web analytics

Frază lungă

Mi-a plăcut fraza motanului Pandalie, lungă cât postul creştinesc, care-o fi el, şi-am zis şi eu, aşa, în joacă, să văd în câte virgule şi logici ratate am să mă-mpiedic vrând să zic c-am văzut aseară The Revenant, Legenda lui Hugh Glass, şi că ne-au impresionat Di Caprio şi ursul, şi calul, şi răul, şi ne-a făcut să ne-ntrebăm de ce a adunat atâtea critici negative filmul şi unde-a fost filmat, iar aici a fost cu stupoare şi râsete în toi de noapte, după ce-am aflat de pe Google c-a fost cinematografiat prin împrejurimile Calgary-ului; oricum, foarte bun filmul, dar să ştiţi că e cu scene violente şi cu sânge întins cât o convalescenţă, atât de mult încât cred că Tarantino şi-a muşcat din pumni la premieră, însă Inarritu e altfel şi cu mult mai bun aici decât în Birdman, aduce în Răzbunătorul cu poezia din Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford, iar Birdman, orişicum, nu mi-a plăcut mai mult decât Babel, ba chiar nu mi-a plăcut deloc şi nu pentru că e cu condiţia artistului, ci pentru că nu sunt fană de-a lui Batman în variantă Michael Keaton, îl prefer pe Christian Bale, pe care îl admir pentru rolul din Maşinistul, pentru felul lui de psihopat american, pentru cum a jucat în American Hustle şi-n The Prestige, însă nu despre el era vorba şi nici prea mult despre Di Caprio-ul pe care nu-l mai sperie nici moartea, cât anume despre joacă şi-un zâmbet pe la jumătatea recordului celor patrusutecinzecişi de cuvinte ale lui motanului Pandalie, înainte de punct.

10 Comments

 • Lotus 2016-09-05 Reply

  Eu zic că este o maltratare a limbii române ce ai făcut tu, și o chestie neinspirată pe deasupra, dat fiind faptul că există despărțitorul numit punct, ce poate fi folosit cu succes pentru a delimita și compartimenta mai bine ideile, care, dacă sunt scrise una după alta fără delimitatori între ele, pot crea în capul cititorului confuzie, acesta nemaiștiind de unde a pornit textul și încotro se îndreaptă el, cu atât mai mult cu cât în ziua de azi, conform unor studii publicate într-atât de multe surse încât le-am și uitat numele, cititorul de pe internet are răbdare în medie 3 secunde după ce intră pe o pagină, așadar ai 3 secunde la dispoziție pentru a-l capta, pentru a-l fermeca, pentru a-l captiva, pentru a-l prinde în poveste, iar tot el, cititorul, preferă să citească texte scurte în locul articolelor lungi, pierzându-și răbdarea când dă peste cele din urmă, de unde derivă concluzia că nici frazele lungi nu-i sunt pe plac, pentru că-l supun la un efort mental suplimentar, anulând astfel funcția principală intrisecă a spațiului virtual: aceea de relaxare, de destindere, de entertainment cum zic americani, și acum cum ziceți și voi, că v-ați mutat în Canada și vorbiți engleza, o limbă care -- apropo -- nu e la fel fluidă și armonioasă ca limba română, deci înțeleg pe undeva nevoia de fraze lungi, fără opriri, fără punct, care, totuși, dacă ar fi să respectăm cronologia istorică n-au fost inventate de motani ci de camelii, și, totuși, nu sunt deloc o idee inspirată când vine vorba de articolele pe care le scriem pe blog.

  • Cudi 2016-09-05 Reply Author

   264 de cuvinte? Ioi, eşti bun.

  • Lotus 2016-09-05 Reply

   le-ai numărat? 🙂 dacă știam că e pe număr, făceam una ca lumea.

 • Cudi 2016-09-05 Reply Author

  Eh, nu am stat să număr, am dat un paste în word şi gata. Dar apreciez efortul. :p

  • Lotus 2016-09-05 Reply

   Bine bre, știam că nu le-ai numărat manual. Dar zic așa: am comentat pentru ideea în sine, nu pentru a face o frază cât mai lungă. Chit că, uite, ar fi și asta o sugestie de concurs, ceva.

   • Cudi 2016-09-05 Reply Author

    Dar, Lotus, în asta constă ideea, să faci o frază cât mai lungă, aşa, în joacă. Statistic, toate frazele tale sunt mult mai scurte, dovadă că cea de mai sus nu este involuntară. Iar postarea mea, în sine, este o joacă. Şi o invitaţie la joacă. Am convenit, oricum, cu motanul Pandalie că un astfel de joc ar fi deja câştigat de cea al cărei stil îl imităm.

    • Lotus 2016-09-05 Reply

     Ah, să explic mai bine: am comentat pentru ideea de a nega frazele lungi într-o frază lungă. 🙂 Nu pentru a produce cea mai lungă frază posibilă, că de știam că-mi vei număra cuvintele, poate scriam o pagină. Cam ăsta a fost sensul comentariului meu nr 2. 😛

     • Cudi 2016-09-05 Reply Author

      Număratul cuvintelor a fost la nivel de constatare, nu c-aş face vreun top. :p Dar puteai scrie foarte bine şi o pagină, că efortul meu ar fi fost acelaşi. :p

 • Dia Dintre Ierni 2016-09-05 Reply

  Depinde de cum o citeşti, Lotus, eu am făcut-o pe nerăsuflatelea, şi nu pot zice că nu i-a ieşit.

  • Lotus 2016-09-05 Reply

   Eu am glumit, bre. N-ai văzut că i-am zis că nu i-a ieșit, dar i-am zis într-o frază de asemenea kilometrică? 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *