web analytics

Cuvânta sau Ioana Sipatchin

Unii dintre voi o ştiţi pe Cuvânta, o bloggeriţă aparent mişto, cu site pe wordpress proaspăt parolat. Cu ceva vreme în urmă ne citeam, ne comentam una alteia, îmi plăcea tipa, iar ea era de treabă cu mine. Apoi, brusc, a apărut în viaţa mea online autoarea blogului ideilarece.com, înscriindu-se la toate concursurile pe care le-am organizat în trecut. Ioana Sipatchin, că aşa o cheamă, este autoarea superbului portret al haterului de duzină, un articol la a cărui lectură am încercat să rămân indiferentă. Ei bine, după îndelungi suspiciuni m-am lămurit într-aceste zile, Cuvânta şi Ioana Sipatchin sunt una şi aceeaşi persoană. Pentru că, statististic vorbind, şansa ca următoarele trei lucruri să fie simple coincidenţe tinde asimptotic către zero:

 1. Amândouă au comentat pe acest blog cu IP-uri alocate dinamic, dar aparţinând aceluiaşi ISP şi având adresa de reţea comună.
 2. Ioana Sipatchin este din Tulcea, iar comentariile Cuvântei vin din aceeaşi reţea/zonă geografică.
 3. Cei care aţi văzut în trecut pozele personale postate de Cuvânta pe facebook, o veţi recunoaşte în ipostaza de “româncă cu Farmec” a Ioanei Sipatchin:

IoanaOare pe care dintre cele două personalităţi o expune celor din jurul ei: plăcuta şi isteaţa Cuvânta sau răutăcioasa Ioana – aprig vânător de concursuri şi campanii online? Concluziile le trageţi singuri.

3 Comments

 • Cuvânta 2015-07-25 Reply

  cudi, ti-am spus-o pe toate partile: tara arde si baba se piaptana. pe tine nu te preocupa posibile razboaie, criza greciei, nimic? pt o tipa care a participat si ea la toate concursurile, atitudinea ta de ura impotriva altor fosti participanti si/sau advertorialisti imi ridica semne de intrebare. si sa le luam pe rand.
  in primul rand, nu inteleg de ce spui ca-ti place cuvanta, dar dai link spre blogul rautacioasei. nu am logica atat de lunga.
  in al doilea rand, din cate vad pe ideilarece se scrie f rar, deci de unde avida participanta?
  in al treilea rand, iti recomand sa-ti faci un blog anonim, detasat, pe care sa scrii din suflet si fara heitareala. sper ca poti scapa de heitareala. ai sa vezi cat de mult se schimba comentatorii in functie de subiectul abordat. in bine, adica.
  in al patrulea rand, intrebarea ta din final este puerila. iti pot spune ca numai eu mai am doua bloguri de care nu stie nimeni, pe un subiect pe care nu vreau sa-l fac public. de ce ai crede ca o persoana cu doua bloguri are doua personalitati? poate are doua sfere de interese diferite si doua tipuri de audiente. poate are mai multe sfere de interese. sau poate nu are niciunul si toate sunt praf in ochi.
  in al cincilea rand, de ce nu discuti personal cu cei pe care ii expui? de ce nu intrebi oamenii pe care ii suspectezi, de ce nu comunici cu ei? tu treci direct la dezvaluiri incendiare, la problematizari care sincer ar fi usor de lamurit daca nu ar exista nevoia de razboi si conflict. pe care nu am inteles-o in cazul advertorialistilor de ex.
  concluzia mea este ca nu te intereseaza cu adevarat motivatiile si nici oamenii din spatele actiunilor, ca ai facut-o ca sa-ti pierzi timpul- al tau si al altora si ca vor urma comentarii lungi, razbunari diverse, dureri de cap, nervi si altele.
  si din cate vad eu, ai sacrificat imaginea cuvantai- de care iti place, spui- pt ca te-a enervat ca ideilarece scrie pt toate concursurile.
  deci te enerveaza ideilarece pt ca participa la toate concursurile, si te enerveaza cuvanta pt ca e anonima. altceva ce mai supara blogosfera romaneasca? pt ca nicicum nu este bine.
  si dincolo de toate discutiile fara niciun rost- decat acela de a spune ceea ce multi deja stiau- tin sa-ti comunic ca persoana mea fizica este in prezent in doliu patern si ca nu doresc sa ma implic in viitoare conversatii razboinice, oricine as fi si oricine m-ar crede altii si orice ar urma dupa acest comentariu.
  adica, ma repet, nu mai comentez pe acest subiect, care mi se pare scris de dragul de-a inlocui semintele cu nervi de oameni vii. stii vorba aia, nimic nu e mai dulce decat carnea de coleg.

  • Cudi 2015-07-25 Reply Author

   Nu este nasol să ai mai multe bloguri/identităţi online pe care le separi pe criterii de audienţă şi sfere de interese. Nasol este să interacţionezi cu aceiaşi oameni uzând multiple identităţi, fără ca aceştia să ştie că eşti una şi aceeaşi persoană. Şi, mai grav decât atât, să arăţi atitudini diferite faţă de ei, în funcţie de pseudonimul ales. Adică să fii prietenos cu cineva – cu o identitate, apoi să dai o palmă aceleiaşi persoane – cu o altă identitate, nu ştiu, e cam de domeniul patologicului.

  • Lotus 2015-07-25 Reply

   Şi eu am mai multe bloguri şi scriu sub mai multe nick-uri. Iar ideea de a-ţi face un blog personal, care să nu conţină deloc reclame, este deja un laitmotiv pe Simplu. Dar nu cred că un blog de suflet îţi dă dreptul ca pe celelalte să renunţi la orice principii etico-morale sau să-ţi minţi cititorii. Poţi să ai o viaţă personală minunată şi un job anost, dar nu poţi fi altruist în timpul liber şi infractor la serviciu, sperând că poate s-or compensa. Ori trebuie să spun că şi mie mi-ai făcut o impresie bună sub acest nick (Cuvânta) dar proastă sub celălalt (Ioana S). E drept, nu am interacţionat foarte mult cu identităţile tale şi nu te cunosc personal, deci nu mă pot pronunţa cu certitudine asupra ta, aşa că o să mă mulţumesc să sper că la un moment dat vei alege să scrii cuvinte frumoase sau cel puţin juste şi pe celelalte bloguri. Indiferent de cum vor decurge lucrurile în Grecia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *