web analytics

215. Topul ultimelor filme văzute (II)

Filmele văzute în ultimele două săptămâni sunt greu de ierarhizat, cu excepţia celui de pe ultima poziţie, care raportat la o aşa concurenţă este net dezavantajat. În schimb, celelalte patru sunt foarte bune şi merită din plin să vă faceţi timp pentru ele, în cazul în care nu le-aţi văzut.

 1. The Prisoners (2013) – unde Jake Gyllenhaal joacă excepţional rolul unui detectiv în căutarea a două fetiţe dispărute. Nici Hugh Jackman nu este mai prejos, în rolul unui tată disperat şi decis să facă absolut totul pentru a-şi găsi fetiţa. Un thriller impresionant, pe care nu trebuie să îl rataţi sub nici o formă.
 2. The Girl with the Dragon Tattoo (2011) – Câştigător al Oscarului pentru cel mai bun montaj în 2012, filmul intră la categoria „old fashion detective work” – a cărei fană sunt. Interesant cum supermasculul Bond – Daniel Craig, o seduce involuntar pe bisexuala hackeriţă cu creastă-n cap, cea care rezolvă, în cele din urmă, un caz de dispariţie corelat cu mai multe crime.
 3. Twelve Monkeys (1995) – Pentru că niciodată nu am văzut cap coadă acest sf şi ştiam că este bun, mi-am făcut timp pentru el săptămâna trecută. În ciuda faptului că a fost filmat în 1995 şi pe vremea aceea tehnicile de montaj, efectele speciale erau rudimentare comparativ cu cele de acum, sf-ul e impresionant şi te lasă pe gânduri cu un sfârşit ce poate fi interpretat în mai multe chei. Brad Pitt are o prestaţie memorabilă în rolul nebunului Jeffrey Goines.
 4. Spirited away (2001) – Este o animaţie japoneză cu nota 8,6 pe IMDb, uluitoare prin poveste, simbolistică şi realizare. Alice în ţara minunilor e mic copil pe lângă Chihiro, eroina unei poveşti science fiction cu spirite şi vrăjitoare, transpusă în aşa măsură cât să fascineze un adult. Unul dintre cele mai frumoase filme de desene animate văzute de mine.
 5. Moonrise Kingdom (2012)– Genul de comedie absurdă, cu mare accent pe imagine şi cu o poveste redată prin ochi de copil. Şi cu un trio remarcabil în distribuţia rolurilor: Bruce Willis, Eduard Norton şi Bill Murray. Nu este o mare pierdere dacă nu-l vedeţi.

6 Comments

 • Lotus 2015-06-10 Reply

  Cred că ultimele două le-aş fi putut rata dacă nu le citeam aici. Mersi.

  • Cudi 2015-06-11 Reply

   Chiar m-aş bucura să vezi şi tu Spirited Away.

 • Aldus 2018-01-03 Reply

  Filmul de la 2 e o adaptare americană a unui roman suedez. Mai există un The Girl with the Dragon Tattoo, scos în 2009, de suedezi, evident cu alți actori. Ambele au nota de 7.8 pe IMDb, dar producția suedeză are și două continuări: The Girl Who Played with Fire (2009) și The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest (2009), ce ecranizează următoarele două romane din seria Millenium.

  Încă n-am văzut niciunul.

  • Cudi 2018-01-03 Reply Author

   Știam de cărți, le avem, dar nu am apucat să le citim. Știam și de variantele suedeze, ne-am propus să le vedem însă încă nu le-am putut închiria de nicăieri.
   Ce-ți mai recomand (și acum sar de la una la alta) -- seria Planeta Maimuțelor, începând cu ăsta -- http://www.imdb.com/title/tt1318514/
   Maurice e personajul meu preferat.

   • Aldus 2018-01-03 Reply

    Singurul film pe care l-am văzut din seria și de fapt franciza asta e Planet of the Apes, din 2001. Nu pot spune că m-a impresionat:

    http://opozitie.eu/2017/planet-of-the-apes-2001/

    • Cudi 2018-01-03 Reply Author

     Nu, cu cel din 2011 ziceam să începi, a altceva și are două continuări, toate trei părțile alcătuind saga lui Cezar. Cel din 2001 nu are legătură cu astea și e mai slab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *