web analytics

136

Abia mă obişnuisem să scriu data corect, cu 2013 în coadă. Acum iar o să mă ia cu dor de triumful ancorării temporale când va fi cazul să scriu numeric anul în curs. 2014. Secunda de graţie s-a pierdut în ceaţă şi-n scrum de artificii, cu nerăbdarea de a-mi lua revanşa la 66. Sunt mai grea de cap, dar a avut răbdare.

 Tot visez la momentul ăla feeric când vom juca rentz, whist împreună. E ciudat. Am fost în Brăila, Galaţi şi mă uitam lung din maşină după taraba cu buburuze pestriţe a lui Inache. Nu conta că era a treia zi de Crăciun, în mintea mea era de aşteptat să o găsesc. În filmul meu, urma să cobor discret din maşină, să mă înfiinţez în faţa ei, să las pitica să aleagă buburuza cea mai îmbulinată ş-apoi, când aveam să o privesc în ochi, blonda să exclame sfârşită: „Cudi! Tu eşti Cudi!”. Urma, evidamente (aţi fost redirecţionat automat la forma “eminamente” ), îmbrăţişarea aia merveilleuxoasă şi nu-pot-să-cred-uri.

De undeva, de după un colţ, dintr-o penumbră sau pur şi simplu coborând (în jos) ca un luceafăr pe o pârtie de rază, fără scări rulante că-s oribiloase, avea să apară în cadru, învăluită într-o aură nu ştiu cum, LaGrimme, Erase Rewind, Cami, all în one. Zâmbete, priviri adânci, fum subţire de tutun, râsete, pitica mea insistând că vrea toată taraba multicoloră a Inei, ba şi pe ea la pachet, să ne picteze pereţii.

Dar nu le-am găsit pe străzile pustii şi nici în cele două scoici culese de pe faleza Dunării, unde-am pozat artistic un buştean putrezit.

În Petroşani am ciulit urechea sub geamul Barock-ului, dar Ocsike nu se auzea. Pesemne hălăduia şi dânsul prin alte Târguri, cu roşcate frumoase şi băieţei ce-şi desenează lumea în albastru. Am hălăduit şi noi pe lângă castelul lui Ianza, Leul de Aur şi printre rafturile din Riva, de unde, la 11 lei, am cumpărat juma de kil de măsline cu gust de altădată.

DSCF0125

Asta după ce am băut două păhărele de murată, am mâncat o felie de cozonac şi cornuleţe umede la cabana lui Ana, unde-am apucat să zăbovim un ceas. Aha, umede. Tare faină murata.

În Bucureşti, prin care am trecut de patru ori şi cu un singur popas la ore târzii în noapte, scenariul m-ar fi adus în poarta duMnealui, la o cafea cu şefa mea şi lângă Luc, să-l strâng în braţe. Însă între 1 şi 5 dimineaţa, n-am trezit decât demonii din mine, amărâţi din cauze precise. Dacă atât de mare este Casa Poporului, trăim într-o lume prea mică.

În Deva, la Palat, luminile erau stinse. Altfel aş fi insistat să ascult, să văd, să arăt. Ehe, vine ea, primăvara…

Cel mai intens luminat bulevard din ţară, după atâta drum străbătut, rămâne Dacia, din Hunedoara. Până şi eu, exclam, paradoxal! Însă! Îngeraşii cu trâmbiţe, atârnaţi în Hunedoara deasupra bulevardului ce duce înspre Casa de Cultură, prezenţi ca elemente de decor şi-n alte locaţii din ţară, sunt priviţi cu rezervă de cei ce au citit Apocalipsa. Hâmmm.

Nu în cele din urmă, promoţii. Din cele ce te fac să întorci capul şi să citeşti de trei ori. În Deva, lângă Ulpia, pe partea cu DSP-ul. Marfă!

 DSCF0114

La mulţi ani frumoşi!

Cudi,

05.01.2013 2014

10 Comments

 • Ina 2014-01-05 Reply

  gărgărițele mele așteaptă cuminți! 😀

  • Cudi 2014-01-05 Reply Author

   …primăvara! :p
   Si pe noi, eminamente sau cum era. :)))

 • ocsike 2014-01-05 Reply

  Ghici ce… ocsike si roscata te-au sunat in 29 sa bem o cafea. Dar… abonatul nu putea fi contactat. Mai exact suna ocupat 🙁

  • Cudi 2014-01-05 Reply Author

   Oooof! Pe la inceputul lui decembrie a intrat tata in spital, i-am lasat lui vechiul meu telefon, iar cartela cu numarul pe care il ai a trebuit sa o scot (nu se potrivea in telefonul de acum). Te-as fi sunat si eu atunci cand am fost in zona, insa decizia cu telefonul am luat-o pe loc cu tata in spital si am pierdut toate numerele din agenda (mesajele, contactele, tot am sters). Va voi trimite noul meu numar si data viitoare clar nu mai scapati. 😛

   • Mihaela 2014-01-06 Reply

    Faci şi gogoşi? 😀

    • Cudi 2014-01-06 Reply Author

     Daca e cu premeditare, fireste! 😀

 • cami 2014-01-05 Reply

  deja mă vizualizam luceafăr :)))
  da` mai știi? poate chiar ne-am intersectat incognito

  • Cudi 2014-01-05 Reply Author

   Cum ar fi fost sa ne vedem pe scarile rulante, tu un sus, eu in jos? :)))
   Glumesc. Poate pe niste scari de incendiu. :p

   • cami 2014-01-07 Reply

    tu în sus, că eu coboram multiplu meditativ, n-ai zis tu?

    • Cudi 2014-01-07 Reply Author

     ioi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *