web analytics

de data asta

De data asta, a fost mai greu. A fost greu sa alegem articolul care ne-a amuzat cel mai mult pentru ca, nu-i asa, e foarte subiectiv. Ce m-a amuzat aseara, azi dimineata mi se pare banal. Ce am vrut sa elimin ieri, azi m-a facut sa rad. Unele texte au fost scrise special pentru acest concurs, altele au fost refolosite… pe scurt – complicat.

Am cernut articolele, eliminand, in patru runde, de la “asta in nici un caz” pana la “pacat ca trebuie sa pice”.

In runda finala au ramas cinci participanti:

Dupa lungi deliberari, castigatorul a fost ales: Mixy. Mi-a placut cum a prezentat atat comicul barbatului fortat sa isi reia ocupatia ancestrala de vanator, cat si tragicul mortii zadarnice a dinozaurului.

Multumim tuturor participantilor, a fost o placere sa organizam acest concurs si ne pregatim pentru urmatorul. Daca mai vreti, numa’.

9 Comments

 • Lotus 2014-08-16 Reply

  V-a speriat succesul sau ce? :)) Băgați mare!

  • ketherius 2014-08-16 Reply Author

   Ne-a luat mai mult de o zi sa ne hotaram intre Mixy si tine…

  • Lotus 2014-08-17 Reply

   Eu sunt încântat că am ajuns în finală, articolul meu fiind scris oarecum în glumă și cu intenții foarte subversive. Dacă aș fi fost în juriu, nu m-aș fi votat. 🙂 Și încă nici n-am citit toate articolele participante.

  • mixy 2014-08-17 Reply

   Lotus, ai un articol foarte bun.
   Ce vrei, daca n-are pasaret in el? :))
   Nu, serios acum, chiar e cel mai bun.

   • Lotus 2014-08-17 Reply

    Tu, au fost câteva pe care le-aș fi pus deasupra. Pe al tău nu, că nu am rezonat în totalitate cu tipul ăsta de umor din cauza milei pentru gânsac 🙂 dar a fost de exemplu articolul lui Valden cu cronica la Scorpion King care mi-a plăcut și însă n-a ajuns în finală. Mi-a plăcut și textul Sofiei. Deci na, au fost articole faine, nu scrise într-o doară, ca al meu. E adevărat că au fost și multe penibilități. 🙂

 • ComiCultural 2014-08-17 Reply

  Minunat! Cât p-aci să câștige anti-umorul, deci?! 🙂 .
  Băgați, totuși, o șoaptă la câștigător, să intre repede în legalitate. Să schimbe ”într-una” cu ”întruna” în propoziția ”Tata, furios, aduce aspiratorul beştelind într-una”, că e sub incidența precizării de la Cudi -- ”articolele cu greşeli de limbă sau de gramatică nu vor putea câştiga”.
  Da cum umoriștii tre sa aibă umor, gramatica e, uneori, o piedică în calea râsului.

  • ketherius 2014-08-17 Reply Author

   Da, ai dreptate, Mixy are o greseala. Totusi, restul cuvintelor din articolul ei se regasesc in dictionarul limbii romane si sunt scrise corect.

   Pe de alta parte, am mai trecut cu vederea situatii neobisnuite, cum ar fi participari diferite de la aceeasi adresa de IP sau articole scrise inainte de concurs, pentru alte scopuri (ca si articolul castigator).

   Iar gramatica nu este o piedică în calea râsului, mai degraba invidia.

   • ComiCultural 2014-08-17 Reply

    Touché!
    Ca să zic și eu ca Lotus, nu mă așteptam la nominalizare cu un asemenea text. Știu ce fel de umor are priză astăzi, iar eu sunt dintr-o categorie marginală.
    În același timp, mă așteptam, pentru că apetența pentru comic mi-a fost atestată critic cândva. Acum doar postez amatorist pe blog. Dar mă și implic, cred că se cunoaște un anumit efort de finisare a textelor.
    Voința juriului e lege. Regret doar că nu am câștigat ca să pot redirecționa premiul după pofta spiritului, nu spun către cine (nu am nevoie de premiu pentru a ajunge la Fratelli, aș ajunge cu invitație, dacă mi-aș pune antenele în mișcare).

  • mixy 2014-08-17 Reply

   Mea culpa, am indreptat-o.
   M-as mira sa fie unica, de obicei ma ia valul povestii si uit de gramatica. La io recitire oarecum atenta, iar ma pierd in poveste si mai las gramatica, so…
   Multumesc mult, Ketherius!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *