web analytics

De ce s-ar interzice teleportarea

Dintr-una într-alta, Ketherius mi-a zis ieri că „îți dai seama, dacă ar inventa ăștia teleportarea, ar fi interzisă”. Din cauză că n-ar mai putea fi oamenii controlați. Am fumat o țigară și am revenit cu un răspuns întârziat: „păi ar putea fi puncte anume de teleportare, cu poliție de frontieră din locul plecării și în locul sosirii, cum e prin aeroporturi acum”. Adică, dacă noi am vrea, spre exemplu, să ne teleportăm în România, ar trebui să mergem în aeroport în Calgary, ne-ar verifica ăia bagajele, documentele și ne-ar teleporta în Otopeni. Da, a răspuns Mihai, dar asta ar însemna că dau faliment companiile aeriene. În plus, dacă dimineața te poți teleporta pe plajă și seara te poți teleporta acasă, tehnologia asta ar lovi crunt și în industria hotelieră, respectiv în turism.

Până aici, industriile transportului și turismului ar fi făcute praf de teleportare. De unde concluzia că milionarii care trag sforile pe segmentele astea n-ar vrea ca teleportarea să fie inventată. Iar dacă este deja inventată, n-ar vrea ca oamenii de rând să știe de existența ei. Costurile unei călătorii prin teleportare ar fi aceleași din București până în Budapesta sau în Beijing.

În ce industrie ar mai lovi teleportarea în spațiu? Cred că și în industria alimentară. Am putea aduce fructe și legume exotice de pretutindeni, fără suprataxe de transport. Prețurile alimentelor s-ar uniformiza peste tot în lume. Vor asta cârmuitorii industriei alimentare? Nu cred.

Teleportarea ne-ar ajuta să rezolvăm și problema apei potabile în zonele de deșert. Criza din industria mondială a petrolului, a metanului etc. Multe conflicte ar înceta, n-am mai avea atâtea războaie. Își doresc asta cei mai bogați oameni ai lumii? Nu cred.

Teleportarea ar lăsa pustii autostrăzile, trenurile, aeroporturile, porturile etc.  Milioane de oameni ar rămâne fără loc de muncă. Firmele de curierat vor rămâne în pom. Oamenii nu vor mai fi legați de locuri ca până acum, se vor teleporta cu cățel și purcel în funcție de interese, unele zone vor fi depopulate, iar altele – suprapopulate. Întreaga economie globală își va lua o palmă năucitoare peste bot, resimțită cu precădere de magnații lumii. Vor permite ăștia o asemenea lovitură? Nu.

Într-adevăr, dacă s-ar inventa, teleportarea ar fi interzisă maselor și ar rămâne o jucărie accesibilă doar în cluburile selecte ale puterii.

64 Comments

  • Iosif 2017-04-19 Reply

    Pai teleportarea exista cu adevarat,însa inaccesibila omului muritor,limitat de cele cinci simturi ale perceptiei. Cel mai vechi caz de teleportare este dinainte de “Potop” când Enoh a disparut definitiv dintre ai lui.
    “Enoh a umblat cu Dumnezeu,apoi nu s-a mai vazut,pentru ca l-a luat Dumnezeu.” (Genesa 5:24)
    Noe si el a umblat cu Dumnezeu si a fost salvat de Potot,prin Arca construita la porunca si dupa planul proiectat de Dumnezeu,fiind singurul salvat de la Potop.
    Moise si Ilie sunt înca doi oameni din trecut ce au umblat cu Dumnezeu,si trupurile lor nu au mai fost gasite fiind “teleportate” de Dumnezeu,însa cel mai elocvent caz de “teleportare” este Isus Hristos .
    Cred ca azi sunt multi sfinti printre noi ce detin aceasta taina însa acestia nu sunt mediatizati,fiind vegheatorii planetei albastre Terra,mesagerii lui Dumnezeu care au murit fata de sine,(EGO),din dragoste pentru Dumnezeu,si traiesc într-o noua dimensiune a perceptiei elevate de de IUBIREA ABSOLUTA neconditionata,pentru semeni,metamorfozati de Spiritul Sfânt,capabili sa se dematerializeze si “teleporteze” cu viteza gândului,în orice zona de pe Terra. Cine-i cunoaste pe acesti sfinti,sunt oameni cu adevarat fericiti ! Oricum,moartea bio-fizica este o forma de “teleportare”,ideea este stim unde vom fi teleportati dupa plecarea din aceasta dimensiune ?… 🙂

    • Cudi 2017-04-19 Reply Author

      Iosif, e o diferență între teleportarea de care am adus vorba în articol și cea despre care vorbești tu. Dar mi-a plăcut încheierea comentariului tău, cu moartea ca o formă de teleportare. Și de-ar fi așa, sper să ducă la mai bine. 🙂
      Legat de teleportarea asta spațială, care nu ar necesita anume calități spirituale precum în cazul exemplelor tale, ci doar tehnologia în cauză, cred că ne-ar oferi ceva libertăți în plus. Dar cum bogații lumii n-ar mai fi bogații lumii dacă mulțimea ar fi, cu adevărat, liberă, cred că teleportarea spațială va rămâne, multă vreme de aici înainte, de domeniul SF. Oricum, presupun că dispunem și acum de mijloace, resurse ca să aplanăm războaie și să eradicăm foametea, dar mai marii lumii nu vor asta, ci dimpotrivă. Visăm și noi.

      • Lotus 2017-04-19 Reply

        Pacea nu este profitabilă. Mult mai profitabil e să sponsorizezi ambele tabere ale unui război, după care să iei banii cu dobândă de la învingător și să „reconstruiești” țara învinsă, adică să iei și pielea de pe ea. În plus mai reduci populația, că și așa e prea multă. Sigur că pentru războaie îți trebuie niște pretexte, dar de ce-or exista atâtea servicii secrete? Apropo de asta, a observat cineva cum după fiecare atentat terorist aceleași servicii strigă și de multe ori primesc puteri sporite, care limitează și mai mult libertatea cetățeanului? Totul în numele protecției sale, desigur.

        Dincolo de asta, uite că internetul îți mărește libertatea și nu-i interzis, dimpotrivă, e folosit la spionaj. Poate nici teleportarea n-ar fi interzisă, dacă n-ar prezenta riscuri foarte mari (și am dat exemplul echipajului de comando care-ți omoară un om cheie). Teleportarea ar putea chiar stimula comerțul online și ajuta producătorii de perisabile (produse care expiră repede). Comanzi un produs de pe Amazon și peste 5 minute ți-a ajuns în cameră. Comanzi o roșie proaspătă, nu o cumperi coaptă în magazin sau pe drum.

      • Iosif 2017-04-22 Reply

        “…precum în cer asa si pe pamânt.” Cudi draga,poti sa-mi spui cum este în cer,ca pe pamânt percepem prin cele cinci simturi primare ? 🙂

        • Cudi 2017-04-22 Reply Author

          Iosif, în ceea ce te privește, am rămas blocată la comentariul în care spui că te teleportezi de cel puțin două ori pe zi, spațio-temporal, în universul atemporal.

  • […] subiect de gândire propus pe blogul lui Ketherius și Cudi vizează teleportarea. Întrebarea e destul de simplă: în ipoteza că aceasta -- teleportarea -- ar deveni o […]

  • Fire 2017-04-19 Reply

    Eu cred ca e ceva mai complex de atat : teleportarea e o chestie absolut naturala, specifica flame of fire. Teleportarea artificial e doar o imitatie ieftina a teleportarii naturale. Orice om care poate iesi la vointa din corp constient ( OBE ) , orice om care poate avea lucid dreaming, iti poate confirma ca da, deplasarea se face numai prin auto-teleportare.

    Acuma, in ambele cazuri de teleportare exista o problema : daca incerci sa te teleportezi out of Matrix, o sa ai o surpriza neplacuta, pentru ca o sa intervina o forta magnetica ce te trage in jos si nu iti permite sa iesi pana cand intelegi ce trebuie sa faci. Teleportarea artificiala are fix aceasi problema : stapanii nostri nu ne-ar permite ever sa iesim din Matrix. Nici ei, care pot intra si iesi din Matrix, cu tot cu teleportarea lor artificiala, tot nu pot iesi din zona inferioara a multiversului unde sunt exilati cu de-a sila.

    • Lotus 2017-04-19 Reply

      Comentariul ăsta ți l-am citit. A ieși la voință din corp e dedublare, nu teleportare. Teleportarea e când dispari cu corp cu tot din Canada și apari în secunda următoare cu corp cu tot în Bulgaria. Nu cumva faci o confuzie între cele două?

      Apropo, ce înseamnă că apare o forță magnetică ce te trage în jos? Mai precis, care este susul și care este josul? Și cum ai putea să te teleportezi „out of Matrix” cu corp cu tot? La ce ți-ar folosi corpul ăsta „out of Matrix”?

      • Fire 2017-04-20 Reply

        Ai citit, dar nu ai inteles, Lotus ! Eu nu am zis nicaieri ca a iesi din corp este teleportare. Serios, Lotus ? Deci ies din corp, ma uit in pat vad corpul, ma duc doi pasi prin casa ca sa ma uit in oglinda si trag concluzia ca m-am teleportat ?

        Te las pe tine sa-ti raspunzi la intrebarile puse, pentru ca deja s-a discutat pe alte articole despre asta, ai fost acolo, ai citit, n-ai inteles nimic, ca de obicei. Si acum ma intrebi din nou. Si se pare ca practici yoga fix degeaba, daca nu ai priceput nici macar lucrurile elementare, motivul pentru care practici si de ce practici. Bine, de la yoga bivolareasca nici nu am pretentii sa va explice ceva !

        • Lotus 2017-04-20 Reply

          E posibil să fi înțeles greșit, de aceea te-am și întrebat (în loc să te acuz) dacă nu cumva le confunzi. Adică am cerut precizări suplimentare. Răspunsul tău abraziv și cu atacuri la persoană îmi confirmă însă că problema e la tine.

          • Fire 2017-04-20 Reply

            Toate raspunsurile pe care zici ca le cauti sunt ABC-ul yoga si al oricarei cai spirituale. De asta ai primit raspunsuri abrazive. Plus ca s-a mai discutat si s-a dezbatut pe alte articole, remember ?

            Babeste, pentru tine : imi asum ca stii care-i treaba cu numeber 3 si cum e construit multiversul pe el, fractals, etc. Cat se poate de simplu si poetic o explica Dante, pe sistemul gnostic ca avem 3 caprarii, etaje in multivers : Iadul, cel in care traim noi si in care functionam in corp fizic, apoi partea intermediara este Purgatoriul ( astralul ) in care functionam in corp eteric-astral, etc ( adica partea subtila ). Dupa cum stim, Purgatoriul este controlat de sferele planetare cu alienii sefi pentru fiecare sfera ( astrotheology -- armilary sphere Ptolemeu ). Uite aici poza cu planeta in Purgatoriu, ramas din vechime si expus la Vatican ( A celestial globe by Giovanni Antonio Vanosino in1567,) http://io9.gizmodo.com/5380873/the-vaticans-secret-storehouse-of-space-knowledge-is-on-display-at-last/

            In astea doua etaje au acces alienii ca sa ne tortureze, ca asta e jobul lor pe care si-l fac foarte eficient. Ultimul etaj este Paradisul, Pleroma gnosticilo in care alienii nu au acces dar nici noi, pentru ca ne lipseste vehicolul, corpul cu care sa mergem acolo, dar pe care trebuie sa ni-l construim singuri ( sa renastem, dupa modelul si tehnica exemplificata de Isus ).

            De asta intervine forta magnetica atunci cand vrei sa sari parleazul din astea doua etaje, e o bariera pe care nu poti sa o treci pentru ca … nu ai cu ce ( inca ). Si aici intervine treaba cu alchimia, rainbow body from Cusco, diamond body, luminous body, A woman clothed with the sun and and the moon under her feet, and upon her head a crown of twelve stars “.
            Acuma, ca s-a facut o mare varza si s-a bagat dezinformare la greu, au inventat religii pe chestia asta, cai spirituale care te invart pe dupa visin in loc sa mearga matematic, eficient spre ceea ce trebuie sa faci .. asta e alta poveste.

            Insa yoga Bivolareasca nu duce nicaieri, Lotus ! Omul are pana si numele predestinat : in antichitate bivolul era simbolul partii animalice din om, a omului animal care trebuieste transcens, cucerit. Cand ai reusit asta,se cheama ca ai incalecat bivolul , in limbaj esoteric. Insa din ce vad eu, bivolul v-a incalecat pe voi, cautatori naivi de spiritualitate.

            • Elena 2017-04-20 Reply

              Uite, acest comment al tãu e f interesant, Fire. Și parcă rezonez. 🙂

              • Fire 2017-04-20 Reply

                Asta e interesant … it;s a first ! In sfarsit un crestin de rit modern care admite ca aici in lumea asta materiala este Iadul !

              • Elena 2017-04-20 Reply

                Ei, nici chiar așa. Nu întru totul. Iadul nu e aici, e tot “dincolo” în starea nematerială.

              • Cudi 2017-04-20 Reply Author

                Mie îmi place partea aia cum că lumea noastră e cea mai nasoală. Îmi dă încredere. 🙂

            • Lotus 2017-04-20 Reply

              Fire, m-ai înțeles greșit:

              Toate raspunsurile pe care zici ca le cauti sunt ABC-ul yoga si al oricarei cai spirituale.

              Nu te-am întrebat pentru că aș căuta niște răspunsuri pentru mine, ci ca să aflu cum vezi tu aceste lucruri și în particular teleportarea.

              Nu sunt de acord cu paralela ta între cele trei planuri și paradis, pugratoriu, iad, după cum nu sunt de acord nici cu ideile ciudate despre alieni.

              Dupa cum stim, Purgatoriul este controlat de sferele planetare cu alienii sefi pentru fiecare sfera.

              Asta probabil știi tu. Eu nu-ți dau dreptate.

  • Lotus 2017-04-19 Reply

    Apropo de latura spirituală: în literatura religioasă orientală se vorbește în mod explicit de diverse puteri paranormale obținute prin practica yoga sau prin alte metode. Câteva care sunt în legătură cu subiectul discutat aici: teleportarea (abilitatea de a-ți deplasa corpul unde te gândești), bilocația (a fi simultan în două locuri), abilitatea de a deveni mic cât un atom sau mare cât universul, capacitatea de a materializa un obiect la care te gândești, invizibilitatea și levitația. Acestea apar, se spune, chiar dacă nu le dorești, ca efecte secundare în anumite faze avansate de Yoga, iar aspiranții sunt avertizați cu privire la posibilele riscuri pe care le implică exercitarea lor. Adică ele sunt privite deseori mai degrabă ca niște obstacole ce trebuie ignorate dacă apar, decât ca niște lucruri utile sau țeluri în sine.

    Legat de asta, cică într-una din călătoriile lui, Budha a ajuns la marginea unui râu, unde locuia un yoghin. Văzându-l, Budha s-a dus la el și l-a întrebat ce a reușit să realizeze în urma practicii lui spirituale. Atunci yoghinul, care de 30 de ani se antrena pentru a stăpâni levitația, s-a așezat într-o postură de meditație, s-a ridicat în aer și a trecut plutind râul, după care a venit înapoi și a coborât pe sol. Când a văzut asta, Budha s-a dus la marginea râului, unde era un luntraș. I-a dat acestuia un bănuț și luntrașul l-a trecut pe malul celălalt, după care i-a mai dat un bănuț și luntrașul l-a adus înapoi. Odată revenit, Budha i-a zis yohginului: „Ceea ce ai făcut tu după 30 de ani de practică intensă eu am realizat în 5 minute cu 2 bănuți”.

    • ketherius 2017-04-19 Reply

      Un maestru zen, aflat pe patul de moarte, a chemat toți discipolii pentru o ultimă lecție. Ultima întrebare a fost “Maestre, te rugăm, arată-ne care este esența zen.”.
      Maestrul a ridicat mâna și a împins bolul cu ceai câțiva centimetri,
      “Cum? Atât? Asta este esența zen?”
      Maestrul i-a privit și a mutat bolul de ceai înapoi.

      • Fire 2017-04-20 Reply

        Mda. Aceeasi parere am si eu despre maestrii astia mainstream si povestioarele lor de propaganda.

      • Lotus 2017-04-20 Reply

        Citind replica lui Fire de mai sus, mi-am amintit de o altă parabolă. În timpul curățeniei de dimineață, doi discipoli au deschis geamul camerei în care se aflau, pentru a o aerisi, iar vântul a început să sufle cu putere în perdea. Primul discipol s-a gândit puțin și a zis: „Perdeaua flutură.”. Al doilea l-a contrazis: „Vântul flutură.”. Și nu se puteau pune de acord. Auzindu-i cum se ceartă, maestrul le-a spus: „Mintea voastră flutură!”.

  • Iosif 2017-04-20 Reply

    Când vorbim de teleportare,vorbim de Lumina Absoluta,de particula elementara încarcata energetic,de + si/sau -- infinit,de energie libera,atemporala,întuneric absolut,de black hole,si de “Big Bangul” expansiunii Universului,de puncte si linii energetice imperceptibile de limita gândirii rationale,de multiversuri si dimensiuni care sunt ‘revelate’ DOAR CELOR ALESI DE CEL CE ESTE *ABSOLUT* si care tine TOTUL într-un echilibru ABSOLUT,în care materia si antimateria conlucreaza la EVOLUTIA si STABILITATEA ABSOLUTA a ceea ce numim noi BINE/RAU sau capacitatea de a RATIONA. Totul este realizat în creier în functie de capacitatea de atractie/respingere a perceptiei LUMINII ABSOLUTE ! 🙂

  • Cudi 2017-04-20 Reply Author

    Am vrut să citesc definiția din dicționar a cuvântului “teleportare” și, ghici ce, cuvântul nu există în forma asta (deduc acum, posibil greșită). Am căutat e dexonline.ro și pe dex.ro. Există verbul “a teleporta” și există cuvântul “teleportanță”. L-am găsit, în schimb, aici -- http://www.dexx.ro/index.php?a=term&d=Dictionar+explicativ+roman&t=teleportare.
    Dacă aveți vreun dicționar acasă, poate aveți timp să verificați existența formei “teleportare”.

    • Lotus 2017-04-20 Reply

      Dar ai văzut cum e definit verbul „a teleporta” în dexonline?

      teleporta, teleportez I. v. t. (glum.) a transfera un funcționar de stat, pe căi oculte, dintr-o slujbă într-alta. II. v. r. a se deplasa foarte repede; a apărea pe neașteptate.

      😀

      Dacă nu există, l-or adăuga, că doar uzul dă norma. Eu l-am găsit pe Wikipedia. I-auzi ce spune acolo:

      Teleportarea este un proces de deplasare a unui obiect dintr-un loc în altul, mai mult sau mai puțin instantaneu, fără ca obiectul să parcurgă spațiul dintre cele două poziții. Teoretic au fost inventate mai multe metode de teleportare (teleportare cu găuri în spațiu-timp, gaură de vierme), dar experimental au fost confirmate numai teleportarea cuantică și psihică.

      • Cudi 2017-04-20 Reply Author

        Tare faza cu “pe căi oculte”, nu știam de gluma asta.

    • Elena 2017-04-20 Reply

      Cudi, mai jos de explicația cuvântului sunt enumerate o serie de cuvinte care încep cu “tele”:
      https://dexonline.ro/definitie/telegnozie
      Sunt interesante.
      Dacã s-ar inventa, probabil ar costa destul cât sã nu te plimbi între locații și nu toți s-ar aventura din prima să o încerce. În plus cred cã ar cauza niște stãri nu tocmai plăcute la materializare, în locul de destinație. Arsenie Boca se zice că a practicat când era închis și s-a dus la înmormântarea mamei sale.

      • Cudi 2017-04-20 Reply Author

        Cu ocazia asta, Elena, am mai aflat un cuvânt nou -- “limnigraf”. E prima dată când dau de el.

        • Elena 2017-04-20 Reply

          Nu-i un cuvânt prea des folosit, e și normal dacă nu lucrezi in domeniu. Nici eu nu îl știam și acum că îl știu sigur îl voi uita, mai ales dacă nu voi avea ocazia să-l folosesc. 🙂

  • Iosif 2017-04-20 Reply

    Teleportarea este transferul unui corp în spatiu fara parcurs fizic de puncte intermediare între plecare si sosire .

    • Cudi 2017-04-20 Reply Author

      :))
      Mulțumesc, Iosif. Alta era ideea, dar mulțumesc.

  • Renata Carageani 2017-04-20 Reply

    Teleportarea, așa cum mi-o imaginez eu, e mai apropiată de experimentul Philadelphia. Să dezintegrezi un obiect până la nivel particular, să controloezi caracteristica informației fiecărei particule și să recompui obiectul la distanță.
    Altminteri e… Star Treck. 🙂

    • Lotus 2017-04-20 Reply

      Totuși, și acum fac eu pe moderatorul, n-ai răspuns la întrebarea principală din articol: dacă s-ar inventa astăzi, ar fi sau nu interzisă?

      • Cudi 2017-04-20 Reply Author

        Lotus, e evident că nu ar lasă, cu una, cu două, teleportarea spre uzul mulțimii. Apropo, ia uite ce mi-a trecut acum prin cap, ca să nu râd de una singură -- transhumanță prin teleportare.

        • Lotus 2017-04-20 Reply

          Mai bine teleportezi iarba direct în staul. Îți dai seama ce sensuri noi ar fi incluse în folclor? Zmeul a teleportat-o pe Ileana Cosânzeana direct în iatacul lui, după care a distrus tot sistemul de transporturi din împărăție. Dar Făt-Frumos a găsit, în podul părinților, o stație de teleportare veche și ponosită, vai de mama ei, ce funcționa pe aburi. I-a băgat niște jăratec pe gură și stația a prins viață.

    • Cudi 2017-04-20 Reply Author

      Renata, în urmă cu jumătate de mileniu era de domeniul SF-ului și ideea năstrușnică de a putea vorbi prin telefon, dintr-un capăt al lumii într-altul.
      Legat de experimentul Philadelphia, multe voci spun că ar fi o poveste inventată. Eu nu știu ce să cred.

      • Renata Carageani 2017-04-21 Reply

        Cudi, eu am citit cu niște zeci de ani în urmă un articol în care erau inserate fotocopii din documentele Marinei Americane care fuseseră înlocuite cu altele. Privitor la greutatea navei -- lipsea o tonă și ceva, cât generatorul de câmp magnetic. Privitor la toți jurnaliștii care investigaseră cazul -- toți muriseră neașteptat, în condiții dramatice sau ridicole. Privitor la…
        Dar lasă!
        Poate și eu am citit o dezinformare la dezinformare.
        Totuși prefer să cred că, la baza basmului Philadelphia există un sâmbure de fizicăși adevăr și că azi, niște fizicieni, au reușit, pe bune, să relocheze o particulă pe principiul faxului, decât să cred că totul e făcătură.

        A, la întrebarea dacă teleportarea ar trebui obstrucționată, că ar muri celelalte căi de transport și curieratul, răspunsul e DA. Absolut toți soții și soțiile infidele ar demonstra împotriva teleportării, și ar fi cu mult mai mulți decât decât toți stipendiații în domeniile amintite. 🙂
        Urmează să-i dăm cuvântul lui Lotus sau, măcar, să-i dăm dreptate.

        • Lotus 2017-04-21 Reply

          Păi am scris deja:

          https://quodixit.wordpress.com/2017/04/20/beam-me-up-scotty/

          Și eu m-am gândit la infidelități de cuplu, dar mi-am ales alte exemple. Bottom line, eu zic că-i mai mult decât „oamenii ar deveni prea liberi așa că hai să le ascundem această tehnologie ca să-i putem controla pe mai departe”. Eu zic că oamenii încă nu sunt pregătiți, realistic vorbind, să poate duce așa ceva, chiar dacă li s-ar permite.

        • ketherius 2017-04-21 Reply

          Renata, după insistența cu care creează documentare cu “adevărul despre experimentul Philadelphia”, “experimentul Philadelphia demistificat” ș.a.m.d. și după insistența cu care US Navy susține că experimentul nu s-a întâmplat, după efortul depus în a documenta fapte despre USS Eldridge în aceeași perioadă de timp pentru a le folosi ca argument, mie mi-e clar că ceva a fost.

          Și rezultatul experimentelor nu a fost pozitiv, pentru că americanii au abandonat ideea de a face navele și avioanele invizibile optic, ci s-au reorientat spre invizibilitate radar (Project Rainbow -- 1956). Și nici nu au continuat tehnologia de teleportare, pentru că, dacă perfecționau teleportarea, nu mai investeau tot ce au aveau (ca știință și tehnologie) în a face rachete cu bătaie mai lungă și focoase nucleare mai mici.

    • Iosif 2017-04-21 Reply

      Eu ma teleportez de cel putin doua ori pe zi si va marturisesc sincer,este o experienta inimaginabila,indescriptibila,pe care v-o recomand cu drag tuturor,fiind accesibila si gratuita,tuturor celor ce vor sa experimenteze aceasta fenomenala si paradoxala calatorie spatio-temporala prin universul infinit,atemporal. Sunt fericit ca am gasit calea si poarta iesirii din sistemul limitat al perceptiei primare,iar prin Spiritul Sfânt (Iubirea Absoluta), trecutul prezentul si viitorul îmi sunt atât de clare. Îi multumesc Tatalui ca mi-a revelat prin Hristos aceasta posibilitate fantastica,de a vizita spatii si dimensiuni noi zi de zi bucurându-ma de admirabila si superba arhitectura a creatiei Lui minunate.

      Hristos Isus,în urma cu doua milenii,a prezentat prin viata Lui,(in trup) tuturor omenirii aceasta “taina” a “teleportarii” în modul cum nimeni de când este omul pe Terra nu a facut-o,însa preotii cei mai de seama,au décis ca este mult mai bine pentru poporul Israel sa-L omoare,pentru ca aceasta “taina”(credeau ei) le-ar fi zadarnicit toate ceremoniile si credinta predecesorului lor Avraam,însa toate aceste evenimente se stiau si au fost anuntate cu secole înainte de sfintii lui Dumnezeu care si astazi avertizeaza lumea întreaga de marele “HOLOCAUST” pregatit de fortele întunecate ale raului pentru cei ce traiesc în LEGEA DUHULUI DE VIATA ÎN HRISTOS,însa pentru acestia nu exista frica de legile umane si/sau de persecutii ori moarte,ei situându-se deasupra tuturor legilor pamântesti,chiar dorindu-si cu ardoare sa scape de acest corp materializat din pamânt,aceasta asazisa ‘moarte’ nefiind decât ELIBERAREA totala de pamânt,devenind cetateni ai universului,autentici Fii si Fiice a Celui Prea Înalt într-o unitate strânsa indestructibila ETERNA,în Hristos Isus.

      • Elena 2017-04-21 Reply

        Eu am zis mai demult că tu vrei să epatezi dar cred că am greșit. Tu vrei să ne faci să credem că ești “dus de acasă”, “că ai niște șuruburi lipsă sau câteva în plus”. Ba că ești piroman și ai o plăcere să vezi cum arde ceva și o tristețe când focul se stinge, ba că ai amintiri din astral, ba că te teleportezi. Ori ai căutat ce am zis eu că există mărturii precum că Arsenie Boca când era închis la cazane (cred) s-a teleportat la înmormântarea mamei lui care era departe și el a lipsit doar câteva ore, și ți-ai zis ia să mă “dau și eu sfânt” să-i impresionez pe ăștia, ori ai halucinații. Fumezi ceva? 🙂
        În primul rând dacă Arsenie Boca s-ar fi putut teleporta, el nu a zis la nimeni și nu abuza de puterile sale. Așa fac sfinții cică- sunt smeriți.

        • Iosif 2017-04-21 Reply

          Elena draga,sunt de acord cu toate parerile si imaginatiile tale,atribuite persoanei mele fiindu-mi imposibil sa te contrazic,deoarece am asa…o afinitate speciala pentru sufletul tau de crestin ortodoxa,sincer si plin de pasiune pentru credinta adevarata. Felicitari sincere,pentru commentul superb. 🙂

          • Iosif 2017-04-21 Reply

            P.S. Sper ca nu te-am abuzat pe vre-unul dintre bloguri,iar daca totusi s-a întâmplat,îmi cer scuze cu smerenie,si sunt convins ca ma vei ierta,asa cum se cade unei drept credincioase .
            Sa fii iubita de Tatal ceresc,ca eu sigur te iubesc. 🙂

        • Renata Carageani 2017-04-21 Reply

          Elena, nu iau în seamă ce-a zis Iosif, nu iau în seamă cum l-ai contracarat tu.
          Mă leg de logica ultimei tale fraze: „dacă Arsenie Boca s-ar fi putut teleporta, el nu a zis la nimeni și nu abuzat de puterile sale…”
          Logica lipsește cu desăvârșire. Deci: DACĂ S-AR FI PUTUT (asta implică faptul că nu s-a putut), presupune un alt condițional -- el N-AR FI ZIS la nimeni.
          Elena, nu știu ce divais mîrșav și ticălos folosești la scris, dar ți-o iau degetele pe dinaintea minții și se întâmplă ciudățenii ciudate.
          Da, mă aflu, cu tine, în acest moment, înr-o poziție de ostilitate curată, fiindcă am descoperit că ai voluptatea jignitului din prea mult umor închipuit și spontaneitate. 🙂
          Pe blogul meu, l-ai altoit pe Lotus că nu e dotat fizic să execute sex, așa, printre rânduri, și asta mi se pare atac la persoană. În aceeași ordine de idei, recunosc și mă înclin -- ai o capacitate specială, o dotare genetică, de-a jigni cu seninătate și nesimțire.
          Îmi aum comentariul și, dacă stăpânii acestui blog mă banează pentru acest comentariu, mi se pare corect.
          Dar, cel puțin, am deșertat ce aveam în gușă.

          • Elena 2017-04-21 Reply

            Nu știu cum și ce ai citit tu dar eu nu l-am acuzat pe Lotus că nu ar fi dotat fizic. :)))
            Clar că tot ce scriu eu pe tine te irită maxim.
            Tu nu jignești când îi spui unui om “golan bătrân” sau alte cele. Nu. Tu ești un soi de îngeraș angajat să țină ordinea. Ești amuzantă, dar calmează-te dacă vrei să-mi înțelegi textele imperfecte. La ce standarde ar trebui să fiu ca să am dreptul de a commenta, după tine așa? Sau voiai ca călcându-mă pe mine pe cap să pari tu puțin mai înaltă? 🙂

            • Harlechina 2017-04-21 Reply

              Nu, Elena, nu l-ai “acuzat” pe Lotus, ai insinuat: “e o chestie de gusturi (sau de dotare). :-)” Aşa, nitam-nisam. Pur şi simplu fiindcă n-a fost de acord cu tine. Tu nu eşti în stare să contrazici pe cineva cu argumente logice. Aduci jigniri nejustificate, e modul tău de a-i “pedepsi” pe cei care nu-ţi împărtăşesc opiniile şi nu-ţi înghit nici obsesiile, nici chestiile alea pe care le numeşti versuri/poezii. Dacă tot recunoşti că n-ai talent la scris, măcar rezumă-te la proză. Cel puţin pe blogurile altora. Pentru frazele pe care te străduieşti să le faci să sune din coadă, dacă ţi-i neapărat să le scoţi în lume, pune mâna şi fă-ţi blog, că e gratis.

              • Elena 2017-04-21 Reply

                Harlechino, nu are logică ce afirmi tu. Lotus a zis că îi plac experimentatele. Cu toții știm că dacă purtăm des o bluză se poate lărgi și mai ales dacă o întindem des pe sârmă la uscat. 🙂 Discutam că ismiștii (unii dintre ei) visează la Raiul cu 70 de virgine. Important era că nu visau la una singură, the one, ci la 70. Diversitate, poli(amor). Lotus a zis că el preferă 70 ca Maria Magdalena/experimentate. Eu i-am zis că e o chestiune de gusturi, SAU de dotare. Deci din contra, putea să se înțeleagă că el e dotat, după preferințele sale. Voi îmi căutați nod în papură pentru că vă displac, astfel că vă displace și orice zic, orice compun…
                Dar cum eu nu pot plãcea pe toată lumea, nici eu nu mă aștept ca toată lumea să mă placă pe mine. Deci e ok. 🙂

              • Lotus 2017-04-21 Reply

                Ahaha, v-a luat Elena pe amândouă la faza asta! 😀 Într-adevăr, un tip mai puțin dotat va fi înclinat să prefere o virgină, în timp ce ăla dotat se descurcă și cu o tipă experimentată. Pentru că o tipă bună la pat l-ar putea complexa pe cel cu penisul mic, în timp ce o virgină e timidă și, în plus, orice penis i se va părea la început o țeavă de tun. Oricum, mult mai mare decât degetul ei.

                În altă ordine de idei, Elena e o fată ingenuă și bună la suflet, care scrie (de pe telefon) ce-i vine în minte, fără a se gândi la aluzii perfide sau alte asemenea. Citiți-o în cheia asta ca s-o înțelegeți. Cât despre mine, puțin mă interesează forma în care îmi este livrată o idee, corectă sau greșită gramatical, esențială pentru comunicare este ideea.

                Elena, să știi că există așa-numitele exerciții pubo-coccigiene, care rezolvă problema cu lărgirea vaginului. Și care, apropo, sunt preluate (de fapt plagiate) din Tantra Yoga.

          • Elena 2017-04-21 Reply

            Am observat că activitatea ta preferată e să jignești lumea, bloggeri cunoscuți, să îi pui la colț pe toți. Ei toți sunt imperfecți, tu ești perfectă. 🙂

  • Lotus 2017-04-20 Reply

    Apropo de manipulare, a se citi și comentariile:

    https://www.facebook.com/mirel.curea/posts/1289851134383402

    • ketherius 2017-04-21 Reply

      Dacă ai ceva de spus, spune, subliniază, dă extras. E nașpa să ne pui să citim un sac de comentarii ca să … ce?

      • Lotus 2017-04-21 Reply

        Mă refeream doar la ce zice Mirel Curea, că pe restul nu-i cunosc și nu știu dacă sunt inteligenți. Pe scurt, ideea e că un atentat la 3 zile înainte de alegeri, mai ales în situația unor candidați aflați umăr la umăr, nu mai este în ziua de azi întâmplare, ci mijloc de a înclina balanța în favoarea candidatului care trebuie să iasă.

  • klaus 2017-04-21 Reply

    Eu cred că sunt foarte importante și costurile unui sistem atât de complex de teleportare. La început serviciile bănuiesc că vor fi foarte restrictive. Până la ajunge un serviciu universal accesibil se vor adapta și legile. Poate chiar companiilor de transport li se vor oferi facilități pentru a schimba tehnologia.

    • Cudi 2017-04-21 Reply Author

      Dacă majoritatea românilor se plâng acum de starea jalnică a transportului și infrastructurii, în general, mă întreb cum vor fi stațiile de teleportare din țară, ce hibe vor avea, gen “gropi în asfalt”?

      • Renata Carageani 2017-04-22 Reply

        Cudi, tu chiar visezi cu ochii deschiși, să-ți iei micul dejun în Canada, să vizitezi Luvrul până la amiază și seara să le faci o vizită rudelor din România.
        „Gropile din asfaltul” teleportării ar fi să te trezești cu brațele montate în locul picioarelor, cu ochii unul sub altul și cu urechile plantate mai sus de zona temporală, cam cum le are Simon. 🙂

  • Iosif 2017-04-21 Reply

    Nu a existat,nu exista si nu va exista never ever,om muritor,sau forte armate,care sa împiedice teleportarea celor trecuti prin metamorfoza mortii si învierii ,elevati în dimensiunea SPIRITULUI SFÏNT,care se supun unei singure LEGI, ATOTPUTERNICA,ATEMPORALA…*IUBIREA ABSOLUTA*!

  • smaranda64 2017-04-22 Reply

    Teleportarea este, dupa parerea mea o poveste sf. Spiritul calatoreste unde vrea… probabil. Poate intr un viitor, vom teleporta obiecte simple: mese, scaune. Un obiect viu, de ex. corp uman pare deocamdata imposibil, caci are un volum informational imposibil de transportat.

    • Renata Carageani 2017-04-22 Reply

      Aproape de acord cu tine, Smaranda -- volumul informațional uman imposibil de transportat. Numai că ADN-ul uman -- tot în cheie s.f. o zic și eu -- are niște reguli foarte stricte în reasamblare. Ar putea fi mai ușor de recompus la distanță decât un scaun care e țesut lemnos mort, deja prelucrat. Ca să înțelefi unde bat -- cel mai greu de teleportat ar fi o pulbere amorfă. Cel mai ușor o structură cristalină simplă.

      • smaranda64 2017-04-22 Reply

        Omul are ratiunea. Un om normal teleportat azi din bucuresti ar putea ajunge nebun in ohio. O fiinta vie este mult mai complexa decat credem noi azi. Deocamdata ce stim noi azi pare sa fie un procent neglijabil. Imagineaza ti ca pentru teleportarea corecta a unei persoane azi ar consuma intreaga energie a planetei pe un an. Tot sf. Ador sf ul de copil. 😄

    • Cudi 2017-04-22 Reply Author

      Smaranda, ce păcat că nu vom putea schimba replici pe blog și peste câteva sute de ani! Da, deocamdată pare imposibil.

      • smaranda64 2017-04-22 Reply

        Am impresia ca stiu ca voi ramane aici pe terra pana la104 ani. Nimic de bucurie. Dar poate mai vorbim. 😄

  • Elena 2017-04-25 Reply

    Cioc- cioc! E cineva acasă? 🙂

    https://youtube.com/watch?v=NezufsLn7-0

    • Cudi 2017-04-25 Reply Author

      Scuze, am fost plecați.

    • Cudi 2017-04-26 Reply Author

      Elena, abia acum am urmărit video-ul de mai sus și văzând rama aia foto pe care încarci poza dorită, mi-am amintit de o chestie interesantă. Cum că poate inteligența artificială crea artă? Cei de la Microsoft au pus niște computere să analizeze fiecare detaliu al portretelor lui Rembrandt, respectiv cum picta artistul, în detaliu ochii, gura, nasul etc. și apoi le-au pus să creeze propria lor pictură inspirată de lucrările acestuia.
      https://www.youtube.com/watch?v=IuygOYZ1Ngo
      Tot pe subiectul ăsta, aici -- http://www.bbc.com/news/technology-35977315

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *