web analytics

Mobile Virtual Presence

Vice.com ne anunță că s-a găsit leac pentru oroarea față de interacțiunile umane offline și salvarea stă în tehnologie. Pe scurt, pentru a ne îndeplini obligațiile sociale, e suficient să trimitem pe altcineva în locul nostru în vâltoarea interacțiunilor în carne și oase, fie că-i vorba de o petrecere sau de o întâlnire mai mult sau mai puțin aiurea. Acel altcineva va purta masca mea, spre exemplu, concret un iPad, o tabletă în dreptul feței, cu mine live – video și audio. Șmecheria asta poartă numele de ChameleonMask.

„Basically, it would work like this: Say your friend needs help moving, but you don’t want to go lug boxes around all day. Just hire someone to do the moving for you while you beam your face onto a ChameleonMask from the comfort of your bed and offer words of encouragement. Or maybe your son has a baseball game that you can’t quite make? Someone in a ChameleonMask will go sit in the stands so you can cheer him on remotely. ChameleonMask recommends getting a surrogate who has a similar body type. Sounds great, right?

It’s unclear how exactly a surrogate is able to see, since the ChameleonMask appears to cover the whole head, but maybe eye holes will be coming in the next update.”

Deci, cum? Sigur ne vom întâlni cu toții în jurul aceleiași mese/aceluiași foc etc., nu mai aveți nici o scuză. 😀

Acesta este viitorul, luați exemplu de la vizionarul Sheldon:

https://www.youtube.com/watch?v=WjWfur9at2s

(Sursă foto)

14 Comments

  • Arlech 2018-01-31 Reply

    Io aştept până-mi pot trimite holograma să mă reprezinte. Sau, dacă o să dureze mai mult decât o să mă ţină pielea s-aştept… poate că şi fantomele sunt un soi de holograme… 😛

    • Cudi 2018-02-01 Reply Author

      Hai că se poate, pentru holograme nu cred că mai e mult de așteptat. :p

      • Arlech 2018-02-01 Reply

        Sper. 🙂
        Ar fi interesant să-ţi văd holograma în apartamentul meu, în timp ce a mea ar fi la tine acasă.

        • Cudi 2018-02-01 Reply Author

          :)) Oare Simon ar remarca vreo diferență?

          • Arlech 2018-02-01 Reply

            😆

  • delfinasu 2018-02-01 Reply

    Cudi, eu la astea cu mobilele-n cap nu mă prea pricep 🙂
    dar ceva-ceva tot am priceput: ca povestea asta seamană cu o masturbare cu pretenții de sex real în doi.

    O înnebunit lumea:)

    • Cudi 2018-02-01 Reply Author

      Exact. Eu am râs citind articolul și m-am întrebat: cum o fi să folosim genul ăsta de mobile-virtual-presence într-o întâlnire cu gașca wp?
      Da, a înnebunit lumea. Și, din fericire, tindem să fim tot mai depășiți.

  • Aldus 2018-02-01 Reply

    Deci X nu mai vrea să dea piept cu lumea în mod direct, așa că recurge la un surogat. Dar cel care este angajat să poarte moaca lui X poate recurge și el la un surogat care să poarte, în locul lui, masca lui X? Adică, dacă eu mă angajez ca surogat pentru X și nici mie nu-mi place să dau piept cu lumea, pot să folosesc și eu un surogat? Dacă nu, asta sună a început de discriminare. Săracii vor fi surogatele bogaților. Deci, nu va prinde.

    Altfel, mi-ai adus aminte de un film care mi-a plăcut:

    https://www.youtube.com/watch?v=UGwQ74cH5O0

  • Cudi 2018-02-01 Reply Author

    Nu sunt convinsă că încheierea exemplului tău se aplică, că nu va prinde din cauză că săracii vor fi surogatele bogaților. Să dau câteva exemple:
    1) O femeie bogată, de vârsta a doua, să zicem, mai puțin atractivă, ar putea fi tentată să apeleze la o tipă tânără, mișto, dar săracă, cât să seducă un anume bărbat. Prin video și audio, cu tableta pe cap, cum e ciudățenia asta de ChameleonMask.
    2) Un bărbat cu probleme în pantaloni ar putea plăti un tânăr viril și sărac să și-o tragă cu femei, având astfel iluzia experiențelor sexuale.
    3) Bogații excentrici ar putea face multe trăsnăi, prin mâna surogatelor.
    4) Politicienii speriați de teroriști ar putea participa la întâlniri pe care altfel le-ar ocoli din motive de securitate.

  • Aldus 2018-02-02 Reply

    Păi ce zici tu sunt avantaje exclusiv pentru cei bogați. Dar ca să prindă, are nevoie de acceptul populației pe scară largă. Imaginează-ți numa șirul nesfârșit de critici, emisiuni televizate (care-s pentru rating, deci mase) și manifestații ce-ar însoți exemplele tale, dacă ele vor ajunge la ordinea zilei.

    Teoretic, ar putea prinde dacă și când vor fi creați androizi.

    • Cudi 2018-02-02 Reply Author

      Aldus -- avantaje exclusiv pentru bogați, da. Iar săracii fac pe dracu’n patru pentru o mână de bani.
      Ce nu ți se pare realizabil aici? De când lumea se-ntâmplă așa.

      • Cudi 2018-02-02 Reply Author

        P.S. Reamintesc faptul că eu am găsit hilară “noua” invenție. De ce noua între ghilimele? Am văzut cu pitica ieri “Flubber”, uite o scenă din final:
        https://www.youtube.com/watch?v=td1_4L16ZyI
        Eu contrazic afirmația ta cum că dacă chestia asta vine doar în avantajul bogaților, n-o să se realizeze. Pe lângă faptul că oamenii săraci vor accepta multe pentru a câștiga niște bani, pe lângă argumentele mele de mai sus, mai adaug și următoarea observație: ideea în sine de a substitui oameni bogați poate vinde multora iluzia importanței.

      • Aldus 2018-02-02 Reply

        Ca să prindă pe scară largă, are nevoie de acceptul populației. Aici e sensibil, dacă pui oameni sub măști. Eu nu cred c-o să prindă. În plus, e o idee proastă. Nu cred nici că bogații vor avea vreun interes pentru ea, cu toate că tu ai găsit niște cazuri în care ar fi tentantă. Adică un om care a ajuns bogat este în general cu picioarele pe pământ. Poate mai mult decât restul. Unii nici măcar nu-și lasă copiii prea mici să folosească tablete.

        Deocamdată, în forma din Vice, sunt ridicole și nu cred c-o să prindă. Momentan sunt la nivelul de curiozitate, așa că nu se sinchisește nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *