web analytics

Ştire Mediafax

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Independenţei, aşa că Mediafax ne ţine la curent cu ce se întâmplă pe la Ambasada SUA din Bucureşti. Aflăm că vremea rea a lovit în corturile diplomaţilor, cu vânt şi ploaie, afectând deopotrivă şi echipamentele presei. Ziariştii s-au adăpostit sub acelaşi cort, probabil poziţionat la o distanţă considerabilă de mesele cu aperitive. Sfârşit a la hollywood, sub forma unui curcubeu.

Mulţumim, Mediafax, pentru utila informare. Băiatul care a scris relatarea asta, marcată drept “ştire”, are veleităţi de prezentator meteo, nu credeţi?

Furtuna care s-a abătut joi după-amiază asupra Capitalei a afectat, cu două ore înainte de începerea recepţiei de Ziua Indepedenţei, pregătirile organizatorilor, la Ambasada SUA din Bucureşti.

Cu două ore înainte de începerea recepţiei, vântul puternic izbucnit în Capitală a răvăşit mesele pregătite de organizatori pentru eveniment, feţele de masă fiind luate de vânt şi aruncate pe pajişte.

Şi corturile unde fuseseră aşezate gustările ce urmau să fie oferite invitaţilor la recepţie au fost răvăşite de vânt.

După vântul puternic, a început o ploaie torenţială, corturile pregătite pentru invitaţi şi presă fiind susţinute de mai multe persoane pentru a nu fi luate de furtună. Echipamentele presei au fost parţial udate, în timp ce ziariştii s-au adăpostit sub cortul rezervat mass-media, sub rafalele de ploaie.

La ora transmiterii acestei ştiri, în timp ce invitaţii au început să sosească la Ambasada SUA, în continuare plouă mărunt. Un curcubeu a apărut pe cer, după furtună.” …Superb! Plus că a încheiat-o artistic: curcubeul – simbol al speranţei şi încrederii că-n ciuda tuturor circumstanţelor potrivnice, mai există gustări, mai există pişcoturi.

 N-am făcut studii jurnalistice, dar chestia aia cu ştirea care trebuie să fie de impact, de interes, concisă şi relevantă, precum şi-n multe alte precise feluri, este încă valabilă, nu?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *