web analytics

Concurs „Fii hater!”

Update: Am setat sticky acest articol şi voi actualiza tabelul creat cu articolele participante la concurs, în ordinea intrării lor.

De câte ori nu vi s-a întâmplat să citiţi un articol care să nu vă fi spus mare lucru, însă în subsolul căruia să curgă doar şi doar comentarii pozitive, laudative la adresa acestuia? Sau poate aţi îndrăznit să contraziceţi părerea autorului, iar reacţia acestuia să se concretizeze într-un neaşteptat atac în defensivă. Puţini sunt cei care admit rolul constructiv al criticii, mulţi aceia care nu aprobă astfel de reacţii, anihilându-le din panoul de administrare, optând fie pentru „spam”, „trash”, ba chiar şi pentru blocarea comentatorului. Mai mult, îndrăznind să critici, independent de evidenţa argumentelor, rişti să fii etichetat drept hater. Şi continuând logica strâmbă a majorităţii, haterii roiesc în jurul autorilor de succes şi de valoare. Astfel se autoconsacrează maneliştii blogosferei, cei care se bat cu pumnii în piept că duşmanii le poartă pică, că n-are valoarea lor. Te avertizăm, cei care te vor pune la zid pentru îndrăzneala de a contrazice sau critica scrierea cuiva sau o anume meteahnă blogosferică atacă în haită, aşa că analizează-ţi bine opţiunile, înainte de părăsi o barcă posibil confortabilă ţie.

Tema noului concurs este „Fii hater!”. Nu îţi cerem să desfiinţezi pe nimeni, te invităm la un sincer exerciţiu de critică, pe ce subiect doreşti tu, atâta doar, să fie legat de bloguri, în general, sau de postarea/postările unui anume autor. Sfatul nostru este să pui accent pe atitudine, argument şi contraargument. Şi, mai ales, să fii sincer, vizând un aspect ce realmente îţi displace din generoasa sferă a blogurilor şi blogosferei. O să fim şi noi sinceri de la bun început: oricât de elevat sau mişto ai scrie, dacă în articolul cu care participi stai cu fundul în două luntri, mai bine spui pas, evitând o ulterioară dezamăgire. Fii onest, ce naiba! Altfel…

Cel mai reuşit articol câştigă 200 RON.

Regulamentul este foarte simplu:

 1. Scrieţi despre subiectul cerut (prezentat mai sus), scrieţi corect (articolele cu greseli de limbă sau de gramatică nu vor putea câştiga), scrieţi original, scrieţi cu sinceritate.
 2. Înscrierea la concurs se face lăsând un comentariu la acest articol sau la cel de pe blogul lui Ketherius, comentariu în care va fi indicată participarea şi adresa articolului participant. Articolul trebuie publicat pe blogul personal.
 3. Articolul câstigator va fi ales de Ketherius (el oferă premiul) si de mine. Criteriile sunt subiective, iar decizia va fi argumentată.
 4. Articolul câştigator va fi publicat pe blogul lui Ketherius.
 5. Premiul va fi expediat în 24 de ore de la anunţarea câştigatorului şi primirea datelor de contact.
 6. Poate participa oricine; rudele şi prietenii pot participa numai dacă îşi asumă riscul de a fi dezamăgiţi.
 7. Nu se acceptă contestaţii. Cei care vor contesta, nu vor fi admişi la alte concursuri.
 8. Articolul trebuie să includă următoarea frază: „Articolul participă la concursul Fii hater, organizat de Cudi & Ketherius”. Link-urile spre cele două bloguri organizatoare – http://cudi.ro, http://ketherius.ro – sunt opţionale, neinfluenţând poziţia în clasament.
 9. Concursul se încheie peste o lună (22 iulie 2014, ora 00:00:00) sau când se adună cel puţin 30 de participanţi.

Succes!

Mai jos aveţi lista cu cei înscrişi în concurs:

Nr.

Articol participant

 1.  

Portretul robot al unui hater de duzină

 1.  

Puteai să taci, dragă Andrei!

Trageţi în mine cu gloanţe oarbe!

Hater de hater

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *