web analytics

Drept la replică (a altuia, altundeva, știe el)

Încet-încet, arăți cum gândești. Aveam io o teorie da’ nu mai revin asupra ei. Ești prea orbit, nici măcar nu știu de ce. Nu consider lămuritoare explicația cu mâncarea da’ treacă de la mine. Ai văzut că eu pun întrebări, nu? Tu faci enunțuri și pui pe ele bolovanii ăia mari (biblioteca ce te cocoșează), precum țăranii pe varza murată. De ce citești blogul unei vânzătoare?

Autor: klaus

70 Comments

 • Cudi 2019-03-11 Reply

  For God’s sake, nu-s vânzătoare. Vânzătoare am fost demult, la un sex shop, dar acum fac altceva. 🙂

  • klaus 2019-03-12 Reply

   Am înțeles că ești mai jos. Nu trebuie să tot repeți asta. Ia contextul mai în serios. :))

 • Cudi 2019-03-11 Reply

  Și încă un lucru -- în ciuda diferențelor dintre mine și alții, dincolo de glumele, șicanele și înțepăturile de la care nu mă pot abține, indiferent ce au spus/ crezut -- nu port supărare cuiva, nimănui. Aș da mâna și cu Castanul, zâmbind, prietenește, dacă el ar vrea. Aș și râde, pe principiile “mai ții minte, măi, dragă Mărie” și “ce tot atâtea pretenții, în puii mei, bea și tu o țuică că nu-ți stă în gât”. E mai simplu, e frumos, vine din suflet să fim ok unii cu alții. Și să ne putem înjura la nevoie, da’ fără necaz, ci ca niște prieteni. În viața mea offline, eu mă cert doar cu cei foarte apropiați, cu străinii nu-mi permit.

 • Iosif 2019-03-11 Reply

  Cudi draga, mi-ai adus aminte de ruga Fratelui meu mai mare,Întâiul nascut din Tatal meu, înainte de a-si da ultima suflare pe înaltimea numita “Capatâna” la (ras)crucea dintre viata si moarte,confectionata de romani: “Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!”
  Mare si extinsa este, inconstienta majoritatii !
  Fii binecuvântata cu liniste si pace, alaturi de fiintele dragi inimii tale !

  • Cudi 2019-03-11 Reply

   Mulțumesc, Iosif! Gânduri bune și pentru tine!

 • someone 2019-03-12 Reply

  • Cudi 2019-03-12 Reply

   Wow! Mișto, foarte mișto, foarte bizară, e prima dată când o aud.

   • someone 2019-03-12 Reply

    Cineva, în comentarii, a scris:
    “I will read a bible after and splash holy water on my phone...” 😆

    • Cudi 2019-03-12 Reply

     Săptămâna trecută, ori cea de dinainte, nu mai știu exact, mi-am luat o cămașă nouă. E tare lejeră, îmi acoperă curul mare + alte dezavantaje fizice. Cred, sper. În fine, eram tare mândră cu cămașa mea, m-am dus la lucru cu ea. Radiam în noua mea cămașă. Spre dimineață, vine una și mă ia din senin: “Claudia ești bine? Că arăți tare rău!”
     Săptămâna asta, alta: “În câte luni ești?”. “Ăăăă, nu sunt însărcinată.” Pleacă zâmbind, mă lasă zâmbind -- ea cu satisfacție, eu cu un rânjet forțat, ca să acopăr penibilul.
     Lumea-i rea, serios.

     • klaus 2019-03-12 Reply

      Care era penibilul?

      • Cudi 2019-03-12 Reply

       Să zicem că întrebarea ta adâncește penibilul situației mele, so fuck off!

       Hai, totuși: puii mei, o femeie care întreabă altă femeie în câte luni e, știind că nu e vreo sarcină la mijloc, ci doar o burtică mai vizibilă, e rea, vreo s-o facă să se simtă prost, grasă, aiurea. Jesus!

       • klaus 2019-03-13 Reply

        Când o să am eu liniuță în loc de virgulă, te rog să-mi pretinzi să înțeleg! So, fuck off you too!

        • Cudi 2019-03-13

         Hai, îți las neștirbită gloria acestui moment.

        • klaus 2019-03-14

         Mulțumesc!

       • Aldus 2019-03-14 Reply

        Hmm, burtică? Tu și Q ați fost busy, vreți să-i aduceți piticei un frățior? 😆

        La o analiză mai atentă -- îndeletnicire de care un absolvent de psihologie ar trebui să fie pasionat -, cred că singurii de care ne protejează hainele largi suntem noi înșine când ne uităm în oglindă. Serios acuma, își închipuie cineva că o haină largă o să-i ascundă vreodată un defect corporal? Că, gen, nu se vede că am fund mare sau că sunt mai plinuță? Cum puii mei să nu se vadă? Într-un fel colega ta a avut dreptate și ți-a făcut un serviciu, demolându-ți un mit.

        De asta zic eu că psihologia de azi e apă de ploaie. Că nu te învață nimic cu adevărat util sau esențial. Iar tu, care ai terminat o școală de profil, te oțărăști la mine când spun asta, dar continui să te întorci din drum să verifici dacă ai închis ușa de la intrare, deși de fiecare dată o găsești închisă. 🙂

        • Cudi 2019-03-14

         Omule, psihologia a venit la pachet cu sociologia, dar în proporție mult mai mică. Și ce-am învățat la psihologie? Tâmpenii -- definiții ale psihologiei, despre ramurile psihologiei, chestii generale. Așa că oprește-te să critici psihologul din mine, că nu pretind a fi unul.
         Altfel, uite ceva amuzant:

        • Aldus 2019-03-14

         Păi tocmai asta e, că la psihologie se învață tâmpenii. Eu când te critic pe tine ca psiholog, de fapt critic materia numită psihologie. Stai liniștită, că aceeași părere o am și despre majoritatea psihologilor de renume și cu state vechi de plată, chiar dacă tu îi admiri și îi respecți. Pentru mine tot neștiutori sunt. 🙂

        • Cudi 2019-03-14

         Las așa, nu-mi mai bat capul, să rămână cu tine spunând tâmpenii.

        • Aldus 2019-03-14

         Cudi, așa ai un stil prost de a ieși pe ușă înjurând interlocutorul fără să aduci argumente, de nu-ți povestesc. Eu, de exemplu, când am zis că halal psihologie, am dat exemple. Argumente. Ușa de la intrare, hainele largi. Tu, când zici că vorbesc tâmpenii, nu aduci niciun argument. Ce tâmpenii am spus? Și de ce le consideri tâmpenii?

         Tâmpenii debitezi tu când spui despre mine că spun tâmpenii.

     • someone 2019-03-12 Reply

      • Cudi 2019-03-12 Reply

       So true, so true! Îmi amintește de mine, când insist să trag pe mine anume blugi, ăia noi din dulap, care așteaptă să mă dau jos câteva kg, dar n-aștept eu.

       • Cudi 2019-03-12 Reply

        O comedie simpatică, ușoară:

 • klaus 2019-03-12 Reply

  Am doar tricouri largi, someone!

 • Q 2019-03-13 Reply Author

  Stai să lămurim ceva: postarea asta este un comentariu pe care klaus nu reușea să-l lase pe blogul Castanului. Văzând că nu reușește, m-a rugat pe mine să-l pun aici. Eu eram ocupat și, până să ajung să-l pun, a apărut și la Castanul. Apoi am luat și eu mesajele în ordine și până să ajung la “nu mai e nevoie”, postarea asta era deja publică.

  Pe scurt, nu-l bântui eu pe Castan, ci i-am făcut un serviciu lui klaus.

  • nostrastella 2019-03-14 Reply

   ”… i-am făcut un serviciu lui klaus”

   Ba io cred că dimpotrivă.

   Pen’că -strict părerea mea, alegaţia ta nu’l avantajează deloc pe blondul cu K mic.
   Iar vorbele Cast-ului… prind tot mai multă valoare. Hm.
   Afaceri masculine, indeed. So, nu mă bag.
   Doar observ.
   Şi mă dorm…

   • Cudi 2019-03-14 Reply

    L-am bătut eu la cap azi să zică de ce a publicat comentariul lui Klaus. Pentru că Mihai chiar nu intră pe la Castan, eu sunt aia care intră și da, o fac zilnic, că e interesant. Uneori.
    Acum, eu sunt puțin ofticată că a trebuit Mihai să explice de ce a publicat asta. De ce n-o spus Klaus că el a cerut, de ce a lăsat-o așa, ca și cum ar fi Mihai stalkerul lumii? Că dacă e vreun stalker în casa asta, ăla nu-i Mihai, sunt eu.

    • Aldus 2019-03-14 Reply

     Cudișor, eu cred că cine n-a auzit de Castan nu știe pe cine stalkerește Q, iar cunoaște situația suficient de bine încât să știe la ce blog și articol se face referință a văzut acolo și comentariul duplicat al lui klaus. În plus, articolul e semnat de klaus. Deci, nu cred că existau riscuri ca cineva să-l bănuie pe Q de diverse. Eu de exemplu nu citisem comentariul lui klaus de la Castan și a trebuit să intru să verific dacă într-adevăr despre el e vorba, deci nici eu nu eram sigur.

     • Aldus 2019-03-14 Reply

      erată: iar cine* cunoaște situația

    • klaus 2019-03-14 Reply

     Nu te ambala degeaba, eu l-am rugat. Castanul ori mă blocase ori tastasem eu greșit numele. Între timp situația s-a rezolvat. Dar el a fost prompt, jos pălăria pentru asta. În altă ordine de idei și io intru la castan din aceleași motive. Știindu-mă oleacă mai coleric, cred că-mi fac un deserviciu. O să mă opresc aici, mai pe larg dacă om ajunge față-n față.

     • Aldus 2019-03-14 Reply

      Ce chestie, mie-mi place cum scrie Castanul dar nu intru așa des pe la el. Constat că pentru a intra des pe la cineva, trebuie să-l urăști cu ardoare. 🙂

      • Cudi 2019-03-14 Reply

       Ce sugestie nasoală, că l-am urî cu ardoare.
       Pur și simplu e mai mișto decât tine.

      • klaus 2019-03-14 Reply

       Alduse, te rog, reformulează!

      • vax-albina 2019-03-15 Reply

       @Aldus,
       ”pentru a intra des pe la cineva, trebuie să-l urăști cu ardoare”
       De aia mă bombardezi cu comentarii care nu au nimic cu subiectul postării, doar ca să te dai deștept? Nu cred. Cred că ai prea mult timp liber.

       • Aldus 2019-03-15 Reply

        Eu mă refeream la motivațiile lor, nu la ale mele. 🙂

       • Aldus 2019-03-15 Reply

        Iar pe tine nu știu când te-am „bombardat” cu comentarii (care erau legate de discuția cu tipul ăla, pornind de la corecția drage->dragi). Uită-te mai în urmă pe blogul ăsta, o să găsești pagini cu zeci sau sute de comentarii de-ale mele, la același articol. Unde mă cert cu gazdele. La tine nici măcar nu discutam cu tine, ca să te simți nu-știu-cum. Și nici măcar nu mă certam. Era un dialog foarte civilizat, omul ăla comentează mai argumentat decât 10 de Cudi la un loc.

        Nu ții la băutură, ca să zic așa! 🙂

        • Q 2019-03-15 Author

         Aldus, când cineva zice “Nu-l porni pe Aldus că nu se mai oprește. Găsește mereu o chichiță de care să se lege.“, nu zice din cauză că ai fi tu un Sheldon Cooper. Reacția unui om cu bun simț ar fi să se simtă prost că deranjează în așa hal și să tacă.

         Nu a fost cazul tău, din păcate. Și mai ești și mândru pe deasupra.

        • Cudi 2019-03-15

         “omul ăla comentează mai argumentat decât 10 de Cudi la un loc”

         Dacă te referi la Drugwash aici, n-am nimic de zis împotrivă, țin capul plecat, așa e, plus că e de 10 ori mai deștept și mai cu bun simț decât tine.
         P.S. Și mai frumos, na!

        • Aldus 2019-03-15

         @Q

         Aparent, singura persoană pe care am deranjat-o în dialogul meu cu Drugwash este vax albina. 😉

         PS: Sheldon Cooper nu era mai inadaptat așa?

         @Cudi

         Da, la el mă refer.

        • Q 2019-03-15 Author

         Exact, gazda. Și apoi, ce, vax-albina nu merită respectul tău?

        • Aldus 2019-03-15

         @Cudi

         Iar legat de bunul simț, s-ar cere mai întâi o definire a lui. Am impresia că voi aveți o definiție prea largă pentru gustul meu. Ca să citez dintr-un comentariu propriu de la alt articol:

         Dacă prin „deștept” înțelegi să vă menajez sensibilitățile, mă declar cel mai prost om din lume.

         Deci da, e perfect posibil să fiu uneori lipsit de cel mai elementar bun simț, în funcție de cum vă raportați voi la el, dar în accepțiunea de mai sus eu nu-i văd utilitatea. Dimpotrivă.

        • Cudi 2019-03-15

         …”Dragele…”
         Cu bun simț:
         “- Drage e greșit. E dragi.
         -- Mulțumesc că mi-ai atras atenția, dar mie îmi place mai mult cum sună așa, vreau eu să-l folosesc așa.
         -- Ok.”
         Fără bun simț:
         “- Drage e greșit. E dragi.
         -- Mulțumesc că mi-ai atras atenția, dar mie îmi place mai mult cum sună așa, vreau eu să-l folosesc așa.
         -- Totuși, e greșit. DOOM BOOM BOOM.
         -- Am înțeles, dar hai să vorbim la subiectul articolului, să nu ne mai legăm de asta.
         -- Ba despre asta vorbim, DOOM BOOM, blablabla, 3km. Blabla. Blabla.”
         E simplu.

        • Aldus 2019-03-15

         Tu ai probleme de reading comprehension, Cudi. Dacă zicea că așa îi place ei mai mult, n-aș fi avut ce și de ce să obiectez. Ia recitește-i comentariile și vezi ce a spus în schimb. 😉

        • Cudi 2019-03-15

         Evidența arată că tu ai mai multe probleme decât mine, so…
         Apropo, nu ieri, alaltăieri spuneai că psihologia învață prostii? Pentru ca azi să spui “În psihologie asta se numește proiecție. Și explică de ce partenerii care mai mereu îți fac crize de gelozie sunt de fapt cei mai infideli (chiar cunosc un caz)”. Superb.

        • Aldus 2019-03-15

         Ba merită și chiar îl are.

        • Aldus 2019-03-15

         @Q

         Ba merită și chiar îl are.

        • Aldus 2019-03-16

         @Cudi

         -- Ești nesimțit pentru felul în care ai reacționat la replica X a ei.
         -- Ai probleme de lectură, ea nu mi-a lăsat replica X, ci replica Y.
         -- Evidența arată că tu ai mai multe probleme ca mine!!!

         Cred că, la modul cum îți patinează argumentele, evidențele tale n-au nicio relevanță.

         Iar psihologia chiar este o apă de ploaie. Ce înțelege un om obișnuit din asta? Că materia este de așa natură încât conține o mulțime de aiureli, că nu este bine structurată, că are mai multe probleme decât soluții, că are multe goluri și lucruri lăsate în coadă de pește, că e o sumă de teorii ce se bat cap în cap și că, dacă nu ai un alt sistem de referință după care să o asimilezi, riști să nu ajungi nicăieri cu ea. Ce înțelege un om care gândește simplist, care se uită la Supergirl, care vede lucrurile în alb și negru și pentru care Kovesi e Corado Catani (adică tu)? Că TOATĂ psihologia, de la cap la coadă, fiecare capitol, fiecare lecție, tot-tot-tot este apă de ploaie și că nu poți lua ABSOLUT NIMIC din ea.

         QED.

        • Cudi 2019-03-16

         Pe lângă Supergirl, mai pune și toată pleiada de filme cu supereroi, printre preferatele noastre atunci când ne uităm la tv cu fetița. Plus o armată de desene animate.
         Poți mai mult.

        • Aldus 2019-03-17

         Desenele animate sunt mișto.

         La The Wire când te mai uiți?

        • Cudi 2019-03-18

         Încă nu l-am început, ne-am luat cu altele. Spre exemplu, agentule Smith, în weekend-ul ăsta am revăzut Matrix cu pitica.

        • Aldus 2019-03-18

         @Cudi

         Un bărbat se trezește într-o cameră de hotel, fără să-și amintească cine e, cu ce se ocupă și cum a ajuns acolo. Pe podea lângă el descoperă cadavrul unei prostituate iar -- ulterior -- în buzunar o serie de tăieturi ale unor articole de ziar, despre un criminal în serie. Omul fuge, vânat de poliție și urmărit de niște ființe ciudate cu abilități supranaturale, denumite „străinii”, încercând să găsească niște indicii care să-i confirme măcar că nu e nebun. Afară străzile sunt slab iluminate, atmosfera fiind cumva dark, de film noir cu influențe gotice. Un portofel recuperat îl face să-și afle numele și îl conduce spre un acasă unde îl așteaptă o soție frumoasă și iubitoare, dar de care -- din nou -- el nu-și amintește. Și în coșmarul acestor încercări de a pune piesele cap la cap, începe să realizeze că e ceva foarte în neregulă cu orașul respectiv.

         Dacă ai văzut Matrix, uită-te și la Dark City. E în lista celor mai bune 10 filme văzute de mine vreodată. O secvență:

        • Aldus 2019-03-18

         @Cudi

         Am uitat să spun că omul își amintește totuși, cumva foarte vag și parțial, de o anumită plajă vizitată în copilărie, Shell Beach. Și că toată povestea din Dark City poate fi descrisă alternativ ca încercarea lui de a reajunge pe acea plajă. Sper să-ți placă.

        • Cudi 2019-03-19

         Ok, o să revin cu impresii după ce-o să-l văd și eu.

       • Aldus 2019-03-15 Reply

        De altfel, numără te rog comentariile de la articolul ăsta (indiferent că de-ale mele sau de-ale altora) care au legătură cu subiectul postării lui klaus. 😉

     • Cudi 2019-03-14 Reply

      Klaus, și vorbesc serios acum: pentru mine păstrază o sticlă de vin roșu, ce ai tu mai bun. Sau două. De fapt mai multe, că știu câteva adrese. Înainte dăm o tură pe la poalele Moldovei, s-aducem o mâță, chiar de-o fi s-o luăm cu forța. Cu tot cu motan. Apoi, mai am o gagică care mi-o promis că mă plimbă de la Țara Hațegului încolo, mai spre Vest, pe unde știe ea că-i mai frumos. Totuși, dacă stau bine să mă gândesc, cred că te-om vizita într-o zi cu vot. Și noi o să ne amețim mai la urmă, după ce ne-am asigurat că ați ratat votarea. 😀

      • klaus 2019-03-14 Reply

       Drăguță, chiar crezi că poți să bei atât? 😀

       • Cudi 2019-03-14 Reply

        Pentru toți, măi!

        • klaus 2019-03-14

         N-ai înțeles, da’ tot vreau să văd cum ți se tocesc colții într-o zi. Fie ea de vot. O să pun și un haștag.

      • Chiţurina 2019-03-15 Reply

       • Aldus 2019-03-15 Reply

        Știi bancul cu elevii care întârzie și se justifică, rând pe rând, că au ajutat o bătrânică să treacă strada?
        -- Dar de ce a fost nevoie de atâția ca să o ajutați să treacă strada?!?
        -- Păi, doamna învățătoare, bătrânica nu voia să traverseze.
        Fapte bune, gen. 🙂

        • Aldus 2019-03-15

         Nu știu unde am dat reply, dar replica de mai sus era pentru Chițurina.

        • Chiţurina 2019-03-15

         😆
         Ştiam bancul, Aldus, dar e destul de mişto ca să râd de câte ori îl aud/citesc.

       • Cudi 2019-03-15 Reply

        Numai pe alea care vor, Chițurina!

     • someone 2019-03-14 Reply

      🙁

      • Cudi 2019-03-14 Reply

       Oficial, avem și DJ.

       • someone 2019-03-14 Reply

        😀

        • Cudi 2019-03-14

         :))
         Ai nimerit-o, oricum! A doua piesă e cântată de Kid Cudi, o ascult foarte des.

   • klaus 2019-03-15 Reply

    Mălina Bot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *