web analytics

pagerank

Umbla vorba prin targ ca, daca ai blogroll, iti scade pageranku’.

Page rank e un numar natural, mai mic decat unsprezece. Ihi, intre zero si zece. El cuantifica reputatia acelei pagini. Page rank se calculeaza zilnic. Din ce am inteles eu de la explicatia din Wikipedia, rank-ul unei pagini depinde de rank-ul paginilor care dau link catre aceasta (si nici de toate link-urile primite, doar de cele de la pagini cu page rank mai mare decat trei). Adica page rank-ul unei pagini nu depinde de link-urile aflate in acea pagina.

Totusi, recalcularea zilnica nu este singurul mod in care page rank-ul este generat. Se mai intampla ca, in cazul unor site-uri care incearca sa pacaleasca algoritmul Google, operatorii (oameni) sa intervina si sa atribuie, manual, o valoare a page rank-ului. Aceasta interventie manuala fiind o pedeapsa, noua valoare este – de obicei – zero.

Asa ca voi, cei ce v-ati grabit sa va stergeti blogroll-ul, cititi, ganditi si nu va mai lasati condusi de zvonuri. Si, asa, de consolare, uite un articol bine scris despre ce magarii sa nu faceti ca sa nu va penalizeze Google.

P.S. Online-istii se agita pentru un page rank, fac strategii, fac SEO, fac pe dracu-n patru sa fie mai in fata la cautare si sa aiba page rank mai mare. Totusi, cat de corect ne arata page rank-ul valoarea/reputatia unui site?

Hai sa vedem:
atelier.liternet.ro – PR 5
click.ro – PR 6
libertatea.ro – PR 6
decatorevista.ro – PR 5

Ceva e putred in regatul Danemarcei…

9 Comments

 • Cudi 2013-06-27 Reply

  Asta imi aminteste de topul audientelor tv. Senzational!

 • irina 2013-06-27 Reply

  uite aici un raspuns interesant -- despre linkuri -- https://support.google.com/webmasters/answer/66356?hl=en

  de asemenea, citeste si asta -- o istorie a algoritmului folosit de google: http://www.seomoz.org/google-algorithm-change

  e greu de gasit o explicatie concreta despre valorile PR avand in vedere ca de fiecare data se schimba algoritmii.

  • ketherius 2013-06-27 Reply Author

   Citeste si ia aminte:

   “The best way to get other sites to create relevant links to yours is to create unique, relevant content that can quickly gain popularity in the Internet community. The more useful content you have, the greater the chances someone else will find that content valuable to their readers and link to it. Before making any single decision, you should ask yourself: Is this going to be beneficial for my page’s visitors?”

   Scrie tu chestii originale si faine, ca page rank-ul o sa creasca. Cu cat te agiti mai mult, cu atat te scufunzi. Plus ca, revenind, pozitia ta in rezultatele Google depinde mult mai mult de relevanta paginii (ai scris despre ce cauta omu’ sau nu), decat de reputatia site-ului tau (page rank). Adica, atunci cand eu caut “ceapa”, crezi ca imi pune in rezultate un articol despre pantofi de pe un site cu page rank 9? Nts, imi pune numai pagini despre ceapa.

   • irina 2013-06-27 Reply

    ba sa stii ca depinde si de PR! daca tu vei cauta despre un subiect care se regaseste pe 20 de bloguri, rezultatele cautarii vor fi afisate si in functie de valoarea PR. Daca tu ai PR 0 sau 1 evident ca nu vei fi in prima pagina, ci undeva pe la coada.

 • irina 2013-06-27 Reply

  (ah, cred ca am intrat in spam cu 2 linkuri in comentariul anterior :D)

  mai e si asta de urmarit: http://forum.seopedia.ro/google/
  ai sa vezi ca multi spun de efectele nocive ale blogroll-ului

 • irina 2013-06-27 Reply

  mai bagasem un comentariu anterior, dar vad ca s-a pierdut pe undeva. urmareste-i si pe astia -- http://forum.seopedia.ro/google/
  multi spun de efectele nocive ale blogroll-ului; mai simplu: site:http://forum.seopedia.ro/google/ blogroll

 • Anamaria 2013-06-27 Reply

  Ăia de la google pot să scadă ce vor ei, eu tot nu renunț la blogroll. Mi-e mai ușor să citesc blogurile care-mi plac.

  • ketherius 2013-06-28 Reply Author

   Tot respectu’

 • ravi 2014-06-02 Reply

  Thanks for sharing this nice information and it is useful for all and SEOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *