web analytics

Recomandare: mixer grecesc pentru frappe

În urmă cu vreo două luni, un amic din lista de prieteni de pe facebook a sheruit asta:

https://www.youtube.com/watch?v=lbmWtPtZIZA

… şi ni s-a pus pata.

Nu am găsit prin magazinele din zonă mixerul minune de pahar, aşa că am comandat unul de pe eBay. Îl avem de câteva săptămâni şi îl folosim zilnic. Face ăsta, dintr-o linguriţă de ness, una de zahăr şi două-trei de apă, spumă de jumătate de pahar, tare şi de consistenţa unei creme, de-ţi vine s-o mănânci cu linguriţa. Rezultatul e fix acelaşi ca-n videoul de mai sus. În completare, eu mai pun doar cuburi de gheaţă şi lapte, e mai fin astfel, zic eu. Mixerul luat de noi e pe baterii şi costă 15 dolari plus transportul. E mişto, că-ţi poţi face frappeul şi-n vârf de munte, cu apă de izvor.

frappeDar, pentru acasă, tot mai bun este unul cu alimentare la priză, are putere constantă şi nu mai dai bani pe baterii.

În final, hai să lămurim şi ce este frappe-ul, poate sunteţi ca mine, care am gugălit cuvântul, nu demult. Frappe-ul este o băutură cu multă spumă făcută din cafea instant, apă şi gheaţă (zahăr, lapte, frişcă şi ce mai vrea fiecare să adauge). A fost inventat din greşeală pe la jumătatea secolului trecut de către un reprezentant Nestle care, în pauza de prânz, nu a găsit apă fierbinte pentru a prepara un ness clasic şi a mixat cafeaua cu apă rece şi cuburi de gheaţă. Astăzi, frappe-ul se numără printre cele mai populare băuturi greceşti.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *