web analytics

219. Horoscop cu copy paste

Ceva din felul meu dificil de a fi îmi spune că în lumea asta există oameni mai puţin sceptici şi mai ingenui decât mine, la vârsta asta. Pentru că la vârste cu inflorescenţe mai crude aveam şi eu obiceiul să răsfoiesc cu nesaţ ziarele până la antepenultima pagină unde, de regulă, era poziţionat horoscopul. Şi, oricât de general valabile erau previziunile astrale pentru viitoru-mi apropiat, îmi apreciam potolită setea ancestrală de a şti ce se petrece-n continuare. Înainte de a explica degeaba că zestrea maturităţii m-a lecuit de horoscoapele de la antepenultima pagină, mărturisesc, că în urmă cu vreo doi ani, eram victima masochistă a previziunilor Uraniei, ale căror predominant sumbre interpretări astrale mă demoralizau săptămână de săptămână. M-am lecuit de dânsa după ce, ratând emisiunea ei câteva săptămâni la rând, am parcurs retroactiv stenogramele Uraniei şi am realizat că prognoza ei astrală mi se potrivea ca nuca-n perete.

Revenind la faza cu horoscopele astea ce inundă netul, o parte dintre ele sunt luate cu copy paste. Iar cei care au lucrat pe la vreun ziar obscur cred că pot confirma că, din când în când, prezicerile pentru o anume zodie iau forma exactă a celor din trecut, pentru alt semn zodiacal.

Re-revenind, ia uite cum ficaţii şi pancreaşii dau bătăi de cap amărâţilor de capricorni şi balanţe:

Pancreas2Pancreas1.Sau cum abundă conjuncturile astrale favorabile de a obţine câştiguri bla bla bla:

Castiguri3Castiguri1_1Dar ce spuneţi de conjuncturi astrale favorabile bla bla bla corelate cu ficaţii şi ale lor cure de similarină? Silimarină, pardon:

Castiguri si pancreasCuadratura Lunii cu Jupiter şi exagerarea problemelor sentimentale alcătuiesc un alt laitmotiv astral, din câte putem constata:

exagerare sentimantalaexagerare sentimentala 2exagerare sentimentala3Concluzia? La cum recidivează sub influenţa astrelor crizele de ficat şi pancreas, 99% dintre cititorii acestor horoscoape sunt suferinzi cronici de boli interne. În încheiere, formula calculelor astrologice:

Copy paste aleatorius horoscopus = “I’ll be back!”-ul astrologicus terminatorus -> mioriticul “Roata vieţii se întoarce!”

Elementar, dragă Watson.

8 Comments

 • ketherius 2015-07-14 Reply

  Deci nu eu te-am convins ca Urania bate campii…. *sigh*

 • Cuvânta 2015-07-16 Reply

  asa, si? ai vreo dovada ca silimarina nu e buna pt ficatii mai multor zodii?

  • Cudi 2015-07-16 Reply

   Ori mi-a comentat domn’ prim ministru, ori întrebarea ta e un exerciţiu ironic de toleranţă faţă de actul plagierii. Pe când unul de admiraţie, dacă tot te-ai poziţionat strategic la stânga?

   • Cuvânta 2015-07-16 Reply

    Ok. Admir silimarina. E un fetiș de-al meu ascuns :D.

    • Cudi 2015-07-16 Reply Author

     Habar n-am ce-i silimarina, sincer. Şi tare mă tem că nici toţi ăia care actualizează horoscoapele.

     • Cuvânta 2015-07-16 Reply

      E un medicament pt ficat, parca. Bunica il tot lua. Oricum, tare horoscopul asta medical, dar asteptam faze mai tari, cu RMN-uri, pietre la bila, ulcere si medicamente antipsihotice :D.

 • ketherius 2015-07-16 Reply

  Pentru un horoscop medical mai detaliat ne stau la dispozitie cabinetele medicale particulare 😀

 • Lotus 2015-07-19 Reply

  Şi de unde să cunoască ziariştii internetului de azi, adică cei care scriu titluri cu CAPSA PUSĂ pentru a atrage trafic care dă bine când vinzi publicitate, cum să interpreteze astrele? Nu-i ca şi cum ar exista două staţii astrologice, la Băneasa şi Filaret, ale căror predicţii sunt preluate apoi de aceşti ziarişti. Majoritatea nici nu cred în influenţe astrale, dar hei! important e că lumea crede le accesează. Aşa că da, există o mare masă de oameni naivi, care se feresc de pisici negre şi citesc avizi horoscopul. Şi o serie de scribi ce fructifică acest lucru.

  Pe de altă parte, dacă aş veadea o rubrică de ziar (blog etc) cu horoscop original, aş începe să mă întreb ce-l califică pe respectivul autor să facă acele predicţii sau de unde le ia. A studiat din ceva cărţi găsite pe rafturile prăfuite ale unor biblioteci demult uitate ştiinţa celor trei magi de la răsărit? Şi astfel, ar exista ceva şanse ca respectivul autor să-mi atragă atenţia.

  Dar nu foarte multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *