web analytics

Guru! Sau cum să fii ultraspiritual

Observ că fiecare are un model în viață, citează o personalitate, venerează un guru, versifică învățăturile cuiva, propovăduiește un luminător al umanității, ia apărarea unui mântuitor condamnat – pe scurt, fiecare urmează pe cineva. Fiecare, mai puțin eu, care, în infinita aroganță a elitismului meu, mă credeam în stare și țineam morțiș să descopăr singur Adevărul și să ating iluminarea prin mijloace proprii.

De ce singur? Pentru că, pentru mine, toți cei ce se ofereau să mă scoată la limanul spiritual se încadrau în trei categorii: cei ce vorbeau baliverne, cei ce voiau să-mi ia banii și cei ce vorbeau baliverne sperând să-mi ia banii.

Asta a fost valabil până când L-am cunoscut pe El, pe Guru, pe Iluminarea Sa JP Sears! Mai întâi am întâlnit un video de-al său pe YouTube, căutând informații despre dieta paleo. Abordarea sa francă și profundă m-a cucerit pe loc. Mi-am zis că e prea frumos ca să fie adevărat și am urmărit alt video – despre mâncarea organică, de data aceasta – ca să-l prind și să-l demasc ca emițător de baliverne și doritor de banii fraierilor.

Spre marea și continua mea uimire, am găsit doar o logică perfectă, o profunzime deosebită cu care analizează orice aspect al vieții și al realității, un calm imperturbabil și o determinare implacabilă, de genul care poate muta Pământul și fără un punct de sprijin.

Alți spirituali toarnă volum după volum – semn clar că ori nu sunt capabili să-și sintetizeze învățăturile, ori, în egoismul lor, își diluează mesajul în scopul maximizării profitului personal de pe urma adepților aflați pe dificilul (și scumpul, în cazurile astea) drum spre evoluție spirituală și iluminare. Nu și Iluminarea Sa JP Sears!

JP Sears și-a pus și el învățăturile pe hârtie. Însă, spre deosebire de grosul “autorilor spirituali”, el a scris o singură carte. Una, numai una, ca și Lao Tzu, dar, spre deosebire de acesta, JP Sears are un număr de referințe impecabile de la personalități cu reputație absolută: Buddha, Krishna, Fecioara Maria. Beat that!

Mai mult, pentru a veni în sprijinul celor ce preferă metoda cantitativă și sunt gata să sacrifice mai mult pentru un avantaj competitiv, JP Sears oferă, pe lângă clasicul pachet “Căutător Spiritual” (o carte și un clip audio în care Iluminarea Sa citește un pasaj din carte) și pachete mai avansate, precum pachetul “Trezit” (50 de exemplare, un capitol special, 50 de etichete cu autograf, o fotografie cu autograf, un tricou “Spiritual as Hell” și acces la o videoconferință privată de 60 de minute cu autorul și alte ființe ultra spirituale) sau pachetul “Ființă Ultra Spirituală Iluminată” (5000 de exemplare, un capitol special, 1000 de etichete cu autograf, o fotografie cu autograf, un tricou “Spiritual as Hell”, acces la o videoconferință privată cu autorul și cu alte ființe ultra spirituale și, în plus, Iluminarea Sa JP Sears va călători și va apărea în persoană pentru a vorbi la un eveniment public găzduit de tine!).

Pentru cei ce încă manifestă reticență, vă prezint câteva scurte prelegeri ale Iliminării Sale. Pentru început, un subiect important pentru cei ce doresc iluminarea: cum să fii vegetarian.

https://www.youtube.com/watch?v=Kvdf6e8birI

La fel de fascinant este și modul profund în care analizează fenomene sociale contemporane, exemplu fiind această pătrunzătoare și rafinată analiză a psihologiei selfie-lui în social media:

https://www.youtube.com/watch?v=GOnKO5KDubc

Și cea mai importantă probă de onestitate o dă prin următoarea prelegere: cum să alegi un guru. Nu spune că el este singurul, nu spune că el este guru, nu cere să fie urmat. Nu, el ne spune doar ce să căutăm la un guru și cum să-l alegem. Altruism la superlativ și onestitate supremă:

https://www.youtube.com/watch?v=W3H6-NQ6hfA

S-a decis, am ales să-l urmez pe Iluminarea Sa JP Sears!

22 Comments

 • smaranda64 2018-09-02 Reply

  M-am îndrăgostit spontan de Iluminăția Sa! Minunat! 😅

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   #Metoo
   Dacă mi-aș fi permis, aș fi cumpărat pachetul “Ființă Ultra Spirituală Iluminată” -- imaginează-ți o bibliotecă imensă unde, orice carte scoți, îl citești pe Iluminarea Sa!…

   • smaranda64 2018-09-03 Reply

    Guru vine de la grecescul cann Guru, adică unul care poate. Super fain.

 • neverending 2018-09-03 Reply

  poza asta spune tot

  ?ssl=1&w=450

  :)))

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   În privirea lui se vede acea neverending depth of his spiritual superiority.

 • Chiţurina 2018-09-03 Reply

  Pe mine m-a convins!
  Mi-au guru!
  Se vede cu ochiul liber că e ultra spiritual!

  ?w=512&h=288

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   Eu știu că tu știi că eu știu că tu știi că amândoi știm cât de ultra spiritual este!

 • cris 2018-09-03 Reply

  In sfarsit sunt si eu discipolul cuiva! Ma pot numi credincioasa acum? 😀

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   Dacă crezi, atunci cred că te poți crede credincioasă. Sorta kinda like that.

 • Iosif 2018-09-03 Reply

  Are staif tipu’, nu ca Osho ! 🙂

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   Ai surprins esența!

 • Marian 2018-09-03 Reply

  Intreb si eu , ca ala care-a vazut prima oara o girafa : PENTRU CE-TI TREBUIE NEAAPARAT UN…GURU ? Pentru ce-ti trebuie neaaparat un ” model ” uman pe care sa-l urmezi ? ” Pitica ” voastra , peste cativa ani va lua drept model pe Cudi sau pe dumneata caci pe amandoi , chiar nu cred ca poate decat , cu cateva exceptii si alea minore ? Nu-ti sant suficiente legile pe care esti obligat sa le respecti volens nolens ? N-AVETI UN PRIM MINISTRU ? Vrei neaaparat un model uman pe care sa-l urmezi in tot si-n toate , atunci te-ntreb eu ateul convins : de ce nu-ti iei ca model pe , amaratul ala , evreul ala care-a fost crucificat in urma cu…vreo doua mii si ceva de ani si-a fost crucificat , fara vreun motiv rezonabil ??? Dupa cate-mi amintesc , nici ” ala ” nu manca carne si-n plus , nici n-a scris ceva pentru care sa fi nevoit sa-ti golesti punga pentru a achizitiona ” pachetul “Ființă Ultra Spirituală Iluminată” — imaginează-ți o bibliotecă imensă unde, orice carte scoți, îl citești pe Iluminarea Sa!…” Si-ar mai fi ceva de-asemeni foarte important , ” ala ” de-a fost crucificat , nu se poate incadra in niciuna dintre categoriile indicate de dumneata : ” cei ce vorbeau baliverne, cei ce voiau să-mi ia banii și cei ce vorbeau baliverne sperând să-mi ia banii.” deci , in nici un caz vreun escroc . Mai mult decat atat , ” ala ” a dat de la EL { este adevarat doar promisiuni in marea majoritate a cazurilor dar….A DAT } si n-a luat niciodata nimic de la nimeni . De-asemenea la ” ala ” , pana si eu , eu cel care-I batjocoresc numele zilnic , pana si eu am gasit in EL , ALTRUISM LA SUPERLATIV SI ONESTITATE SUPREMA !!! Mie personal , tipul respectiv ” Iluminarea Sa JP Sears!” { pe bune ??? } asa cum al prezinta fotografia dumitale , mi-aminteste de un participant la Woodstock , atunci cand era lozinca aia cu… flower power si de-asupra tuturor trona muzica , iubirea neingradita adica fara ” fulgarin ” si cu multi parteneri , mult alchool si …fireste mult LSD . In alta ordine de idei , daca ma iau dupa “cris ” atunci trebuie sa inteleg ca , a fi discipolul cuiva insemneaza si-a fi credincios… in acelasi timp ? 😎 Sa ma ierti dar , chiar mi-ar place al dracului de mult sa-mi raspunzi intrebarilor… chiar daca-ti par suparatoare , eventual si ofensatoare la adresa noului dumitale indrumator spiritual . Respect !

  • ketherius 2018-09-03 Reply Author

   Marian, tipul -- Iluminarea Sa JP Sears -- este un comediant și parodiază mișcarea New Age, SJW (social justice warriors), guru puși pe căpătuială pe socoteala fraierilor etc. Video-urile lui sunt parodii, umor, atât.

   • Marian 2018-09-04 Reply

    Cu umilintza iti cer iertare caci , absolut fara vreun motiv te-am banuit de…prostie !!! Iarta-ma caci , chiar nu mi-a dat prin minte a capului sa fac o minima informare la coana Wiki… pedia pentru a afla mai multe despre individul in cauza . Respect deosebit Mihai !

  • Iosif 2018-09-03 Reply

   @Marian.
   Toti avem nevoie de un reper -OM VIU- în viata atei, gnostici sau agnostici, la care sa ne raportam. Oamenii fara repere sunt cvasinexistenti sau cei care le-au avut si le-au pierdut, sunt bolnavi, muribunzi si morti sufleteste,(rataciti) la propriu si la figurat. Cât despre Cel recomandat de tine, da, subscriu, însa se vede de la mare distanta ca nu-L cunosti; asemeni tuturor religiosilor care-L marturisesc, se Lauda cu EL, merg o vreme pe urmele lui, însa nu-L pot urma pâna la SFÂRSIT.

   • Marian 2018-09-04 Reply

    @Iosif AI dreptate , ai perfecta dreptate insa , tot ce spui dumneata despre modelul omului viu luat ca reper in viatza merge … pana la o anume varsta . Dupa aia , fie esti imbecil fie , ai devenit imbecil ! ” Cât despre Cel recomandat de tine, da, subscriu, însa se vede de la mare distanta ca nu-L cunosti; asemeni tuturor religiosilor care-L marturisesc, se Lauda cu EL, merg o vreme pe urmele lui, însa nu-L pot urma pâna la SFÂRSIT. ” Pai , putea face economie la tastatura caci , taman ce am marturisit ca-s ateu convins , plus ca-L injur p’ala si pe cel ce L-a trimes… ZILNIC ! Si pentru ca tot mi-am calcat pe inima si ti-am dat o replica , ia-o si p’asta : NIMENI NU-L POATE URMA PANA LA SFARSIT , CINE ZICE ALTCEVA… MANACA KKT !

 • Iosif 2018-09-04 Reply

  @Marian
  Îti multumesc pentru sinceritate, si-ti doresc din suflet, multa sanatate, precum si celor dragi tie, liniste, pace, IUBIRE si bucurie în toate aspectele si dimensiunile perceptiei existentei.

 • klaus 2018-09-05 Reply

  Keth, pot să-l posed și io de guru p-ăsta? 🙂

  • ketherius 2018-09-05 Reply Author

   Desigur, da, că azi mă simt generos 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *