web analytics

moment vesel

Cum era de aşteptat, după cele două răsunătoare succese marcate prin concursurile „Mai scrieţi şi gratis, mno” şi „Fii hater!”, ce au însumat fabulosul record de 12 participanţi, urmează o a treia elucubraţie cu miză simbolică de-o măslină şi-o apă-n Fratelli, ad nomen 250 RON. Ce trebuie să faceţi pentru a câştiga acest onorofic sfert din mia de lei? Păi, treaba e foarte simplă, permisivă şi accesibilă, vorba vine: să scrieţi un articol amuzant, pe absolut orice temă doriţi. Ideea e să binedispuneţi prin umorul şi inteligenţa voastră cititorul, cu subtilitate, cu spontaneitate, în variantă neagră, cum vreţi voi, oferind deliciul unei lecturi comice de ispravă.

Concursul începe din acest moment şi se termină în data de 15 august, ora 23:59. Ca de obicei, cel mai reuşit articol este desemnat câştigător, indiferent de feed back, număr de comentarii, like-uri, share-uri şi alte superficialităţi cantitative de genul. În 16 august anunţăm câştigătorul, iar în 24 de ore de la primirea datelor de contact, acesta poate intra în posesia celor 250 lei puşi la bătaie.

Puteţi parodia ceva sau pe cineva, puteţi face haz de necaz, puteţi povesti o întâmplare comică reală sau puteţi imagina una, puteţi orice. Străduiţi-vă, însă, să daţi cât mai multă savoare textului, condimentaţi-l cu nuanţe şi conotaţii, jucaţi-vă cu cuvintele, delectaţi-ne cu un articol pe cinste, preferabil fără rimă*.

Regulamentul este simplu:

 1. Scrieţi cu umor, scrieţi corect (articolele cu greşeli de limbă sau de gramatică nu vor putea câştiga), scrieţi original.
 2. Înscrierea la concurs se face lăsând un comentariu la acest articol sau la cel de pe blogul lui Cudi, comentariu în care va fi indicată participarea şi adresa articolului participant. Articolul trebuie publicat pe blogul personal.
 3. Articolul câstigator va fi ales de mine şi de Cudi. Criteriile sunt subiective, iar decizia va fi argumentată.
 4. Articolul câştigator va fi publicat pe blogul meu.
 5. Premiul va fi expediat în 24 de ore de la anunţarea câştigatorului şi primirea datelor de contact.
 6. Poate participa oricine; rudele şi prietenii pot participa numai dacă îşi asumă riscul de a fi dezamăgiţi.
 7. Nu se acceptă contestaţii. Cei care vor contesta, nu vor fi admişi la alte concursuri.
 8. Articolul trebuie să includă următoarea frază: „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”. Link-urile spre cele două bloguri organizatoare – http://cudi.ro, http://ketherius.ro – sunt opţionale, neinfluenţând poziţia în clasament.
 9. Concursul se încheie în 15 august 2014, ora 23:59, sau când se adună cel puţin 30 de participanţi.

Succes!


*Rimă – A se interpreta drept o stângace aluzie la ancorele aruncate de advertizerii care momesc blogosfera cu câştiguri pentru odele închinate unui anume produs, ce din coadă au să sune şi nimic nu spun, pe bune.

Update

Blogurile inscrise in concurs sunt:

Nr.

Articol participant

1 Capra fără trei iezi sau reality ștou
2 te iubesc (c)
3 Tanta, Gogu si casatoria
4 Cum să fii șmecher în 10 pași simpli
5 Scorpion King III – gala umorului involuntar
6 Sunt femeie. Dar cine e perfect?
7 Un concurs de evitat
8 CUM SĂ IEI BACUL
9 Poieți celebrii, maneliști integrii
10 Pestisorul de aur
11 crima de la bloc
12 Află dacă ai umor!
13 Petrecerea burlacilor
14 Sunt câinii rasiști sau put hoții?
15 O istorie funebra
16 Nu-i vorba de zece lei, e vorba de altceva
17 Povestea unui plod crescut la oraș, lăsat dezlegat la țară
18 Saturday night fever
19 Miss Cotofana si Pacala
20 Singura iubită
21 Balada vecinei dispărute
22 Gika,Lixandra,Dodâca si Capra lu’ Axinte
23 Caniculă 2014
24 Nes-ul din fitness
25 Concurs “moment umoristic” (c) – Duzina de cuvinte…..zãpãcite, inventate şi trãznite

41 Comments

 • […] la concurs se face lăsând un comentariu la acest articol sau la cel de pe blogul lui Ketherius, comentariu în care va fi indicată participarea şi adresa articolului participant. Articolul […]

 • popescu 2014-07-28 Reply

  ,,Articolul participa la concursul Moment umoristic organizat de Cudi & Ketherius”
  La ospiciu ,un nebun mergea in patru labe.-Eu stiu ce esti tu…Esti un caine ?-Nuuu…-Esti o pisica?-Nuuu…-Dar ce esti?-Om ce sa fiu…Dar am rau de inaltime!

  • ketherius 2014-07-28 Reply Author

   Totusi, pentru a participa, va trebui sa publici pe blogul tau.

   • Cudi 2014-07-28 Reply

    Vezi ce inseamna sa nu scrii negru pe alb? Vezi? :p

   • ketherius 2014-07-28 Reply Author

    Asa, acuma tema-i de vina, nu? 🙂

 • Camelia 2014-07-28 Reply

  Hmm..pai doar cine are blog poate participa si va poate amuza? 😛
  vad ca toti participantii au scris de pe un blog

  • ketherius 2014-07-28 Reply Author

   Pai, cam da. E simplu si nu costa nimic sa iti faci un blog.

 • […] participă la concursul organizat de blabla.” și să ne înscriem fie la ea pe blog, fie la Ketherius. Premii? Unul singur, în valoare de 250 de […]

  • ketherius 2014-07-29 Reply Author

   Esti inscrisa 🙂

   • Aluculesei Brindusa 2014-07-29 Reply

    mersi :))

 • Lazar Simona 2014-07-29 Reply

  Particip la concurs.
  Povestea omului in omonime:
  Se trezeşte unul de dimineaţă din cauza unor zgomote ciudate: se crăpa de ziuă. O caută pe nevastă-sa în pat şi n-o găseşte: o furase somnul. Se duce la baie şi se uită în oglindă dar oglinda se face ţăndări: aruncase o privire.
  Pleacă la serviciu şi pe drum vede două tipuri de oameni: unii care scădeau în înălţime – pe ăia îi rodeau pantofii – şi alţii care dispăreau pur şi simplu – pe ăia îi fura peisajul.
  Ajunge la serviciu şi îşi vede toţi colegii lipiţi de tavan: purtau discuţii la nivel înalt. La un moment dat se dezlipesc şi cad toţi de-odată: căzuseră de comun acord.
  Se enervează şi pleaca de la servici spre râu să se întâlnească cu tovarăşii de pescuit dar nu mai era nimeni: erau toţi duşi cu pluta. Pe drum, îl vede pe unul lipit de asfalt şi vreo doi care trăgeau de el să-l dezlipească: era sărac lipit pământului. Mai încolo îl vede pe unul căruia îi cădeau urechile, nasul, ochii: era putred de bogat.
  Se hotărăşte să se sinucidă şi se aruncă de pe un pod în apă dar apele se dau la o parte şi cade pe uscat: nu era în apele lui. După aceea se hotărăşte să se îmbete, merge într-un bar dar intră cu capul tăiat în două: făcuse cum îl tăiase capul.
  Nu a mai apucat decât să audă o bubuitură: căzuse seara.

  • ketherius 2014-07-29 Reply Author

   Cu regret, iti spun ca trebuie sa ai blogul tau. Poti merge la http://wordpress.com ca sa iti faci un blog. Dureaza putin si nu costa nimic.

  • Cudi 2014-07-29 Reply

   De asemenea, nu poti participa cu texte copiate de pe net, precum povestea asta misto si veche.

 • Ciurea Dumitru Daniel 2014-07-31 Reply

  „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”

  http://ramacuperciuni.wordpress.com/2014/07/31/8/

  • ketherius 2014-07-31 Reply Author

   Pentru a completa inscrierea, mai trebuie sa adaugi fraza „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius” la sfarsitul articolului tau.

   • Ciurea Dumitru Daniel 2014-07-31 Reply

    Acum este totul in regula.O zi buna.

    • ketherius 2014-07-31 Reply Author

     Multumim, esti in concurs.

   • ciobanu 2014-08-01 Reply

    “articolul participa la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius

    • ketherius 2014-08-01 Reply Author

     Si articolul unde este?

 • […] participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”, dar este o dedicație pentru vecinele mele […]

 • LAZAR ADRIANA 2014-08-02 Reply

  „Articolul participa la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”

  NOI

  Mi-e dor de o mancare buna de “ Piti”.
  De gogosele umplute frisca, de rulouri cu sunca si branza,ce mai vreau sa fiu o“ Piti”.
  .
  As vrea sa fiu o saptamana PITI sa-mi pun piercing ,sa port pantaloni scurti cu buzunare mai mari decat ei dar cu atitudine de INVINGATOARE.
  Pentru ca astea sunt ele ,au atitudine de combatante, adevarati soldati ai viitorului, cu sulitele lor mamare indreptate catre soarele rasare si pure in inima ca si florile pline de roua diminetilor cand te trezesti mahmur si constati ca esti tot acasa,tot in somaj, fara bani si cu o blonda focoasa langa tine ,care nu mai e asa blonda si nici asa focoasa si culmea ea e directoare si te roaga sa o conduci pana la servici, ditamai spitalul.
  Si in timp ce faci efortul ca sa te indrepti de sale ,te imbraci decent, sleampata, fosta focoasa incepe sa se transforme in ditamai directoarea, rujul ii umfla buzele, bluza abia ii retine sanii iar pantofii ei de caprioara, o transforma intr-o adevarata PITI, isi retuseaza coafura cu un rest de spuma si devine sex symbol al….ce ma mai pricep sa scot cei mai bun din om, sunt un adevarat maestro, daca faptul ca eu i-am oferit intr-o seara putina relaxare in acele locuri atat de vizibile inseamna ca pot sa devin maneger general, am stofa de lider si stiu sa indrum directorii.

  Vai de viata mea, pe partea cealalta trece gazda care ma striga sa-i dau chiria,imi vine sa orbesc de manie, eu care am atatea calitati sa stau in gazda? Nu! Am nevoie de un apartament misto , de un costum negru ,un pic neras cu atitudine in priviri si devin…..devin ditamai MANAGERUL.
  POT SA FIU CEEA CE VREAU! Sunt frumusel , am dantura buna,constiinta inca ma mai tine dar nu am incredere in mine.Oare umflatul asta care vine are cardurile si actele in portofelul care aproape ca iese din buzunarele pantalonilor stramti care ii scot in relief toate asperitatile.BUUUn!!!!Acum am carduri ,acte am pot sa cot un credit baban,imi cumpar apartamentul , o sa obtin slujba de manager si o sa recoltez puicute de pe miriste…….

  Pfui,imi transpira mainile dar il gasesc pe SPILI imi scoate tot ce a avut grasanul pe card,imi face actele ,obtin creditul si parca nici nu-mi vine sa cred ca eu eram paispe in carti acum cateva zile.Cu jobul o rezolv ca sunt baiat destept si o sa bag o analiza de o sa fim pe profit, ce mai, o sa fiu un om mare.
  Dar parca vad un chistoc pe trotuarul cofetariei de la PERLA, ce naiba, vechile obiceiuri nu se uita asa usor. Si cand ma gandesc ca mi-ar fi placut sa fiu PITI, acum voi fi manager, ce schimbatoare e firea omului.Da parca tot mi-e dor de o mancare de piti ca mi-e o foame de morr,imaginatia mea bogata ma face sa visez cai pe pereti,trebuie sa trag tare sa devin realist ca altfel devin pleava societatii si-o sa dau in judecata sistemul ca isi bate joc de constiinta noastra a oamenilor,ii transforma cand in perversi, cand in piti, cand in oameni mari. Sa o luam metodic, unde ma aflu, ce sunt si acum ce naiba , gandesc???????

  • ketherius 2014-08-02 Reply Author

   Trebuie sa ma repet: textul trebuie publicat pe blogul propriu. Poti sa iti faci blog gratuit la wordpress.com, blogger.com, ucoz.ro etc.

  • ketherius 2014-08-03 Reply Author

   Luat, cetit, pus in catastif.

 • Ionut 2014-08-03 Reply

  „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”

  https://misscotofana2013.wordpress.com/2014/08/03/miss-cotofana-si-pacala/

  • ketherius 2014-08-03 Reply Author

   Multumim pentru participare, esti in concurs.

 • Diana 2014-08-04 Reply

  „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”

  http://gikasilixandra.ucoz.ro/news/gika_lixandra_dodaca_si_capra_lu_axinte/2014-08-04-1

  • ketherius 2014-08-04 Reply Author

   Esti in concurs.

 • Diana 2014-08-04 Reply

  😉 mersii

 • nina 2014-08-09 Reply

  Ruşiniicãã…!

  Conţinutul unor lucrãri ale elevilor participanţi la Examenul de Bacalaureat cât şi ale profesorilor participanţi la Concursul de titularizare, din ultimii cincisprezece ani, fãrã tãgadã şi fãrã fricã, fiecare în parte, poate reprezenta “Articolul care participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”. Din nefericire acesta este cruntul adevãr al învãţãmântului românesc. Fãrã un sistem de învãţãmânt performant o ţarã nu existã!

  • ketherius 2014-08-09 Reply Author

   Pe de o parte, e adevarat, pe de alta… perle grave erau si cand invatamantul era mai bun.

 • Ela 2014-08-09 Reply

  „Articolul participa la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”
  Nes-ul din fitness

  A fost odatӑ o iubire ca niciodatӑ
  Fac parte din categoria oamenilor care îşi fac planuri pe termen scurt şi nu spun niciodatӑ… “Niciodatӑ”! Banalitӑţi? Poate cӑ da, însӑ eu am un exemplu concret care sӑ îmi susţinӑ o asemenea filosofie ”matusalemicӑ” de viaţӑ, deşi abia mӑ indrept spre cel de-al treilea deceniu de existenţӑ.
  M-am îndrӑgostit iremediabil! De 9 luni! Iubirea-i cum nu se poate mai înflӑcӑratӑ, cu obraji rumeni la fiecare întîlnire, cu emoţii şi transpiraţii abundente la orice atingere, cu respiraţii greoaie, sughiţuri strîmbe, genunchi moi, şoapte vinovate şi, desigur, dureri de mai tot felul şi de toate mӑrimile şi doruri nӑprasnice pîna la urmӑtoarea revedere. E adevӑrat, mari amoruri au fost şi vor mai fi pe lume, iar soţul ştie, nici n-a mustӑcit la aflarea poveştii, s-a conformat, aşa cӑ n-aş avea de ce sӑ mӑ simt vinovatӑ.
  Problema e la mine: de ce tocmai acum, la 27 de ani? Sӑ-mi fie, oare, mintea mai coaptӑ şi mai aburindӑ, sau teama de viitor mai ascuţitӑ ca niciodatӑ? Din douӑ una, sau amîndouӑ, ce mai conteazӑ motivul pentru o patimӑ… sӑnӑtoasӑ? Aşa cӑ, de trei ori pe sӑptӑmîna, mӑ îmbrac în grabӑ şi plec la întîlnire. Nu-i bai, am hainele de schimb în portbagaj! Recunosc, eu mai întîrzii cîteodatӑ, şi-atunci mӑ ceartӑ cu foc, mӑ sleieşte de puteri în vӑzul tuturor şi-mi furӑ pînӑ şi ultimele rӑsuflӑri! Dar împӑcarea vine, în cele din urmӑ, şi iubirea mӑ asteaptӑ veselӑ-n prag, la ieşire, şi îl iert, cum ştiu eu mai bine, cu gîndul la noua porţie de endorfine primitӑ în dar, suficientӑ cît sӑ îmi toropeascӑ din nou visele.
  Aşa-s amanţii, egoişti, te-ar vrea îngenunchiatӑ pe vecie! Şi, da, eu recunosc şi în suflet şi în faţa orişicui, iubesc… Fitnessul!
  Cine are nevoie de el?
  Fӑrӑ îndoialӑ, sportul nu e şi nu ne-a fost vreodatӑ prieten de familie. Cam pe la vîrsta cînd aflam cu stupoare cӑ tata nu e microbist, iar în serile de varӑ, televizorul nostru rӑmînea pornit pe vreun film artistic, în vreme ce, de la vecini, se auzeau Hai-uri sau Huo-uri de toate culorile şi intesitӑţile, eu pӑşeam cu graţie de balerinӑ orele de educaţie fizicӑ din gimnaziu, douӑ pe sӑptӑmînӑ. În liceu, nici mӑcar de dragul ochilor aproape rimelaţi din naştere ai profesorului proaspӑt absolvent de facultate, dupӑ care suspinau în tӑcere toate purtӑtoarele de fustӑ dintr-a doişpea, n-am sӑrit la groapa cu nisip. I-am fluturat şӑgalnic o fiţuicӑ ştampilatӑ de medic, iar el mi-a zîmbit cu subînţeles cӑ nu se bagӑ între mine şi-o miopie începӑtoare. Şi a întors spatele, a mӑzgӑlit ceva într-o agendӑ, iar eu m-am bucurat cӑ n-o sӑ mai am un bagaj în plus, echipamentul sportiv, pe drumul spre şcoalӑ.
  La facultate, sport facultativ, adicӑ ore de somn în plus vineri dimineaţӑ sau, dupӑ caz, de gimnasticӑ în doi la aşternut. Şi n-a fost de mirare pentru nimeni faptul cӑ, la sfîrşitul cursului festiv, n-am aruncat toga nu de frica vreunei întinderi spirituale spre Absolut, ci a uneia articulare, spre cabinetul medical… Şapte kilograme în plus peste greutatea normalӑ, raportatӑ la înӑlţime! Noroc cӑ mi- s proporţionatӑ cît de cît! “Dar, nu, eu sunt o fire activӑ, eu nu fac şi nu am nevoie de sport! Niciodatӑ!”
  S-au dus în tot atîtea luni, cele pregӑtitoare nunţii, iar jumӑtate dintre ele s-au aşezat cuminţi la loc, de unde au plecat, în numai doi ani de mariaj. Şi au mai fost încercӑri eşuate de împrietenire cu bicicleta, acasӑ, la serialul preferat, plimbӑri cu rolele “la modӑ” pe trotuare accidentate de provincie, un stepper devenit pe neştiute suport de haine, tentative zglobii de urcat scӑrile blocului pîna la ultimul etaj, pentru tonifiere zice-se… Şi toate trecӑtoare şi zadarnice în faţa caloriilor! Pînӑ la Ziua Z cînd, paf, deşi planetele nu s-au aliniat, “Eu îmi fac abonament la salӑ!”
  Viaţa are gust, iubirea are sens
  Fireşte cӑ nu am ştiut cu ce se mӑnîncӑ fitnessul pînӑ cînd, paralizatӑ de o febrӑ muscularӑ atroce, am hotӑrît cӑ am nevoie de un instructor care sӑ mӑ înveţe a,b,c -- ul fiecӑrui aparat de trudӑ. Are şi iubirea asta o noimӑ: un program personalizat, destinat fiecӑrui amator de mişcare, în funcţie de starea fizicӑ, sufleteascӑ şi, de ce nu, de… ambiţie!
  Eu n-am planuri mari de viitor, dar îmi place sӑ simt gustul unui antrenament complet, ca un nes lung închipuit, deşi nu-s bӑutoare de cafea, îmi creşte brusc barometrul bunei dispoziţii cînd îmi simt muşchii tonifiaţi sau cînd îmbrӑcӑmintea altӑdatӑ dӑtӑtoare de bӑtӑi de cap se aşazӑ perfect în oglinda zîmbitoare. Amorul slӑbeşte, nu e glumӑ! Duc greul fiecӑrei întîlniri, am murit şi am înviat de zeci de ori pe bicicleta de spinning sau la aparatele cu greutӑţi pentru modelarea abdomenului, însa ce-ar fi dragostea fӑrӑ suferinţӑ? Poate o acadea roz, rotundӑ şi perfectӑ, care cade greu la stomac, sau o îngheţatӑ umflatӑ, cu parfum de vanilie şi fulgi de ciocolatӑ… La cîte nu viseazӑ omul pe banda de alergare?

  • ketherius 2014-08-09 Reply Author

   Ca sa poti intra in concurs, trebuie sa publici textul pe un blog al tau.

   • Ela 2014-08-09 Reply

    OK, s-a rezolvat!

 • Ela 2014-08-09 Reply

  „Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius”

  http://mymindsmaster.blogspot.ro/2014/08/nes-ul-din-fitness-fost-odat-o-iubire.html

  • ketherius 2014-08-09 Reply Author

   Perfect, esti in concurs.

   • Ela 2014-08-09 Reply

    Multumesc!
    Succes tuturor si inspiratie! 🙂

 • […] Articolul participă la concursul Moment umoristic, organizat de Cudi & Ketherius. […]

 • […] Ketherius. După experienţele cu „Mai scrieţi şi gratis, mno!”, „Fii Hater!” şi „Moment umoristic”, s-ar fi spus că ne lăsăm pe tânjală, dată fiind progresia aritmetică a valorii premiului […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *