web analytics

Rulouri din foietaj cu caşcaval, şuncă şi mac

Printre aperitivele pentru petrecerea de revelion am pregătit, la sugestia prietenei mele Anda, nişte rulouri cu aluat franţuzesc, caşcaval şi şuncă. Gustul a fost foarte bun şi reţeta, din câte veţi observa, e foarte simplă. În zece minute le puneţi în tavă şi în alte 30 – le puteţi mânca.
Am folosit aluat de foietaj cumpărat, în Canada îi spune puff pastry. Caşcavalul (sau mozzarella, brânză topită, cedar etc.) l-am luat la ţiplă – gata feliat pentru sandwichuri. De asemenea, eu am ales o şuncă afumată – însă puteţi pune prosciutto, bacon subţire, ce vreţi.
Procedura e următoarea: se taie aluatul în triunghiuri sau pătrăţele de mărimea feliei de caşcaval, se presară mac, se aşează felia de caşcaval, felia de şuncă, se rulează, se aşează rulourile în tavă, se ung cu un ou bătut, se presară mac deasupra şi, opțional, caşcaval ras. În maxim 30 de minue sunt coapte.
În învălmăşeala pregătirilor pentru petrecerea de revelion, nu am apucat să fac poze mâncărurilor preparate. Dar voi folosi pozele trimise de Anda. Ea a umplut rulourile cu parmezan ras şi prosciutto.

Dar puteţi pune ce brânză doriţi, ce şuncă, salam vă place. Se prepară repede, încântă ochii şi răsfaţă pofticioşii.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *