririi sufletelor, pledoarie înţesată cu citate biblice şi încheiată povăţuitor cu „Să fim atenţi!”. Dragi martori, eu sunt atentă, chiar mai atentă decât ar fi necesar, uneori, şi adesea când nu e cazul. Interesant algoritmul său, la cum distribuie fiţuicile “iehoviste” s-ar zice că aplică aceeaşi metodă şi în racolarea de noi adepţi… Ce nu ştim, însă, e câţi bani adună de pe treapta piramidei de unde emite aberaţiile astea… Pliantul găsit în uşă, cu trimitere către mailul inovativului şi agramatului businessman Barabas Levente este o pată de ruşine pe obrazul comunităţii voastre religioase, părerea mea. Să închei cu citatul tipărit pe prima pagină a pliantului, bubuitor de-a dreptul? Da’ nu promit să mă opresc la el, că am orgoliul ultimului cuvânt: „Veniţi-vă în fire, şi cercetaţi-vă, până nu vine peste voi ziua mâniei Domnului! Căutaţi pe Domnul, Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.” Ţefania 2:1-3.

Cum ziceam… Nasol. Pe cine păcăleşte barabi12 cu astfel de mizerii?! Mă va convinge el să cercetez Biblia?! Ha-ha-ha! Dacă Martorii lui Iehova răspund că da, tare proşti trebuie să ne considere, zău acum. Ruşinică…

17 Comments

 • ketherius 2013-05-25 Reply

  Ce altceva e o secta, daca nu o afacere piramidala? Succesul se masoara in cati fraieri reusesti sa convingi sa ti se subordoneze si sa iti dea banii lor in speranta unor castiguri ulterioare -- in viata asta sau alta.

  • Cudi 2013-05-25 Reply

   Bine zici, afacere…

 • Anamaria 2013-05-25 Reply

  Buuuun… că tot mă școlesc eu în cultul lor…
  Nenea ăsta nu este martor al lui Iehova. Este ceea ce se numește ”apostat”, adică unul dat afară din congregația Martorilor lui Iehova, din cine știe ce motive (alea descrise de tine mai sus ar trebui să fie suficiente). La începutul studiului meu, am găsit și eu site-ul lor și nu înțelegeam de ce sunt două culte ale martorilor și mi s-a explicat.
  Singurul site al martorilor este ăsta: http://www.jw.org/ro/. Este singurul recunoscut oficial. De asemenea, singurele reviste, cărți sunt alea de calitate faină, cu poze frumoase, pe care ți le împart ei personal și toate sunt tipărite în Germania, din câte știu eu.
  Hârtia asta nu are nimic de-a face cu martorii, ci e a ”apostaților”, care se autointitulează Adevărații Martori ai lui Iehova. Funny e că ăștia au distribuit astăzi pliantele astea, când toți martorii din județ sunt la congresele acelea se organizează pe stadioane.
  Explicație suplimentară:Despre apostați se vorbește și în Biblie. Spune acolo (nu mai știu exact unde) că din sânul aleșilor se va desprinde o aripă care-i va huli pe aceștia, lucru care-i face pe martori să creadă cu tărie că ei reprezintă poporul ales al lui Dumnezeu.

  • Cudi 2013-05-25 Reply

   Multumesc de lamuriri, Ana. Nu stiam chestiile astea, inseamna ca semnatarul pliantelor a mintit spunand ca sunt oferite de catre Martorii lui Iehova (si nu Adevaratii Martori…). Nu pricep insa utilitatea acestei minciuni.

   • Anamaria 2013-05-25 Reply

    Păi e utilă acțiunea lor. Pentru că oamenii spun că sunt martori, unii dintre cei care-i asculta ii cauta, le gasesc tot felul de bube, scriu pe blog:) iar dezgustul se abate asupra martorilor, nu a ”adevaratilor”. Iar scopul adevăraților este să-i denigreze pe martori.
    Mai mult, personajul a scris numele site-ului acollo, http://www.amir.ro. (Adevaratii Martori ai lui Iehova din Romania). Daca intri pe site-ul ala, vei descoperi ca ei in fiecare rand scriu despre martori de rău, acela fiind de fapt scopul in sine al site-ului. Nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, credinta sau teme biblice.:)

    • Cudi 2013-05-25 Reply

     Mai precis, ca tot le-am deschis site-ul, AMIR vine de la Asociatia “Martorii lui Iehova” din Romania.

 • romwald 2013-05-25 Reply

  Ăștia nu aveau cum să fie Martori ai lui Iehova veritabili. Eu am crescut într-o familie de Martori și niciodată publicațiile lor indiferent de format nu au arătat așa ca să nu mai amintesc că nu vei găsi niciodată informații de gen mail-uri sau website-uri personale. Singurele date sunt cele ale filialelor lor și eventual a Sălilor Regatului (locurile de întrunire). Cine nu a auzit de ”Treziți-vă!” și ”Turnul de Veghe”? Ați găsit vreodată propuneri de afaceri sau alte rahaturi MLM-iste în aceste publicații? Sunt convins că nu. Indiferent că îi placeți sau nu, adevărații Martori ai lui Iehova nu vor recurge niciodată la astfel de metode. Vă recomand să găsiți o Sală a Regatului și să cereți mai multe detalii sau de ce nu să le vizitați site-ul oficial: http://www.jw.org/ro/ Cu siguranță veți primii informațiile de care aveți nevoie chiar și legate de persoanele care se folosesc de numele lor pentru ași deșfășura activitățile meschine.

  • Cudi 2013-05-25 Reply

   In concluzie avem de-a face cu un impostor, inteleg. Ma intreb care sunt valorile dupa care se ghideaza formatiunea din care el face parte. 🙂 Si pe de alta parte, cum este vazut el in cadrul comunitatii AMIR…

   • Anamaria 2013-05-25 Reply

    Păi nu e impostor. Asta trebuie să facă el, e văzut foarte bine în AMIR. Cu asta se ocupă ei, cum spuneam mai sus.

    • Cudi 2013-05-25 Reply

     Pai daca spune ca reprezinta Martorii lui Iehova si nu pe Adevaratii Martori ai lui Iehova din Romania (ma doare capu’…), daca minte astfel, impostor e.

     • Anamaria 2013-05-25 Reply

      Da, că se dă drept altcineva, e impostor. M-am aprins eu. :))

      • Cudi 2013-05-25 Reply

       Ok. Linisteste-te si pune jos sticla de diluant, asa, usor… :)))

  • ketherius 2013-05-25 Reply

   Ceea ce nu inteleg eu este: ce anume ti-a lasat impresia ca ar interesa pe cineva despre martori?

 • […] Barabas Levente este o pată de ruşine pe obrazul comunităţii voastre religioase, părerea mea. cudileata.wordpress.com cateva secunde 0 […]

 • Cuvânta 2013-05-26 Reply

  Mie imi place ca ai demascat un impostor! Daca ar fi toti atat de fraieri incat sa fie asa usor de gasit, ar fi mult mai bine! Te pup, curajoaso!

  • Cudi 2013-05-27 Reply

   Nu e mare lucru. 🙂

 • Diana şi Dan 2013-05-26 Reply

  Reblogged this on Graffiti-uri pe pereţii unei gări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *