web analytics

Cum e în Canada? New author: Bobo

Alexandra dictează:

boboAm zece prietene, aici, în Canada. Şi băieţi. Vremea este de speriat. Târgul e de 10 zile, de zilele Canadei. De ce trebuie să tundem iarba, ca să nu avem covor de iarbă gigantic? Asta-i cel mai supărător. De ce sunt tunete, fulgere, ploaie, în fiecare zi? Şi, de obicei, avem milioane de cărţi. De obicei, iepuraşul mi-a adus puţine chestii pentru că avem casa prea mare şi foarte puţine locuri de ascuns. Mâncăm dulciuri, ne jucăm cu apă. Eu îl iubesc pe Robert şi Mimi trage pârţuri.

Eu sunt populară, vreau să am părul lung ca Raspunzel. Visez visuri. Eu sunt modernă cu hainele, eu ştiu să fac experimente cu opere de artă. Mă joc Angela şi jocuri pe calculator. Am 8 ani. De când am 8 ani, noaptea îmi este tot timpul cald şi când văd maşina fetelor din vecini, care este neagră şi gigantică, mi se încarcă bateriile în inimă. Apoi tot întreb, când pot să mă joc, când pot să mă joc?

Avem un pisic, avem plante în casă, avem milioane de plante. Avem şi iarbă şi un copac, acel copac este tei. Am văzut cândva patru curcubeie în aceiaşi zi. Când mă joc cu apa, folosesc furtunul şi fac curcubeie.

Când vorbesc în engleză parcă aş fi un bebeluş. În fiecare zi trebuie să mergem la cumpărături. În fiecare zi şi, din cauza asta, avem puţină relaxare. Aici, în Canada, avem carioci mirositoare şi mă joc Assassins Creed, Portal 2, Trine şi Elsa pe calculator. Mă uit şi la filme, la televizor. Începe să îmi placă mierea. Nu ştiu cum e siropul. Canadienii mănâncă prostii pentru că nu ştiu să gătească. Mami găteşte sănătos, delicios, frumos şi mirositor. Mihai e aşa grăsuţ că pot să stau cu capul pe el ca pe o pernă. Mihai e puternic că pot să mă lupt cu el. Robert este mai mare, eu sunt mai micuţă, Aya este mai mare ca Robert. Lulu este este mai micuţă ca mine, după care este Mimi cea mai micuţă.

La şcoală, am trei prietene. Se joacă cu mine în ore tot timpul. Leoni este neagră, Ashley este albă şi Sofia este bej. Am o prietenă pe care o chemă Kennedy, care este bej şi care îmi tot spune în ore: lucrează, Alexandra, lucrează! Ea este şefa şi vrea să mă controleze şi nu e chiar atât de bună, un pic. Uneori, îmi este foame la şcoală. De obicei, la şcoală, avem distracţie. În ziua în pijamale mâncăm, la şcoală, brioşe. Când este Sfântul Valentin mâncăm dulciuri, la fel şi de Crăciun. Am mers la zoo cu şcoala şi am văzut animale. Un tigru era gigantic şi asculta de fata de la zoo. Fata a zis: Stai! Şi el a stat. Apoi ea i-a dat un cârnat.

Am desenat animale la zoo, eu eram artistă. Doamna m-a lăsat de multe ori să mă joc pe ipad-ul ei. E mai complicat cu învăţatul. Cum ar fi: cât este o inimă plus un triunghi? Atât de complicat, uneori nu am terminat tot lucrul. Am numărul de telefon al lui Leoni. Am văzut la şcoală cum se joacă şi fotbal de-adevăratelea. Jucau profesorii cu clasa a patra. Nu ştiu de ce, dar începe să îmi placă să citesc. În ultima zi de şcoală am făcut petrecere la şcoală, ne-au desenat pe faţă, era finalul şcolii. Cea mai mişto zi.

Am făcut la şcoală un proiect, să vadă copiii România. Mă cam ruşinam, dar le-a plăcut.

Aici, în Canada, vara plouă, tună şi ninge. Pentru că suntem aproape de Polul Nord. La început nu îmi plăcea muzica lor, dar încep să mă obişnuiesc. Mihai este geniu la tot, eu desenez artistic, iar mami este foarte ruşinoasă şi găteşte bine. Uneori îmi mai dă şi pălmuţe, mami.

2 Comments

  • Yo 2016-07-07 Reply

    Super. Ii transmit sa traga mai usor

    • Bobo 2016-07-07 Reply Author

      De obicei, e distractiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *