web analytics

149

E destrăbălare mare la noi, cică. Una expirată ascultă Eminem în căutarea inspiraţiei, cealaltă, cu o clătită în mână muşcată de la ambele capete, îşi pune întrebări existenţiale. De la care capăt să muşte din nou. Muci întinşi peste tot, stări febrile, acţiunea de a delira şi rezultatul ei, bronşită şi Aspacardin. Cum zice piticu’, sunt cea mai tare din lumea oraşului. Rectific: suntem!

Ştiu, ni se urcă la cap socu’ şi teiu’.

https://www.youtube.com/watch?v=EuimYEgPzEY

5 Comments

 • ketherius 2014-03-20 Reply

  Ma recunosc in dilema piticei: “de la care capat sa musc acum?”

  • Cudi 2014-03-20 Reply Author

   Oh, cunosc…

 • molie 2014-03-20 Reply

  (am vrut sa comentez in +, prin copy-paste ) 🙂
  Aspacardin
  Descriere
  Indicatii terapeutice
  Ca medicatie adjuvanta in boala coronariana, aritmii ectopice ti pentru profilaxia aritmiilor digitalice.
  Stari de oboseala fizica.
  Compozitie
  1 comprimat contine,L-aspartat monopotasic hemihidrat 180mg (corespunzator la 39mg potasiu),D,L-aspartat de magneziu tetrahidrat 180mg (corespunzator la 12mg magneziu) ti excipienti: celuloza microcristalina (tip PH 102), dioxid de siliciu colloidal, talc, syearat de magneziu, carboximetilceluloza sodica
  Grupa farmacoterapeutica: Substante minerale. Combinatii.
  Contraindicatii
  Hipersensibilitate la oricare din componentii produsului.
  Fenilcetonurie.
  Insuficienta renala severa (clearance al creatininei<30ml/min).
  Insuficienta hepatica severa.
  Precautii
  Datorita continutului in aspartam (sursa de fenilalaninaadministrarea produsului este contraindicata pacientilor cu fenilcetonurie.
  Interactiuni
  Administrarea concomitenta a chinidinei ti aspartanului de magneziu poate determina cretterea concentrtiei plasmatice a chinidinei ti a riscului de efecte toxice, prin scaderea excretiei renale a acesteia, datorita alacalinizarii urinei.
  Atentionari speciale
  La pacientii cu insuficienta renala se recomanda supravegherea potasemiei ti magneziemiei.
  Acest produs este destinat adultilor.
  Sarcina si alaptarea
  Studii la animale nu au evidentiat efecte teratogene .Deoarece nu exista studii controlate la femeile gravide, se recomanda evitarea administrarii produsului in timpul sarcinii. Nu exista date privitoare la excretia produsului in lapte; se recomanda evitarea administrarii in perioada alaptarii.
  Datorita efectului de relaxare a musculaturii uterine a magneziului, produsul este contraindicat in timpul natterii.

  Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Aspacardin nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau a folosi utilaje.
  Doze si mod de administrare
  Adulti: 1-2 comprimate administrate oral, la intervale de 8-12 ore.
  Reactii adverse
  Aspacardin este bine tolerat. Rareori au fost semnalate tulburari digestive ( greata, diaree, dureri abdominale).
  Supradozaj
  Hipermagneziemia este favorizata de insuficienta renala, stari de deshidratare marcata, hipotiroidism, boala Cushing. Simptomele constau in greata, varsaturi, hipotensiune arteriala( apar la valori ale magneziului seric de 3-5mEg/l), somnolenta , hiporeflexie, slabiciune musculara(la 7mEq/l), coma cu deprimare respiratorie ti oprirea inimii la (12-15mEq/l). Electrocardiografic se observa o crettere utoara a undelor T ti diminuarea amplitudinii undelor R.
  Tratamentul consta in mictorarea aportului de magneziu, ingestia de lichide (pentru combaterea deshidratarii), calciu intravenous. Dializa poate fi utila.
  Hiperpotasiemia este favorizata de insuficienta renala ti de insuficienta corticosuprarenaliana. Manifestarile clinice, evidente cand potasemia depatette 8mEq/l, constau in tulburari neuromusculare, tulburari cardiace – bradicardie, hipotensiune arteriala, aritmii (mergand pana la fibrilatie ventriculara), modificari caracteristice ale electrocadiogramei (unde T ample ti ascutite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T). Hiperpotasiemia provoaca acidoza extracelulara datorita eluxului de H+ din celule ti mictorarii secretiei renale a acestor ioni (predomina secretia tubulara de K+.
  Tratamentul consta in mictorarea aportului de potasiu, uneori este necesara administrarea de ratini schimbatoare de cationic ( polistirensulfonat), care are o afinitate mare pentru ionul de potasiu. In caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc saruri de calciu ti sodium, care au actiune antagonista potasiului ti glucoza, care determina scaderea potasemiei.
  Pastrare
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
  A se pastra la temperaturi sub 25sC, in ambalajul original.
  A nu se lasa la indemana copiilor.
  Ambalaj
  Cutie cu 3 blistere AI/PVC/PE/PVDC a cate 10 comprimate.

  • Cudi 2014-03-20 Reply Author

   Il iau pana la inceputul lui aprilie, cand fac ecografia cardiaca. Mai iau si Aspenter, cand simt ca ma inteapa prea tare. Am povestit aici inceputul -- http://cudi.ro/2014/03/04/146/.
   Continuarea -- am fost la cardiolog, care a spus ca am suflu sistolic si m-a trimis la ecografie. Abia astept sa merg, sa termin cu povestea asta.

   • molie 2014-03-21 Reply

    Sanatate la maxim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *