web analytics

Shine on you (116)

Unii se tem că pe cum trec anii simt mai puţin. Că înaintând în vârstă emoţiile se estompează, flacăra se stinge lăsând în urmă un molcom jăratec. Că fluturii se aşează întru eternă hibernare pe pereţii stomacului, iar faptele, gândurile, simţămintele se desfăşoară într-un perimetru plictisitor, fără intensităţi anormale. Că totul se cronicizează, că frumuseţea acutului piere. Că maturizarea este un fel de renunţare impusă de ordinea firii, o distanţare de extreme, că anii adună placiditate, monotonie emoţională. Că oamenii, atunci când îmbătrânesc, cutează mai puţin şi încep a se ruga mai mult. Că strălucesc mai puţin, că motivele împietresc, că visele adorm. Că inima bate uniform, încumetarea se cuminţeşte.

Eu nu cred că e aşa. Eu nu confund calea spre echilibru cu acel jăratec, nici cu pacea acelor fluturi, nici cu acceptarea, renunţarea, monotonia, letargia. Oricât de bogaţi sau săraci am fi, oricât de deştepţi sau proşti, oricât de frumoşi sau urâţi, lumina noastră e o minune. Cum ar arăta o poză din satelit, dacă ar putea surprinde strălucirea fiecăruia dintre noi? Probabil ar fi poza unui imens glob luminos, unul singur, un singur suflet, însumat din miliarde de stări. O singură poveste cu miliarde de capitole.

Eu sper că peste 20 de ani voi fi cel puţin la fel de tânără emoţional, că voi da cu bâta-n baltă şi la 80, pentru ca apoi să râd în sine de copilăria mea. Nu cred că anii ne influenţează intensitatea strălucirii şi în cazul fiecărui om pe care-l cunosc, mă aştept să fiu orbită oricând de al său flash de lumină, câtă vreme avea-voi norocul să fiu lângă el, în ale sale clipe de graţie. Îmi caut splendoarea în ochii celui de lângă mine şi cred în răsăritul fiecărei clipiri. Anii nu aduc nori şi nici umbre, anii adună comori în suflet, timpul ne face mai frumoşi. Mai poetic spus, vremea şlefuieşte diamantul din noi. Aleluia.

13 Comments

 • irina 2013-10-06 Reply

  ahaha, esti indragostita :))

  • Cudi 2013-10-06 Reply Author

   Nu poate fi omul optimist ca trezeste suspiciuni. :p

 • […] un singur suflet, însumat din miliarde de stări. O singură poveste cu miliarde de capitole. cudi.ro cateva secunde 0 […]

 • ketherius 2013-10-06 Reply

  Imbatranesti, madame?

  • Cudi 2013-10-06 Reply Author

   indubitabil. dar tot nu te ajung din urma :d

 • Anamaria 2013-10-07 Reply

  Se vede că iar ești în sevraj din cauza țigărilor. De fiecare dată când renunți la fumat, vezi șobolani invizibili care mai apoi se transformă-n realitate, monstruleți ai răcelii, îngeri, demoni… Hmmmm… ia treci tu pe țigări din mătase de porumb!:))

  • Cudi 2013-10-07 Reply Author

   …zise vegana la nivel metempsihotic. :p

   • Alex 2013-10-07 Reply

    wow… :))) cuvantul asta face fluturii sa renunte la eterna pace de pe peretii stomacului…

    • Cudi 2013-10-07 Reply Author

     …se administreaza, inainte de culcare, cate o pilula de naftalina. respectam dozajul iar eternul ramane-va tern. :p

     • Alex 2013-10-07 Reply

      Nttt… naftalina face reactie cu metempsihoza. E oricum, numai tern nu. Pour les connaisseurs…

      • Cudi 2013-10-07 Reply Author

       Olala! :))))

     • ketherius 2013-10-08 Reply

      Clar, tre’ sa ma apuc si eu de mancat naftalina, ca vad ca voua va prieste :>

      • Cudi 2013-10-08 Reply Author

       Daca te apuci, pot sa te sechestrez la mine-n casa?! Nu de alta, dar poate mai apare vreo molie gigant… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *