web analytics

Din culise

Am publicat pe blog emailul trimis celor de la Blogal pentru a fi luată în serios, pentru a primi un răspuns oficial. Din acelaşi motiv mi-am rugat şi câţiva prieteni de pe facebook (cu multe contacte Blogal) să distribuie postarea în propriul feed. Unii au răspuns mai prompt decât mă aşteptam, unii au vrut chiar să “dea la ziar” toată povestea (am refuzat, că doar nu e Bakcsi ştire naţională), alţii – deşi în privat au aplaudat cu „foarte tare!” articolul, s-au lovit crunt de zidul aparenţelor şi n-au distribuit, ca să nu pericliteze bunele relaţii cu băieţii deştepţi din blogosferă.

Între timp, am descoperit acest articol de-al lui Chinezu şi, cu câteva zile în urmă, i-am comentat cu link spre „Dragă Blogal Initiative,” – cum că, dacă tot vorbim cuvinte mari gen deontologia bloggerilor, poate se face ceva şi-n privinţa lui Bakcsi. Cum nu a fost aprobat comentariul, i-am trimis şi un trackback, dar nici acesta n-a fost sortit aprobării, deşi a mai publicat/umblat pe blog. De unde, concluzia mea – Chinezu e cam ipocrit. Ştiu, mulţi îl iubiţi. Să înghiţiţi fericiţi găluşca numită “scuze, a intrat în spam” şi să vă fie de bine.

Eu am înţeles că Bakcsi e băiat finuţ…

Screenshot_24…şi irecuperabil.

Ce nu pot înţelege este de ce, până acum, “poate fi” şi nu “va fi” din: “Tentativele de copiere sau plagiat dovedite pot fi sancţionate cu respingerea postării. După mai multe abateri, bloggerul poate fi exclus din Campionatul Național de Blogging“. Ce altceva decât “facem ce vor muşchii noştri” să fi-nsemnat? Pentru că, vorba aia, dacă e foame cruntă de bani şi dacă e nevoie de blogăraşi cu duiumul care să scrie constant, pe mai nimic, laşi naibii standardele jos şi mai închizi câte-un ochi, chiar şi când vine vorba de-un plagiat. Dar, dacă duci standardele-n jos, de ce florile mărului mai vorbeşti cuvinte mari, gen coduri deontologice în blogosferă, valoare, etică, misiunea de a dezvolta blogosfera locală şi alte asemenea? Ce dezvoltare e aia când laşi un agramat să copieze din stânga şi din dreapta de jur împrejurul unui link, apoi îl premiezi şi-l feliciţi?

Ah, şi să indici o nedreptate şi să spui verde-n faţă ce crezi nu înseamnă să fii hater. Dar dacă voi numiţi sinceritatea hatereală, daţi-mi o listă cu toţi ofticaţii, să citesc şi eu ceva cu rost. Pe de altă parte, ăia ce-mi daţi block ş-apoi faceţi pe eroii miştocari în postări publice, fără ca eu să pot răspunde, sunteţi nişte laşi. În locul vostru aş mai bloca juma’ de listă că, iată, păsărelele şoptesc.

8 Comments

 • Mr.Georgel 2016-08-10 Reply

  Probabil, posibil, se pare, vor încerca să te discrediteze sau să te intimideze. Pe afară-i vopsit gardu, inauntru-i leopardu. Oamenii cu două sau mai multe fețe nu se schimbă niciodată. A se vedea tonul pe care îl folosesc în postarea publica de pe Blogal si tonul complet diferit pe care l-au folosit în discuția cu tine. Eu aș verifica și alți câștigători unși cu toate alifiile kooperatiste. Cine știe cât de adâncă e gaura iepurelui? Stai liniștită, ca Iuliu va participa la toate campaniile lor de acum înainte, fără sa-i pese de ce spui tu sau alții. Dar oare mai putem să tăcem? Mai putem sa acceptăm să fim luați în batjocură? Sincer acum, m-a întristat vestea ca plagiatorul va participa în continuare, scăpând cu un mic avertisment și că tu riști inchisoare sau amenda conform codului penal. Ei cred ca pe ei nu îi poate atinge nimeni. Sper să nu fie așa cum cred ei.

  • ketherius 2016-08-10 Reply

   Ameninţarea lor, voalată cum a fost, ne-a adâncit interesul pentru ce se întâmplă acolo.

 • Tina 2016-08-10 Reply

  Sper ca nu esti singura care vrea sa expuna adevarul. Sper ca altora nu le este frica.

  • Cudi 2016-08-10 Reply Author

   Tina, eu mi-am cam spus adevărul. Nu prea mai am ce adăuga.

 • ionut 2016-08-10 Reply

  Au modificat regulamentul? L-au modificat. E un inceput bun, bravo lor! Bravo si tie pentru efort, asa se schimba lucrurile in bine. Rusine plagiatorului, ar fi putut sa se retraga onorabil din concursuri din proprie intiativa. Cred ca Un asemenea gest ar fi fost incheierea perfecta.

 • chinezu 2016-08-12 Reply

  Ca să vezi cât de ipocrit sunt, dă-mi pe cristi.china at gmail.com ce ai de spus in privința Codului Deontologic. Și eu o să bag later edit la postarea mea. Atât de ipocrit sunt. Cât despre ”a intrat în spam”, cel mai probabil că așa a fost, de nu l-am văzut. Nu verific spamurile. De ce a intrat comentariul tău acolo, asta este altă poveste. Pentru alți ipocriți.

  • Cudi 2016-08-12 Reply Author

   În privinţa comentariului intrat în spam (probabil pentru că avea link-ul spre articolul meu în coadă), acesta a fost urmat de un trackback ce, iată, a plecat cu succes:
   ” alt=”” />

   Chiar dacă şi acesta din urmă s-ar fi rătăcit pe drum (deşi ai alt trackback la articol, ceea ce înseamnă că sistemul pingback îţi funcţionează), eu tot cred că eşti ipocrit. De ce?

   Dacă ai fi fost corect până la capăt și te-ar fi măcinat sincer nevoia unui cod deontologic pentru meseria de blogger, cred că te-ai fi ui‎tat mai întâi la tine în ogradă și te-ai fi asigurat că regulamentul după care face bani afacerea ta nu permite acțiuni reprobabile -- cum ar fi plagiatul ori subiectivitatea în penalizarea abaterilor (subiectivitatea face referire la formulările “pot fi” şi “poate fi” din “Tentativele de copiere sau plagiat dovedite pot fi sancţionate cu respingerea postării. După mai multe abateri, bloggerul poate fi exclus din Campionatul Național de Blogging“).

   Din fericire pentru mine, eu nu voi mai avea de-a face cu Bakcsi. Din nefericire – tu, voi, da. Şi, aşa ipocrit cum te consider, sper să înţelegi că mai grav decât ce spun eu, e ce spune şi ce face el.

   Mulţumesc pentru invitaţia de a dezvolta postarea ta despre deontologia în blogosferă, dacă o să-i dau curs, promit să trimit trackback. Glumesc. N-am să scriu.

 • ionel 2016-08-12 Reply

  ionut, sa inteleg ca le iei apararea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *