web analytics

Post și plante

De sâmbătă încoace ne-am apucat și noi să ținem postul. Sau mai correct spus – post, așa, nearticulat. Pentru că nu prea are legătură cu marele post creștin, în afara suprapunerii temporale. Ne-am hotărât noi, tam nesam, înainte de breakfast-ul de sâmbătă, să ținem postul alimentar, în virtutea beneficiilor pentru sănătate, care or fi acelea. Cert e că net-ul e plin de articole cu acest titlu, mai departe nu contează ce scrie în ele. Ne-am propus să-l ținem până la sfârșit, respectiv până de Paști, și ne rezumăm la a nu mânca produse de origine animală până atunci – lactate, ouă, carne. La băut vin nu renunțăm nici de-ai naibii, nici la alte alea, nici mai smeriți, nici liberi de gânduri necurate n-o să ne pretindem, blabla.

Altfel, postim aproape zi de zi potrivit etimologiei cuvântului “breakfast”. “The word in English refers to breaking the fasting period of the prior night.” Spre exemplu, în dimineața asta, we broke the fast with tea, humus, cucumbers and peanut butter jelly. Până acum, am reușit performanța de a ne constipa îngrozitor: am tot mâncat cartofi și mai multă pâine ca de obicei. Lucrez acum la antidot: o ciorbiță de legume în care predomină… cartofii.  Bun, pe lângă ceapă, ardei, morcovi, țelină, păstârnac și ceva conopidă rătăcită pe acolo. Pe pitică n-o târâm în povestea asta – ei îi cumpărăm una alta, ba chiar plănuim să aprindem grătarul în curând pentru a coace niște vinete, ocazie cu care ei o să-i punem la sfârâit niște cărniță, ceva.

Altfel, la tv am mai văzut câte ceva, Russian Doll, spre exemplu, unde mi-a plăcut personajul feminin, oarecum atipic. Serialul amintește de filmul ăla fain, pe care l-am văzut de 20 de ori cred – Groundhog Day, cu Bill Murray și Andie MacDowell în rolurile principale. Când tipul retrăiește de zeci de ori aceeași zi, până dragostea îl scoate din buclă. Ăsta, “Arma Mortală” cu Mel Gibson sau “Pasărea pe sârmă” tot cu el alături de Goldie Hawn sunt câteva titluri pe care le revăd cu plăcere a n-a oară, nu zic ba.

A mai dat soarele și pe aici, avem maxime și de 10-11 grade, simțim și noi că scăpăm de iarnă. Plănuim și tot plănuim să plantăm semințele de petunii mov, ca să avem răsaduri și flori pe care să le admirăm în vară, iar Nemuritorul nemuritor a rămas, Jesus Christ! Pentru cei care nu știu cine e Nemuritorul, care-i faza cu el: cred că sunt trei ani de când am cumpărat un ardei iute mic, în ghiveci. L-am pus la geam, ferit de current, stă bine băiatul. Sau fetița. Sau ce-o fi. Trei ani de-atunci și n-a murit. Mai mult, încontinuu, iarnă, vară e în flori și rodește și ne iuțește de mama focului. Pe bune, am experiență cu plantele – chiar dacă nu murea, normal ar fi fost să stagneze din când în când, dar Nemuritorul nu se lasă.

Lângă el, a înnebunit și-un cimbru, s-a înfoiat nevoie mare, ceva usturoi verde (m-am pomenit într-o zi înfingâd în pământul cimbrului câțiva căței de usturoi, acum avem tulpini verzi, înalte, frumoase, ne e și milă să le mâncăm – aici, în Canada n-am văzut niciodată de vânzare usturoi verde, așadar suntem șmecheri) și câteva plante salvate de la moarte. Erau mici, puiuți, rupte, vai de capul lor, le puseseră cu 50 de cenți pe-un raft cu rebuturi, am luat două – habar n-am ce sunt, dar au crescut, o duc bine, numele lor e Phoenix, respectiv Salvador. Pe scurt, plantele noastre sunt happy, cred. Cam așa arăta suportul din bucătărie anul trecut:

Și așa arată acum (plantele sunt cam aceleași, le-am mai schimbat pozițiile, plus altele așezate prin diverse locuri din casă, dar Nemuritorul a rămas în același colț):

Doar Simon le mai necăjește uneori, când îl apucă pofta de verde. I-am luat noi ghiveci cu iarbă de pisici, dar nu, nu e la fel de interesant, ăla nu e interzis. Vorbeam zilele trecute cu Mihai despre un coleg de-al lui, care se mută mai în afara orașului, la casă cu două hectare de pământ, pădure etc. L-am întrebat dacă vrea și el așa ceva (vrei calule ovăz?). Da, dar nu se poate, a răspuns, oftând, că el nu renunță la casa asta, că-i e teamă să nu taie viitorul proprietar teiul din fața casei, teiul nefiind un oarecare – ci prietenul lui. Plus un puiuț de vișin, plantat astă toamnă, în spate.

236 Comments

  • Aldus 2019-03-19 Reply

    Partea cu postul e plină de neconcordanțe. Postiți pentru sănătate dar pe pitică nu vreți s-o băgați în asta? Adică ei vreți să-i oferiți mai puține șanse la sănătate decât cele pe care vi le oferiți vouă? Apoi, când vorbiți de sănătate vă bazați pe articole de ziar despre care aveți dubii? Păi există și articole de ziar care spun că veganismul e bun. Sau nutriționiști care afirmă exact opusul, că alimentația vegetariană (și implicit de post) nu-i recomandată. Apoi, ziceți că n-are legătură cu postul Paștelui, dar dintre toate zilele de peste an v-ați hotărât tam-nesam să-l începeți acum și îl veți termina de Paști, adică „la sfârșit”, unde prin sfârșit se înțelege sfârșitul postului creștinesc?

    Eu cred că sunteți mai religioși decât vreți să păreți.

    • Cudi 2019-03-19 Reply Author

      Copilul e în creștere, are nevoie de lapte, ouă, carne. Pentru sănătatea ei n-o punem la post. La noi e mai mult un fel de cură, pentru că noi deja suntem în… descreștere. De citit, n-am aprofundat decât titlurile :). Ba are legătură cu Postul Paștelui, doar că ne rezumăm la varianta alimentară, cu perspectiva îmbuibării de după (nu ratăm ocaziile de petrecere, religioase ori ba, noi, Nu!).

    • Q 2019-03-19 Reply

      Pe toți nenorociții de guru ezoterici escroci și violatori îi citești printre rânduri, “în cheia corectă”, iar la noi te împiedici de cuvinte.

      Ce, nu ți-e clar că un copil de 10 ani nu are nevoie să-și reducă nivelul colesterolului?

    • Memes 2019-03-19 Reply

      Roses are red. Violets are blue, I’m a dank meme, but I eat healthier than you (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

  • vax-albina 2019-03-20 Reply

    Frumos colț cu plante. Îmi place și că le-ați pus nume. Nume deosebite.
    Mi-au ieșit și mie răsadurile de roșii. Din patru roșii cherry storcoșite și puse într-o casoleta cu pământ. Pun roșii în găletușe de mulți ani și mă distrez privindu-le cum cresc. Petuniile nu au ieșit, dar le-am pus acum 3 zile. Oricum, am 12 ghivece cu mușcate (între geamuri) pe care le voi scoate pe balcon. Le-a mers bine toată iarna. Mai trebuie să pun zorelele, dar omul cu pământ de flori se lasă așteptat și la dedeman transportul e cam scump.
    Nu le am cu postul. MI se pare un efort prea mare să tot calculez ce mănânc. Cam știu ce nu-mi face bine și acesta e singurul criteriu. Sunt carnivoră, pui în special, dar fără preparate cu carne gen mezeluri. E ieftin și e simplu. Carnea o împart cu mâțele, oasele cu câinele și cu ciorile, iar toată lumea e mulțumită.

    • Cudi 2019-03-20 Reply

      Vax-Albina, am încercat și noi cu răsaduri de roșii, dar e complicat aici, din cauza frigului prelungit (se întâmpă să avem surprize, gen o ninsoare scurtă în mai-iunie, în august). Cam acum ar trebui și noi să avem deja răsadurile crescute, problema e că în casă cresc ca nebunele, dar rămân fragede, tulpinile se rup foarte ușor. Ba chiar, dacă nu ajută vremea și ar trebui să le ținem în casă până mai târziu, prin mai-iunie, cresc mai mari de jumătate de metru și fac și flori. La mutarea răsadurilor afară, ar urma șocul termic, o perioadă în care plantele de roșii arată ca vai de ele, frunzele se pălesc, florile cad, tulpinile se rup oricum le-am lega -- sunt prea fragede. În cele din urmă, după adaptarea la vremea de afară, după ce și-ar reveni, ar face rod, e drept, dar nu ar apuca să se coacă fructele. Am încercat să le plantăm mai devreme, mai târziu -- nicicum nu e bine. Tot ce putem obține sunt gogonele pentru murături.
      Îmi doresc și eu mușcate, dar nu mai știu pe unde să le pun și pe acestea. Pe lângă cele din poză, mai am și o plantă -- telefon care înconjoară biblioteca și vreo trei copăcei -- cu frunze foarte lungi, înguste, niște pletoși. O să ajungem și la mușcate, sănătoși să fim, doar că nu prea se simte mâna de femeie în casa asta, nu prea mă am cu organizarea spațiului și a lucrurilor, cu curățenia, întreținerea ei. Sunt tare molâie pe linia asta.

      • vax-albina 2019-03-21 Reply

        Pot să-ți mai spun niște chestii verificate cu plantele mele? Sunt idei culese de pe net și verificate de mine. Nu trebuie să mă crezi. Doar încearcă. Eu le pun uneori puțin zahar în apa cu care stropesc mușcatele și alte plante. Alteori, puțin lapte sau un rest clătit de smântână (teoria zice că zer, dar nu am). Chiar și zeama de legume (neacrită) le place. Cât despre roșii, doar răsadurile care au un fel de perișori pe tulpină sunt zdravene. Iar florile le polenizez cu o pensulică , ca vax ce sunt și în lipsa adevăratelor albine. Să-mi spui cândva dacă sfaturile ți-au folosit.

        • Cudi 2019-03-21 Reply Author

          Uite, nu știam de resturile de lapte, smântână, zahăr sau zeama de legume. O să pun în aplicare sfaturile. Ce am mai pus eu rar: zaț de cafea și coji de ou sfârâmate. Rău nu le-a făcut.
          Tot ce sper e să nu hrănesc/ încurajez și musculițele alea micuțe și enervante.

  • cris 2019-03-20 Reply

    • Cudi 2019-03-20 Reply

      Caut ceva frumos. Dar mai frumos știu că n-o să găsesc.

  • klaus 2019-03-20 Reply

    Cudi, răsadurile nu se replantează oricând. Mă refer aici la vârstă. La roșii, răsadul lung și firav se datorează în primul rând lipsei de lumină. Dacă nu există posibilitatea de a le face mai viguroase, soluții există. Se plantează răsadul “oblic”, adică îngropi toată tulpina până la primul rând de frunze. Roșia are capacitatea de a genera rădăcini din părțile aeriene. Pentru un număr mai rezonabil de gogonele.
    Îți rămân îndatorat pentru schimbarea subiectului. Cu diacritice! 😀

    • Cudi 2019-03-20 Reply

      N-am știut astea, orice sfat e binevenit și-ți mulțumim! Cu vișinul -- n-am mai zis nimic, că nu i-am făcut nimic, acum a început să se topească gheața de la baza trunchiului, acum cred că e momentul și să-l coafeze Mihai.

  • klaus 2019-03-20 Reply

    Aoleo, uitasem! Ați muiat vișinul în zeamă bordeleză plus ceva insecticid? Că de tuns n-ai mai dat nici un semn….

    • Cudi 2019-03-20 Reply

      (urmează să caut pe google cum e cu zeama bordeleză…) Mulțumim!

  • klaus 2019-03-20 Reply

    Ia de te uită la plantele din ghiveci care se înclină spre geam :).

  • Cristina 2019-03-21 Reply

    Salut Cudi, cred ca am nevoie de ochelari, zau ca am citit “Pot si plante” 🙂

    • Cudi 2019-03-21 Reply Author

      Bună, Cristina! Important e că ai citit esența, partea mai importantă: plante peste tot: la geam, în farfurie. 🙂

  • Marian 2019-03-21 Reply

    In primul rand POSTUL n-are nici o legatura cu PASTELE iar in al doilea , voi si sa vreti , chiar nu-l puteti tzine cu ” buruieni ” { macar pentru scaderea colesterolului } caci , unde mama dracului sa creasca pe canceru’ ala URZICI , SPANAC , STEVIE sau DRAGAVEI !? Sa nu-mi spui ca ai pus UNTISOR la ghiveci ca nu te cred ! Intrebare : daca tot v-ati hotarat sa tineti post , ati cerut sfatul unui nutritzionist dar unul dintr-ala adevarat ? Pitica voastra , chiar nu-i necesar s-o bagati si pe ea in ciorba voastra deoarece … la varsta ei , copii au nevoie de toate nutrientele continute in cam orice fel de aliment… mai putin alea din burgeri plus Cola de rigoare . Postire “placuta” si , sa dea Dumnezeu sa apucam sa ne citim si de Pasti !

    • Cudi 2019-03-21 Reply Author

      Marian, de acord cu pitica, firește. În legătură cu buruienile: cu excepția urzicilor, de care îmi e un dor teribil, n-am văzut/mâncat urzici în Canada, găsim frunze verzi de să ne punem și-n cap -- tot felul de salate, spanac etc., însă doar pe rafturile magazinelor. Inclusiv frunze de sfeclă, sunt foarte apreciate pe aici.
      Și hai să-ți povestesc ceva amuzant: îl știi pe pisu nostru, Simon, cel căruia nu-i trebuie mâncare de oameni, numai boabe pisicești, nu umblă pe la blidele/oalele noastre, doar cu apa din pahare are treabă. Măi, am făcut ieri un orez cu vegetale prin el, a ieșit bun, nu zic ba. Neștiind cum va ieși, n-am făcut prea mult, ci cât să mâncăm toți trei pe săturate, la o singură masă. Și l-am pus în farfurii la răcit, așteptându-mi mesenii, apoi m-am luat cu deriticat altele. Când au venit ai mei și-am dat să ne punem la masă, ghici ce: mânca Simon din farfuria mea și se lingea pe bot și nu dădea semne că s-ar opri. Cu-n ochi râdeam, cu altul plângeam: că-mi era și mie foame. Pitica: “mami, mami, Simon e vegetarian!”.

      • klaus 2019-03-21 Reply

        Îi place doar nasul tău! 😀

  • klaus 2019-03-26 Reply

    Cudi, tocmai văzusem ong-urile viabile cu care Johannis ar bea o cafea. Eu sper că-s niște răsaduri fără lumina. Și mai sper ca agregatoarele de știri de unde iei lumină să nu capete legitimitate de mult așteptatele camere agrice.

    • Cudi 2019-03-27 Reply Author

      Și eu sper să nu mai pui botul la tâmpeniile EVZ/ Cristoiu & company.

      • klaus 2019-03-27 Reply

        Și în situația în care aș pune botul, eu am rămas aici, eu sufăr pentru botul pus. Ceea ce mi se pare corect.

        • Q 2019-03-27 Reply

          Problema este că, din cauza celor ce pun botu’, suferă și alții, care nu pun botu’, dar care sunt copleșiți de cei care o fac …

          • klaus 2019-03-27 Reply

            Q, nu răstălmăci vorbele mele. Pusul botului e o probabilitate, nu o certitudine. Altfel ți-aș putea-o întoarce: voi puneți botul, noi suferim. Aș avea dreptate parțial. E foarte probabil să n-ajungem niciodată la un consens. Buba e că nu putem să ne înțelegem între noi, nu puteeeem! 🙂 .
            Uite, o să-ți dau un exemplu. Știi despre defrișările masive, tăieri ilegale etc. nu? S-au luat măsuri legislative cărora eu încă nu le pot cuantifica rezultatul. Dar pot cuantifica altceva. Impactul asupra prețului lemnului de foc. Băi, eu plătesc mai mult pe lemnele de foc decât mama, la oraș, încălzire centrală, suprafață aproape dublă față de a mea. Nu mie-mi plâng de milă ci celor ce încă se zbat să dea un rost zilelor care le-au rămas. Bătrânilor, pensionarilor. Părinți, bunici, străbunici… probabil că psd-ul a făcut cele mai profitabile calcule în ai atrage de partea lor. #muiepsd îmi pare o chestie superficială. #muieclaseipolitice mi se pare mai adecvat. Există sintagma dracnea, contemporană cu băse care behăie nevinovat. Și cu tătucul Iliescu nevinovat! Mă opresc aici, am un năduf în mine care mă poate împinge să înjur de neputință. Totuși, pe baricade!

            • Cudi 2019-03-27 Reply Author

              Klaus, cam te mănâncă în fund. Vezi doar că am schimbat subiectul, mi-ai și mulțumit c-am schimbat subiectul, pentru ca apoi s-o vâri subtil pe aia cu agregatoarele de la care-mi iau lumină.
              Bun, acum ai dat-o cu pădurile și-ai făcut-o talmeș balmeș, aducând și pe Băse în discuție, bla bla, toți îs vinovați, nu-i unu bun. Să le luăm pe rând:
              -- chestia asta cu muie clasei politice e ok când o spui din toată inima, nu ca să profiți de încă o afirmație prin care lovești în ăia în care lovești de obicei. Totuși, cel puțin în ideea de exercițiu, poți să zici nasoale de pesedei mai des. 🙂
              -- ne dor pădurile, ne dor multe, la fel de vinovați sunt toți: iliescu, băsescu, dragnea. Nu e tocmai așa, statistic, logic vorbind. Dacă faci un calcul, dacă numeri guvernările PSD de la revoluție încoace o să vezi că mai mult de jumătate din timp am fost conduși de ei. Restul timpului se împarte între alte partide: PNL, PD și altele. Așa că durerea ce-o avem, muia ce-o dai tu clasei politicei se duce mai mult de 51% în gura PSD-ului.
              Iar dacă ne referim la timp, cât timp am fost conduși de unii sau alții, de la revoluție încoace, PSD a fost la putere aproape 70 la sută din timp. Dacă nu mai bine. Deci, cine este principalul vinovat al halului în care este România?
              Legat de prețul exorbitant pe care românul de la sat îl plătește pentru lemnele de foc: poate ar fi mai ieftină factura la gaz (și încălzirea pe gaz eficientă), dacă am avea bani să aranjăm casele corespunzător pentru ideea de centrală termică: cu izolație externă, cu calorifere speciale, cu termopane etc. La bloc, trecerea asta s-a făcut la nivel de grup/colectiv/, cheltuielile s-au mai împărțit, spre deosebire de casă unde tragi singur indiferent că schimbi acoperișul sau sistemul de încălzire.
              Probabil urmează o replică a ta căreia n-am să-ți răspund, dacă e tot cu politică. Hai să zicem despre altele, spune și tu despre pomii tăi, mai învățăm și noi una alta.

              • Cudi 2019-03-27 Reply Author

                A, și ai rămas dator, nu te iert. Tot așa, #talmeșbalmeș, ne-ai zis, cândva, că nu mai bine vorbim noi de Luni de Fiere -- Pascal Brucker? Semn că te prețuim, eu, care n-am citit-o până atunci, am luat-o și am citit-o până la capăt (chit că nu mi-a plăcut), pentru tine. Alții au recitit-o pentru tine. Am deschis discuția despre carte și ghici ce -- tocmai tu, cel care ai adus-o în discuție drept o variantă superioară a pierderii timpului pe blog, drept o alternativă la mizeriile ce ne înconjoară, n-o citiseși.

                • klaus 2019-03-27

                  Well, doar tu ai citit-o pentru mine (?!). Doar tu și Q știați că-s Anemona. Cred că n-o să citesc niciodată cartea aia. Chit că atunci când lansasem provocarea nu gândeam așa. M-a cotropit mulțimea de comentarii, poziționările ferme contra, mi se părea că trăiesc într-o lume cu personaje idilice. Și mai că-mi venea să vă pup pe toți.

                • Aldus 2019-03-28

                  Numai Dark City și Passion Play nu le-ai văzut…

              • klaus 2019-03-27 Reply

                Drept să spun, mă cam mănâncă. Hemoroizii își cer dreptul după o vârstă.
                Cudi, cu gazul la sate, las-o mai moale, vorbești fără tine. Asta-i singura situație în care vorbește un moromete pe care doar tu ți l-ai închipuit.

              • nostrastella 2019-03-28 Reply

                Sa strici niscaiva orz pe orişicacare gâscă voiculesciană, îmi pare cel putin pierdere de vreme. Sau… respect nemarginit, ‘Nspre, fucking împricinata gâscă , indeed.
                Chapeau, dară!

                Totuşi, pe baricade!

                … După veştile de pe blogul Castului, sunt prea tristă să’i dau vreo replică antenistului blond. Da’ revin, fără doar şi poate.


                Lumea’i de căcăt! Căcaţi sunt şi cei ce’o locuiesc!
                Scz, persoanele de faţă se exclud, btw!

                numa bine

                • Cudi 2019-03-28 Author

                  Of, Doamne. Strâng ochii și nu știu ce să zic. Mă simt ultimul rahat.

                • Martie 2019-03-29

                  @Cudi

                  Asa e cand se intampla lucruri neimaginabile, am vrea sa reparam si nu mai putem. Conteaza, totusi, ca ne pare rau, ca pe viitor suntem mai atenti, mai sensibili cu altii.
                  Vorbesc la modul general, nu fac nici o aluzie. Mi s-a intamplat si mie sa dau cu bata si mi-a parut rau.

          • Mâţa 2019-03-27 Reply

            Sunt copleşiţi pe dracu’ (ăia care nu pun botu’, le cum ziceţi voi). Când ar trebui să se ducă la vot stau acasă, da’ ies după aia în stradă fiindcă nu le place ce-au votat ăia care s-au dus. Dacă toţi cei care au stat acasă ar fi mers la vot şi ar fi votat anti PSD, n-ar fi ieşit PSD-ul.

  • klaus 2019-03-26 Reply

    * camere agricole

  • klaus 2019-03-27 Reply

    Cu schimbarea subiectului…..dacă știam s-o scriu în slavonă e foarte probabil să nu te fi ofuscat. Da’ dacă nu-s atât de deștept, concluzia simplistă ar fi că-s invidios, nu? 🙂

    • Cudi 2019-03-27 Reply Author

      Tu, invidios? Nu. Cred că și dac-ai avea un simplu țăruș înfipt în pământ, te-ai învârti în jurul lui mândru ca un curcan înfoiat. Iar ăsta nu e un defect, totul e relativ, țărușul ți-e ancoră, punct de sprijin, sceptru, ce vrei tu.

      • klaus 2019-03-31 Reply

        Cred că pot înțelege simbolistica țărușului. Tu ai unul?

  • Vladimir 2019-03-28 Reply

    Bestia asta de blog nu ma lasa sa postez :)). Stie el ceva..
    Ce voiam zice e ca mor de mila voastra de cand am citit ca nu mai mancati carne si oua. Pentru mine ar fi apocalipsa sa n-am carne si oua. Si divort.
    Si totusi… nici gratar? Nici un pic? Nimic?

    • Mâţa 2019-03-28 Reply

      Carnea e cea mai bună!!!

      Fără carne viaţa e pustiu! 😛

    • Cudi 2019-03-28 Reply

      O să fie un grătar curând, că vrem să coacem pe el vinete și ardei. Nu e necaz cu postul, adică nu poftim după carne. Mai degrabă după brânză, eu, dar fac față, nu mă plâng. Când vrem să ne răsfățăm la tv, spre exemplu, experimentăm fel și feluri de pachețele de primăvară -- spring rolls. Cu sos de prune (dulce acrișor, cu usturoi), e belea.

      • Vladimir 2019-03-28 Reply

        Ardei sau vinete poftesc si eu, buna idee!

  • klaus 2019-03-28 Reply

    “Un început de iarnă în care femeia cea cu ochi voalaţi de candoare şi tăceri care îi încercănaseră scotoceşte cu febrilitate de zici că îşi rupe degetele prin scrinul din podul sufletului, acolo unde, pe lângă amintiri şi nişte lucruri însemnând vechimile ei, ţine de câţiva ani nişte zâne, deşi asta e cam greu de crezut, căutând ascunsuri împânzitoare, ca păianjenii, cu aţele lor călătoare, ascunsuri rămase nedeschipuite până acum, de parcă n-ar fi şi asta tot la fel de greu de crezut, că încă mai trezeşte din moţăială nişte gânduri cu răsuflare scurtă,

    încă le mai atinge pe unele cu tristeţea că nici măcar nu le-a început şi se vor isprăvi, încă mai aşază în litere nedumerite şi nedezmeticite stângaci cuvinte unele peste altele, mergând prin urmele din ea, atingând cu evlavie amintiri sacre păstrate în tainiţa sufletului, ocrotindu-le pe acelea în care s-ar fi afundat cu durere cândva, promiţându-le, când va fi, spovedania impasului, şi încă o dată cerându-le iertare pentru tot ce au măcinat în altcineva, punând  flori în decembrie în camera cândva cu balauri din care nimic nu se mai aude pentru că totul a fost mărturisit şi fără şovăială,

    încă mai stă în tăcere lângă unele pe care le lăsase să doarmă somnul uitării, o uitare de-a dreptul catarctică, purificatoare, încă îşi mai spune că le-ar deschide ochii, trezindu-le astfel trecutul pe care îl adormise cu o vrajă, aşa ca în poveşti, doar ea  mai putându-le trezi moartea, încă le mai îmbulzeşte pe unele într-altele cu o frenezie pe care nu o mai credea cu putinţă, încă îşi mai spune că există întâmplări la o întindere de mână de noi, doar că undeva, ceva le întârzie, pentru că nimic nu rămâne la tine la întâmplare şi nici întâmplător, după cum şi vine,

    din ea prelingând cuvinte reale sau ireale pe care le prindea cu cleştii simţurilor, cărora le amplifica înţelesurile, revenire după revenire, cu alte infuzări, cu alte invocări, ceva mereu fiindu-le izvorâtor, cu atât mai fascinante cu cât erau mai greu de pătruns, îşi spunea, fără sentimentalisme, despre dorinţele cu umerii goi şi numai câtea ceasuri înaintea nopţii, despre cele ascunse de după înfrigurări, despre cele de care trebuie să tragi uşor, pentru că altfel s-ar rupe şi nu s-ar mai putea ivi din cuvinte febrile, iar dacă le-ai tăcea ar însemna să calci pe

    nerăsărituri.”

    Un text cu punct doar la sfârșit. Dumnezeu să te ierte, Camelia!

  • […] Cudi, într-un comentariu de pe blogul […]

  • Martie 2019-03-29 Reply

    Ma uit la voi, din cand in cand, si-mi spun de fiecare data ca sunteti frumosi de v-as lua acasa la mine. Generosi cu cotidianul vostru, impartasiti cu cei care va intra aici de mancat, de baut, de vazut, de auzit, fara nici un fel de farfastacuri! Printre apetisante bunatati se amesteca lucruri induiosatoare precum frumoasa pitica, Keth si prietenii lui, Simon si gratarul, Keth in pat, Keth in sofa, Keth zburand pe motor! Si-mi vine sa cant: c-asa-i romanu’ cand e el mai bun!
    Sa ramaneti asa, mereu, sa nu aud ca va prostiti pentru ca tie, Cudi, iti place sa bei ceai si lui Keth, zeama de varza sau invers, ca vin si va bat!

    Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca pe Camelia! E atat de trist ca atata frumusete poate sa plece asa, deodata!

    • Cudi 2019-03-29 Reply

      Martie, am așa un feeling că ești femeie și să-ți explic de ce: zici de lucruri înduioșătoare, pomenești de pitica și de Simon și apoi urmează: Mihai cu prietenii, Mihai pe canapea, Mihai zburând cu motorul, Mihai în pat. Băi, dar cu mine cum rămâne? N-am și eu părți, ipostaze înduioșătoare?! :)) Mă roade invidia, zău.
      Da, am primit o lecție -- nu una nouă, dar pe care o uit de fiecare dată. Că oamenii pleacă, că toți vom pleca -- ceea ce pare atât de improbabil uneori.
      La dat cu bâta în baltă sunt campion. La fel și cu regretele de după. Dar și certurile astea virtuale au farmecul lor. Câtă vreme, dincolo de schimbul de focuri în care ne angajăm ca niște copii puși pe joacă, mai avem și luciditatea de a ne pune în locul celorlalți, cât să înțelegem ceva, cât să ne pese măcar puțin.
      Eu nu am cunoscut-o pe Camelia precum alții de pe aici. Cred că Aldus o știe cel mai bine, de ani buni. Către prietenii ei buni din acest colț de lume se îndreptă și condoleanțele mele.
      Eu am poreclit-o “cameliafrazălungă” și ultimele replici dintre noi n-au fost tocmai pașnice, ne-am ciondănit pentru nu-mi mai amintesc ce. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, probabil că tot la ciondăneală am fi ajuns -- de dragul fight club-ului virtual-voluntar, dar aș fi vrut tare mult s-o știu zâmbind din spatele monitorului, în timp ce avea să mă facă praf prin nu știu ce replică.

      • Martie 2019-03-29 Reply

        @Cudi

        Mai, pretty woman, eu am crezut ca se subintelege cat imi esti de simpatica. Cea mai simpatica! Foc. Si esti induiosatoare prin tot ce faci dar mai ales prin grija si iubirea pentru cei dragi ai tai. Eu am zis de Keth ca el se “expune” mai mult. :)))
        Si admir asta, ca eu sunt genul care cere rochia de bal si condurii de matase, ca sa faca o amarata de poza.

        Pe Camelia am citit-o putin si mi-a placut mult. Cand am aflat ce s-a intamplat, fara sa o stiu, sa o cunosc, parca s-a prabusit ceva in mine.

  • Martie 2019-03-29 Reply

    Iubesc traditiile si obiceiurile romanesti ce impodobesc cele mai importante momente ale noastre: nasterea, botezul, nunta si moartea.
    Iubesc priveghiul mortilor, la tara. In camera din fata, de la strada, este asezat omul drag ce ne-a parasit si timp de doua seri, vine tot satul sa-si ia ramas bun, la priveghiat. Fiecare rosteste, langa sicriu: Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca si pe urma stau de povesti amintindu-si de cel care pleaca si se rade si se plange.
    E un mare semn de respect din partea comunitatii, gestul asta frumos.

    A treia zi este condus mortul la groapa de tot satul in umbra sfanta a prapurilor si cu rugaciuni. Cand se arunca primul pumn de pamant chiar plange toata lumea( la noi nu se poarta bocitoarele) si chiar se vede ca le pare rau ca un membru al comunitatii ii paraseste.
    Mai nou incearca sa-i smulga de langa noi pe cei dragi, ca sa-i congeleze!

    Eu zic ca asta s-ar putea face si pentru Camelia, cei care ati cunoscut-o si indragit-o, v-ati putea strange undeva, sa va amintiti de ea.

    • Dr. Vader 2019-03-29 Reply

      Uh, Martie, aici Dionysos Vader. Cat de panarama poti sa fii?

      • Cudi 2019-03-29 Reply Author

        Ia zi, ți-ai sprijinit bastonul de masă și-ai zis să te dai iar Hercule în fața fetelor, a?

        • Martie 2019-03-29 Reply

          @ Cudisor,

          multumesc, nu trebuie sa te simti obligata sa echilibrezi dialogul. Nu e drept fata de tine.
          Ma descurc eu, cumva. Pot sa scuip, ca o Cobra dar nu ma lasa inima. Stiu ca in spatele teribilismelor se ascund vulnerabilitati greu de imaginat.

      • Martie 2019-03-29 Reply

        @Vader

        Ma amuza cand oamenii cavernelor ma abordeaza!
        Cat de panarama pot fii? Dezvolta! Daca poti in cuvinte, nu prin semne cu ghioaga!

  • Iosif Ciuperger 2019-03-29 Reply

    Singura certitudine, celmai minunat si superb eveniment al existentei în aceasta dimensiune, pe care omul îl detesta si de care îi este frica în viata, este “moartea”. Înca o dedicatie pentru “moartea” (plecarea) dragei noastre Camelii…:)
    https://www.youtube.com/watch?v=bV0YOgShfw4&t=1s

    • Martie 2019-03-29 Reply

      @Iosif

      Viata si moartea se-mpletesc intr-un dans al iubirii si al suferintei dar nu toti suntem atat de puternici si intelepti sa intelegem si sa acceptam asta. Moartea, fara sensul crestinesc, inseamna disparitie definitiva. Nu putem accepta si intelege disparitia celor dragi, a celor prea tineri.

      • Aldus 2019-03-29 Reply

        Fără sensul religios*, poate ar fi mai corect spus. Că creștinii nu sunt singurii care consideră moartea o simplă trecere într-o altă dimensiune.

        • Martie 2019-03-29 Reply

          @Aldus

          Pe mine ma cam scoate din sarite aceasta corectitudine politica. Eu apartin lumii crestine (catolica, protestanta, ortodoxa) si ma raportez la ea!
          M-am nascut si voi muri in umbra crucii.

          • Aldus 2019-03-29 Reply

            Așa e creștinul modern, decis să-și trăiască viața în umbra crucii. Cu cât crucea și umbra sunt mai mari, cu atât mai bine! 🙂

            Glumesc. Nu are legătură cu corectitudinea politică. Hindușii, de exemplu, cred în reîncarnare. Scripturile vedice sunt, probabil, mai vechi decât Biblia. Eventual, ai putea spune că e corectitudine politică să ne bagi și pe noi, creștinii, în oala celor care cred în existența spiritului. Pe principul că asiaticii spun „și-a părăsit trupul” în timp ce noi spunem „și-a dat duhul”, adică noi chiar și atunci când susținem că există un spirit sau un duh, ni-l imaginăm cumva ca pe o haină sau ca pe ceva exterior nouă. Deci, noi tot cu corpul ne identificăm -- corpul din care iese duhul. Și atunci, a cui credință este mai puternică? A noastră sau a lor?

            În orice caz, dacă există spirit, atunci el nu aparține creștinilor, la fel cum gravitația nu acționează doar asupra creștinilor și matematica nu-i doar a arabilor. Iar dacă există Dumnezeu, atunci toți suntem copiii lui, altfel nu-i un Dumnezeu care să merite adorat.

            • Iosif 2019-03-29 Reply

              Exista *UN* Unic Dumnezeu. Toti sunteti copii Lui…minori si neascultatori. 🙂
              Iata ce-i scrie Ap. Pavel, (nu Corut) 🙂
              “Sa stii ca în zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neînduplecati, clevetitori, neânfrânati, neîamblânziti, neiubitori de bine, vânzatori, obraznici, îngâmfati, iubitori mai mult de placeri decât de Dumnezeu, având doar o forma de evlavie dar tagaduindu-I puterea…” https://biblia.resursecrestine.ro/2-timotei/3

              • Martie 2019-03-30 Reply

                Ma recunosc in multe, din pacate! Cred, totusi, ca oamenii au fost mereu asa cum sunt descrisi de Ap Pavel! Nu avem o scuza, totusi. Nu cunosc vreo perioada din istoria omenirii in care omul sa nu fii fost sedus de putere si bani. Poate Evul Mediu a fost mai profund, mai sacru! Cruciadele sunt un argument.

            • Martie 2019-03-29 Reply

              @Aldus

              Asa-i si necrestinul modern, decis sa traiasca in umbra samanilor impostori. Eu nu glumesc!
              Scrierile vedice sunt filosofie nicidecum religie. Zeitele alea cu multe maini, ca niste caracatite, ma sperie. Le-am vazut in poze, copil fiind si am avut cosmaruri. In asa zisa spiritualitate indiana am vazut ca intra si mancatul de numarul 2, la propriu, trag concluzia ca si la figurat!

              Sa nu mai pui niciodata intrebarea despre care credinta e mai puternica. Credinta nu are masura!

              • Aldus 2019-03-29 Reply

                De fapt nu-i așa. Vedele sunt texte de bază ale hinduismului, care-i o religie. Vedele sunt religie. De pe Wikipedia:

                The Vedas are a large body of religious texts originating in ancient India. Composed in Vedic Sanskrit, the texts constitute the oldest layer of Sanskrit literature and the oldest scriptures of Hinduism.

                Șamanismul nu se suprapune peste hinduism. Există șamani siberieni sau occidentali, după cum există șamani în Asia. Și nu are legătură cu vedele.

                Iar credința, oricât ar fi de mare, nu bate niciodată certitudinea.

                PS: Ceva de genul ăsta?

                • Martie 2019-03-29

                  @Aldus

                  Daca Vedele sunt religie, atunci sa fie la ei acasa!
                  Brahmani sau samani, ce conteaza? Toti o apa si-un pamant! Indian!
                  Da, cam asa arata zeita dar avea si mai multe maini. Eu ma gandeam ca-i trebuie la treburi caznice, cu una amesteca in ciorba, cu alta framanta painea, cu alta isi paruia barbatul etc!

            • Martie 2019-03-29 Reply

              @Aldus

              Nu am citit Biblia (intentionez sa o fac), nu pot sa ma lansez in discutii religioase dar crede-ma ca nici tu nu ar trebui sa o faci. Cred ca esti inteligent dar in materie de religie nu prea te pricepi.
              Cu respect, totusi!

              • Aldus 2019-03-29 Reply

                Ca să vezi chestie, nici eu nu am citit Biblia. Și, tot ca o interesantă coincidență, și eu intenționez s-o citesc:

                https://opozitie.eu/2018/dumnezeu-si-creatia/

                • Dr. Vader 2019-03-30

                  Eu zic ca e momentul sa iei fata si sa va apucati sa cititi Biblia impreuna. Dar tu nu vezi ca sunt toate semnele aratate gramada ca asta trebuie sa faci? Fii atent cum se procedeaza, te invat de bine pentru ca imi place cum ai evoluat in ultima perioada, pari mai odihnit. Deci, iei fata frumusel de-o mana si, prima miscare, o scoti din umbra crucii. Asta nu inseamna ca o scoti de acolo si o bagi la tine la semiluminati sau semilunari sau cum se numesc aia cu multe neveste si poliamor. Nu! o iei si o duci acasa, unde deja e pregatita atmosfera: mergi cu totul pe negru, asta nu da gres niciodata: o Biblie mare neagra aruncata ca din intamplare pe pat, o sticla de vin negru cu dopul scos, nu te apuci sa bajbai atunci ca orbetii pe intuneric sa scoti dopuri, 4 -- 6 lumanari groase de culoare violet inchis, aprinse dinainte de mama ta inainte sa plece la film. Totusi nu o iei razna cu negrul, trebuie cu masura si precizie, spre exemplu nu ii oferi cafea neagra sa o agiti aiurea sa se arunce pe geam, cand iti vede “pitonul”, Doamne fereste! sau sa te apuci sa dai ultimii bani pe lalele negre sau orhidee negre, lacramioare negre sau alte prostii de flori negre. Retine si tu ca barbatul adevarat nu fute cu bani, ba chiar face ce face si o determina pe femeie dupa ce o babardeste sa il imprumute la sfarsit si cu niste bani, sume mici, nu te repezi la mult din prima. A, mi-am amintit, cand pleci la chestii din astea, iti pui inainte chiloti negri si sosete negre, obligatoriu! Deci, ai ajuns cu fata in camaruta ta, nu aprinzi lumina, o pacalesti ca ai curentul taiat de la neplata facturilor de peste iarna (vezi, motiv de imprumut), dar Biblia sa se vada imprastiata pe pat, bine luminata asa, ca din intamplare, de la una din lumanarile alea violete. Bun, va impiedicati un pic pe intuneric si ajungeti repede in pat, la citit. Fii atent, sa nu faci prostia sa incepi cititul Bibliei de la inceput, cea mai mare tampenie, o aburesti ca, sanchi, sa vedem unde se deschide cartea, sa vedem ce semn ne trimite Doamne-Doamne asa pentru noi. Ea isi va tine la inceput picioarele sub ea si va avea mainile pregatite sa iti blocheze orice miscare. Dar nici tu nu esti fraier si ii oferi un pahar de vin negru, sa aiba de-acum o mana ocupata si o rogi frumos sa tina si ea cartea in cealalta ca tu trebuie sa faci lumina cu telefonul. Bai! fara sa ceri voie, cu stanga o iei dupa umeri ca sa nu-i fie frig, ca doar ai si caldura taiata, normal. Si cartea se deschide, ghici, cum iti zic, asa ca un semn divin, te-ai prins, da? la Vechiul Testament -> Proverbele lui Solomon -> Proverbul numarul 16: “si buzele tale vor sta de vorba cu buzele mele -- daca vor fi drepte”. Hopa! Stop! va opriti aici cu cititul imediat! Te uiti adanc in ochii ei si o intrebi la ureche “Martia mea draga, oare ce crezi ca a vrut sa spuna autorul cu acest intelept proverb, fa-ma sa inteleg”. In timpul asta, cat scotoceste ea prin cap dupa cele mai alese ganduri, te apuci incet sa-i faci frectie pe picioare, o incurajezi sa si le scoata de sub cur ca sa-i faci si pe labute, usor, usor, ca acolo sunt centrii respectivi, scrie si in Vede, ii explici chestia asta pe un ton sigur. Regula de baza si sfanta: tot ce faci sa emane siguranta, mai bine astepti pana gasesti momentele si unghiurile potrivite, spre exemplu cand ii desfaci sutienul nu te balbai sa iti tremure mana pe acolo, ca dupa aia te pierzi ca Simona Halep in cascada si esti dus pe copca! Vrei sa iti zic si mai departe, cu intunericul cald, cu gaura neagra, cu astea, sau te descurci de aici?

                • Martie 2019-03-30

                  Gresit de la-nceput pan’ la sfarsit! Ca sa studiem impreuna, Aldus trebuie sa fie bazat ca un manelist (dar sa nu cante ca un manelist ca-l ucid). Sa dispuna de o vila somptuoasa si un iaht spectaculos, situate pe malurile mereu sarutate de soarele aprins si apele albastre ale Mediteranei.
                  Vila sa fie un labirint de camere in stil Versailles iar iahtul dispus sa strabata marile si oceanele lumii. Nu ar strica nici un avion personal, ca sa ne putem si noi inscrie in clubul celor 10 000 m!
                  Daca esti cuminte, Dr Vader, te angajez sa-mi plimbi crocodilii si hienele. Daca scapi fara sa te transformi in cina lor, iti incredintez si cheile de la gradina cu lei si tigri. Incet-incet ai sa avansezi pana la gradul de grajdar, pardon, ingrijitor de bidivii ce se hranesc cu carbuni aprinsi (stil ecologic) cu nume de Rolls Royce si Bentley. Eu zic ca, in felul asta, te asteapta o cariera de vis!

                • Vladimir 2019-03-30

                  Bun, bun, dar sa zicem ca Aldus are toate astea indeplinite… cont/versailles/yacht, de ce si-ar mai pierde timpul cu o doamna care n-ar avea corp de sirena, stil de zeita si feromoni de sconcs? :)) Sau, cu alte cuvinte, ce trebuie sa ofere o femeie ca sa pretinda de la bietul Aldus asa ceva? 😀

                • Martie 2019-03-30

                  Sa incepem cu sfarsitul.
                  1. O femeie nu trebuie sa ofere nimic sau cel putin, nu trebuie sa ofere ce nu ofera barbatul si nu trebuie sa ofere nimic in plus din ce nu ofera barbatul!
                  2. Nu o sa ma laud dar poate ce-ti zic o sa te lamureasca cat de sirena sunt. Fostul meu iubit detine doua vile somptuoase si un grajd in care necheaza mii de cai putere. Plus alte chestii spectaculoase, poate banuiesti ce. In plus, e un gentleman desavarsit.
                  3. Pe viitor, citeste-ma cu atentie pentru ca desi sunt o lady, obisnuiesc, totusi, sa raspund dupa cum mi se vorbeste.
                  4. Imi permit si eu sa fiu personala pentru ca tu ai fost si intreb: tu asa iti alegi iubitele, dupa criteriile de mai sus? Si daca da, ce calitati de om si de barbat (nu intreb de cele materiale, ca e de prost gust) detii ca sa-ti permiti sirene?

                • Vladimir 2019-03-30

                  4. Pai nu e vorba despre mine, ca eu n-am emis pretentii :). Asteptarile mele in ce priveste o femeie, nu-s subiectul discutiei. Discutam despre pretentiile emise mai sus :).
                  3. Pai nu prea am ce citi cu atentie, ca pana acum nu am descoperit ceva profund, doar naiv. Cand o fi cazul, am sa ma concetrez, promit
                  2. Eu cred cu tarie ca iubitul in chestiune e imaginar, dar nu ma deranjeaza.
                  1. Afirmatia asta e de o naivitate atat de debordanta, ca pot sa jur ca vine de la o fata mare :)))).

                  Stilul si naivitatea comentariilor mi-e grozav de cunoscut. Bun revenit.

                • Martie 2019-03-31

                  Unde dai si unde crapa! De la o ironie si o gluma total inofensive, ati ajuns, tu si Aldus, sa va aliati pe tunuri, impotriva mea. In cazul asta, eu va sugerez , tie si lui Aldus, sa urmati sfatul lui Paunescu: iubiti-va pe tunuri! ca o sa fie mai bine pentru toata lumea! O sa scapati de constipatie fizica si psihic, printre altele!
                  In rest, daca tot ma acuzi de lipsa profunzime, trebuie sa-ti spun ca nici eu nu am habar unde se ascunde proFundZimea ta. Poate acolo unde nu o vede soarele, ca altfel nu-mi explic cliseele rasuflate pe care mi le servesti si care-s bazate pe nimic, pentru ca nu ma cunosti.

                • Vladimir 2019-03-31

                  Hmm… ma indoiesc ca am folosit vreun cliseu, ca n-am comunicat suficient. Tot ce am facut a fost sa sugerez ca ai fi gasca. Daca chiar esti nu stiu, dar atitudinea si textele duc serios cu gandul acolo :).

                • Martie 2019-03-31

                  Reciteste-ti textele si arata-mi si mie unde tu spui ceva inteligent sau cel putin mai inteligent decat mine.
                  Atitudinea mea este ok, sunt un om educat, atitudinea ta este execrabila, de inhaitare cu altii ca tine si este una de tracasare a celui singur din curtea scolii. Chiar nu ai de ce sa fii mandru.
                  Ar trebui sa-ti fie rusine, mai ales daca ai copii.

                • Mâţa 2019-03-30

                  Să zică bietul Aldus ce vrea în schimb! 😀

                • klaus 2019-03-30

                  Titlul de țar rus?

                • Mâţa 2019-03-30

                  Era vorba de ceea ce vrea de la o femeie, klaus.

                • klaus 2019-03-30

                  Mâțo, o femeie nu te poate ajuta să te înnobilezi cu titluri? 🙂

                • Mâţa 2019-03-30

                  Numai dacă e fata ţarului, klaus.
                  Altminteri poate doar… simbolic, de exemplu spunându-ţi “scumpul meu ţăruş” -- unde “ţăruş” e diminutiv pentru “ţar”.

                • Vladimir 2019-03-30

                  Nici macar daca e fata tarului, stimata pisica 😀

                • Aldus 2019-03-30

                  Io susțin că orice femeie care are astfel de pretenții are fum în ochi, adică vede lucrurile distorsionat, și ca atare absolut nimeni n-ar fi dispus să-și piardă timpul cu ea. Și dacă absolut nimeni, incluzându-l ie Ilie de la sculărie, n-ar fi dispus să se uite la ea, cu atât mai puțin un miliardar. Auzi tu colo, să-i impui condiții unui miliardar! S-a întors lumea cu susul în jos! Gen sigur o să-i fie frică ăluia că poate nu se încadrează și o să aibă grijă să nu iasă din cuvântul tău. În condițiile în care singurul lucru pe care i-l oferi, adică corpul (că creier am stabilit că n-ai), se găsește pe toate gardurile și la vârste probabil mai fragede. Și se poate reînnoi anual, stocul fiind nelimitat.

                  Dar apoi m-a amuzat cariera pe care i-a prezis-o lui Vader și n-am mai zis nimic.

                • Martie 2019-03-30

                  Citeste ce i-am scris lui Vladimir si nu-ti mai uita umorul acasa ca-l parafrazez imediat pe Caragiale.

                • Martie 2019-03-30

                  Amice, esti un idiot! Un constipat.

                • Aldus 2019-03-30

                  @Mâța

                  Scumpul meu țăruș… draga mea piersicuță…

                  Ca-n bancul ăla cu Măria care se lovește de oiștea carului și întreabă: „Ioane, tu ești?”. Sau Ion care cade în fântână și întreabă: „Mărie, tu ești?”

                • klaus 2019-03-31

                  @Aldus

                  Aș mai adăuga “Cudișor” 😀

                • klaus 2019-03-30

                  Nu ești o mâță naivă, clar. Fetele de țar cu greu depășesc, mi-e greu s-o spun, faza de monedă de schimb.

                • Aldus 2019-03-30

                  Martie e Cudi (sau cineva cu cont de admin pe blog), de vreme ce poate intercala comentarii peste ultimul nivel de imbricare la care avem noi acces.

                • Martie 2019-03-30

                  E clar, esti varza! Creata!

                • Mâţa 2019-03-30

                  @Aldus
                  😆
                  Nu ştiam bancul. Dar ideea e similară, fireşte. 😀

                • Mâţa 2019-03-31

                  Voi, bipezii, sunteţi strigător la cer de materialişti! 😛
                  Aţi uitat că “unde dragoste nu e, nimic nu e”?
                  Şi bărbatul, şi femeia trebuie să ofere dragoste. Atât de de-ajuns ca să fie “fair sex”, klaus, dragoste cu năbădăi, cum e la noi, pisicile, în “săptămâna brânzei”. Fără lumânări, vile, iahturi şi avioane. O să vă iubiţi într-un bordei din mijlocul unei mlaştini şi-o să vă simţiţi ca pe cea mai super faină insulă tropicală!

                  Când o să se termine dragostea, despărţirea prin noroaie o să fie probabil naşpa, dar de ce să ne gândim atât de departe?! Carpe diem!!! (Io = pisică poliglotă… sau poligloată?… sau poligloabă?) Şi oricum e naşpa când se termină! Ce folos dacă fostul iubit avea câte în lună şi în stele, dacă s-a terminat şi te-ai lins pe bot de ele?

                  Vă ofer şi o dedicaţie muzicală (apropo de darurile făcute din dragoste):

                  https://www.youtube.com/watch?v=Pip74j_j82Y

                • Martie 2019-03-31

                  Miiiiaaaaauuuu, miooorlaaaaauuuu, pisicuta mumoasa si rea vezi ca am o foarfeca cu mine!!! Dar nu te speria, cea mai mare crima, pe care as putea-o comite impotriva ta, ar fi sa-ti tai unghiutele si sa te smotocesc putin dar cu drag. Altfel ar fi cu bipezii, lor le-as taia avantul si i-as pastra pe cei buni de prasila! Sa vezi acum ce racnete si ciomage o sa-mi iau!:)))))
                  Dar sa revenim la oile noastre. Vad ca aici barbatii tin cu barbatii si pisicile tot asa. Dezolant! Oricum, pisicuto, te asigur ca ma ling pe botic destul de des pentru ca sunt bine-mersi, nu ma pot plange de lipsuri. Pe fostul meu l-am cunoscut cand eu eram sus si el jos, nu te gandi la Kamasutra! Si chiar si azi, inima si usa lui imi sunt deschise in orice clipa.
                  Cat despre Dragostea din tei (bordei), lasa-ma sa ma-ndoiesc. Prea multi singuri si singure de 30 si 40 de ani ca sa mai cred in ea! De fapt chiar si Dragostea din tei spune asta!

                  Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei
                  nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei
                  Nu Ma, Nu Ma Iei, nu ma, nu ma, nu ma iei
                  Ma-ia-hii
                  Ma-ia-huu
                  Ma-ia-hoo
                  Ma-ia-haa

                • Martie 2019-03-31

                  Scumpa pisica, in cantecelul lui, Margineanu s-a inspirat din mahalaua bucuresteana, un fenomen social obisnuit in sud dar neintalnit in alte zone. Noi, restul tarii, avem cartiere. Inteleg ca in mahala nu exista nume de strazi, te orientezi dupa carciuma. Foarte pitoresc!
                  Barbu i-a spus mahalalei Groapa.
                  Ah, era sa uit, am aflat ca tot in mahala
                  se dezvolta comportamente sociale si culturale asa, mai deosebite. Cam ca unele de pe aici!

                • Mâţa 2019-03-31

                  Am vrut să scriu “ce folos că fostul…”, dar am scos prea multe gheare şi-am atins prea multe taste…

                • Mâţa 2019-03-31

                  Miao, şezi binişor, martie, măcar azi, cât mai eşti martie! 🙂
                  Păi de unde ai scos tu că ţin cu bărbaţii?
                  Am zis că şi femeile şi bărbaţii trebuie să dea doar dragoste. Ţi se pare părtinitoare afirmaţia asta?
                  Am zis şi că dragostea cu năbădăi din bordei se termină? Am zis.
                  Am zis că,indiferent dacă voi, bipezii, vă iubiţi în bordei sau în palat, când se termină tot naşpa e (din punct de vedere material)? Că fiecare îşi ia jucăriile şi pleacă, fără să-i lase celuilalt nimic? N-am zis exact ca aici, dar asta a fost ideea, expusă sub capac transparent.
                  Prrrin urrrmarrre, de ce-mi vorrrbeşti de foarrrfecă?!

                  Şi, oricum soluţia ideală e să ai tot ce-ţi trebuie ca să-ţi poţi permite să te lingi pe bot oricât de des. Deci de ce să ai pretenţii de natură materială? Ajunge dragostea din tei, chiar dacă nu ţine mult. Ce poate fi mai frumos? (În afară de a îmbătrâni în teiul tău, de mână cu un moş/o babă care, în ochii tăi, arată ca pe vremea când vă iubeaţi cu năbădăi. Iar pentru asta nu-i nevoie de vile, iahturi etc; ajunge să citiţi împreună Biblia, adică să aveţi un crez comun -- sau, mai exact spus, să priviţi viaţa prin aceeaşi prismă.)

                • Mâţa 2019-03-31

                  Dragă mărţişor, întâmplător ştiu de unde e inspirat cântecul lui Mărgineanu -- pe care numai constipaţii fără simţului umorului nu-l apreciază.

                  Iar dacă nu-ţi plac comportamentele sociale de aici, de ce îţi pierzi vremea cu de-alte noi? Blogosfera e mare, ai şanse să găseşti locuri mai selecte.

                • Martie 2019-03-31

                  Scumpa pisicuta se pare ca de la unghiute am ajuns la cutite! Si asta numai in citeva postari. Imi cer scuze daca am fost obraznica cu tine, sincer. Imi dau seama ca poti sa-mi dai lectii la orice subiect abordat pentru ca esti bazata. Nu glumesc.
                  Sunt de acord cu tine la subiectul dragoste. Eu am glumit cu Aldus si Vladimir dar ei au luat-o personal. Oricum raman la ideea ca pe mine m-ai certat si pe ei nu!
                  Si nu, nu cred ca locul asta nu-i destul de select, afirm ca unele apucaturi nu-s selecte iar eu sunt genul de om care nu inghite mizerii. De la nimeni. Si ma manifest ca atare.

                • Mâţa 2019-03-31

                  Martie, nu ţin să dau lecţii nimănui, îmi dau doar cu părerea. 😛
                  Şi, după părerea mea, n-a luat nimeni nimic personal. Vladimir şi Aldus şi-au spus, şi ei, doar părerea despre femeile/fetele cu pretenţii de genul celor înşirate de tine şi au vrut să ştie ce oferă în schimb cineva care cere aşa ceva. Iar Aldus chiar a apreciat cariera pe care i-ai pregătit-o lui Vader. Reacţia ta a fost anapoda.
                  Ca să pricepi de ce la gluma ta au răspuns cum au răspuns, poţi citi povestea asta: https://www.protv.ro/divertisment/o-tanara-a-dat-anunt-vreau-sa-mi-gasesc-un-sot-cu-multi-bani-ce-sfaturi-imi-dati-raspunsul-genial-primit.html
                  Poate fi sau nu adevărată, dar oricum priveşte lucrurile într-o lumină extrem de realistă.
                  Cu asta mă retrag, nu înainte de a-ţi ura metamorfozare uşoară, că acuş începe aprilie. 🙂

                • Martie 2019-03-31

                  Aici m-ai pierdut definitiv incercand sa-i scoti basma curata pe Aldus si Vladimir. Fara prea multe detalii s-au purtat ca doi badarani complexati si ancorati in Epoca de piatra. Sunt genul de barbati ce sunt socati de femeile ce nu au nevoie de confirmari masculine, dimpotriva isi iau de la viata ce poftesc, iahturi cu milionari sau milionari cu iahturi!

                  Sorry dar metamorfozarea nu poate avea loc in astfel de conditii neprielnice.

                • klaus 2019-03-31

                  Mâțo, cred că trebuie să-ți schimbi poza de profil. Și nick-ul! :D.
                  În rest, femeile care umblă după bărbați cu iahturi n-au nevoie de resurse ci de rezultate. Orice conjugare la trecut înseamnă un fel de revenire la starea inițială. Analize despre ce s-a greșit anterior….o întreagă analiză tehnică care, cred io, nu-i ușoară. Speranța că miile de cai putere nu-ți vor fute un singur picior în față e iluzorie.

                • Aldus 2019-03-31

                  @Martie

                  Milionari cu iahturi? Tulai Domne ce fac serialele americane cu imaginația voastră! Da’ auzi, cum or fi arătând milionarii fără iahturi? Dacă-i milionar da-i fără iaht nu se încadrează? Că ție-ți place pe apă?

                  Vezi, de asta ești naivă și de asta o zis Vladimir că nu crede că ai avut un iubit miliardar. Și nici io. Nu că n-ar exista fete care să pună laba pe câte un bogat (vezi Monica și mai cum o chema). Dar fetele ălea sunt realiste, nu picate din lună. În primul rând, chiar dacă tu le vezi la televizor timide și inocente, io am văzut un clip în care tânăra menționată îi făcea o felație sufletulu ei pereche, care putea să-i fie tată. Așa, aproape în public. În al doilea, o astfel de fată știe că iahtul nu contează, ci meleoanele. Că dacă ai meleoane, poți cumpăra orice. Iahtul e doar un accesoriu ce poate fi cumpăra cu bani. Așa că nu pune condiții fanteziste de tipul: ok, e bine că are bani, dar să aibă și iaht prin nu-știu-ce Caraibe și-un papagal de culoare portocalie, că mie îmi place portocaliul. Și-n al treilea rând, o fată din asta știe că tipul pe care a pus mâna poate s-o schimbe la orice oră, lucru care în practică se și produce destul de des, dat fiind că numărul de miliardari este foarte mic comparativ cu numărul de fete frumoase, așa că nu-i impune condiții fanteziste. Iar miliardarii în general nu-s proști, că altfel nu prea ajung miliardari. Și nici băieții de bani gata nu-s proști în sensul în care să-i poți tu manipula, ăia te schimbă cel mai des, că-s tineri și imaturi și au alte 20 la rând.

                  Ori tu nu pari să bifezi niciuna din categoriile ăstea. Adică nu ești nici genul de femeie care să-și poată lăsa striațiile mușchilor vaginali pe o lumânare subțire, nici trecută prin viață nu pari, nici foarte inteligentă. În mod normal aici un bărbat te-ar trimite frumușel la plimbare, dar pe de-o parte mi-e indiferent personajul tău și pe de alta nu-i blogul meu.

                  Și nu-mi veni cu acuze de bădărănism și epocă de piatră, în condițiile în care tu, suflet cristalin și inimă sensibilă de primăvară, pui la condiții eliminatorii iahtul și milioanele. Ce iubire-i aia condiționată de bani?

                  Așadar, nu, nu ai avut niciun iubit miliardar. Există însă o categorie de fete în care te încadrezi foarte bine, respectiv cea a demoazelelor care-l așteaptă pe un ipotetic Făt-Frumos. Toată viața.

                • Martie 2019-03-31

                  Tu dai pe dinafara de inteligent ce esti. Ai scris un cearceaf plin cu nonsensuri, numai ca sa-ti sustii gandirea de caverna. Imi dai exemplu o prostituata maritata cu un securist pedofil, unul dintre hotii ce au falimentat Romania. Serios acum, tu chiar te crezi inteligent?

                  Probabil cand trece boier Cacareaza te arunci in genunchi, cu caciula in mana si-i spui: Sa traiti, Maria voastra!

                  Pentru cultura ta generala, afla ca in Romania nu exista milionari destepti dar milionari hoti exista. Toti sunt infractori.
                  Esti patetic rau prin toate tampeniile afirmate din lipsa de educatie si probabil si din lipsa de altceva.
                  Te racaie rau milionarul meu dar el exista! Intr-o realitate de care tu esti foarte, foarte departe.
                  Si mai dutenpizdamatii de idiot sinistru. Chiar existi? Probabil ca da, un fel de reminiscenta neandertaliana pitita intr-o vagauna uitata de lume.
                  Ti-am vorbit frumos si ai raspuns ca un cretin.

                • March 2019-03-31

                  Sis, mahalalele nu par sa-ti fie chiar asa straine cum pretinzi!

                • klaus 2019-03-31

                  Băi, Elena în luna lui Martie, io înțeleg multe da’ tu vrei să dovedești doar că ești proastă fără acte în regulă. Chiar nu vrei să găsești o cale de compromis?

                • Martie 2019-03-31

                  Alt idiot paranoic cu pretentii de destept.
                  Oare am nimerit intr-un ospiciu?
                  Observ si fenomenul de turma. Behaie unul, latra urmatorul. Totusi, oare oile au inceput sa se creada lupi? Le avertizez ca nu-i in avantajul lor.

                  Sper ca gazdele sa nu se supere, ca nu-i vina lor.

                • klaus 2019-03-31

                  Cine dracu’ patronează presupusul ospiciu, ludo? :))

                • klaus 2019-03-31

                  Aldus, de unde dracu’ știi că n-a avut iubit milionar? Bă, chiar contează? Poa’ să aibă ce-o vrea, important e să știe să gestioneze ce i se întâmplă.

                • Mâţa 2019-03-31

                  Martie, zău, nu-i nevoie de scuze.
                  Puţin îmi pasă dacă te metamorfozezi sau nu.

                • Martie 2019-03-31

                  Atunci imi retrag scuzele! Si tie ti-am vorbit frumos!

                • Aldus 2019-03-31

                  @Martie

                  Te-am atins la corazon cu ceva, pisi?

                  Pentru cultura ta generala, afla ca in Romania nu exista milionari destepti dar milionari hoti exista.

                  1. De unde știi? Îi cunoști pe toți? Eventual te-ai culcat cu toți, nu doar cu unul, cum ziceai înainte? Dacă nu, ce-ți permite să generalizezi? Credulitatea spectatorului de TV sau logica de grădiniță?

                  2. Ca să poți fura milioane, nu trebuie să fii cât de cât deștept?

                  Succesuri!

                • Martie 2019-03-31

                  Ca sa ma atingi undeva, cumva, trebuie sa dispui de caracter. La tine e lipsa.
                  Si iar imi vii cu argumente puerile. Nu ma uit la TV, judec singura.
                  Nu am sa-ti dau nume de hoti milionari de care stie toata lumea, am exemplu din zona mea. Un comunist venit de prin Baragan, acum cativa ani,cu palma-n cur, e azi mare latifundiar. Prin intimidari si falsuri in acte, a furat zeci de hectare de pamant, de la tarani. Cei ca tine, care neaga ceea este evident, sunt la fel de ticalosi ca acesti hoti. Hotii astia trebuia sa fie in lanturi la ora asta, biciuiti in piata publica si hraniti cu laturile pe care ei le servesc de zeci de ani amaratilor.
                  Sa nu uitam ca toti acesti hoti sunt comunisti si securisti.

                • Aldus 2019-03-31

                  Să nu uităm că tu ai spus „vedele nu sunt texte religioase”, pentru ca apoi, când ți-am demonstrat că vorbești doar ca să te afli în treabă, ai zis că oricum nu contează.

                  Să nu uităm că tu ai menționat ca principale calități ale unui ipotetic iubit al tău banii, iahtul etc, fără să precizezi vreo calitate morală, pentru ca atunci când ți-am dat exemplul unui milionar român să spui că e lipsit de caracter.

                  Să nu uităm că tu ai spus că toți sunt hoți, pentru ca acum să argumentezi cu faptul că știi tu un caz. De la un caz la toți e cale lungă.

                  Nu se poate dialoga cu tine, deoarece faci afirmații nefondate și false, pe care ți le argumentezi în mod pueril. De unde concluzia mea și a lui Vladimir. Și acum o zi bună, pentru că mi-am pierdut destul timp cu tine.

                • Martie 2019-03-31

                  1. Nu mi-ai demonstrat ca Vedele sunt religie, m-ai trimis la Wikipedia! O sursa de informatii superficiala!

                  2. Nu am afirmat deloc ca principala calitate a unui barbat este iahtul. Dar de ce nu ar fi? :)))) Iar te-am bagat in ceata!

                  3. Responsabil cu falsul si puerilul esti tu dar proiectezi asta pe mine pentru ca suferi cu capsorul. Fenomenul asta, de proiectie, sta la baza unor tulburari psihopatologice precum paranoia si fobiile.

                  4. Nu ti-ai pierdut timpul cu mine, a fost un privilegiu acordat tie! In schimb, eu mi l-am pierdut cu tine. Din lipsa de ocupatie!

                  Vaya Con Dios

  • Iosif 2019-03-29 Reply

    Dragostea adevarata nu este conditionata de Legi pamântesti, omenesti, scrise pe table de piatra si/sau hârtie, percepute de ratiounea omului firesc, nici nu se supune vreunei dogme, fie ea mozaica, crestineasca, islamista ori cultura orientala. Aceasta este puterea Luminii Divine alb-stralucitoare, flacara Spiritului Sfânt care a coborât peste pamânt în urma cu doua milenii, iar de atunci si pâna azi, este activa si transforma ADN-ul muritorilor, pregatindu-i pentru Împaratia cerurilor, însa pentru aceasta este necesara o încredere absoluta în singura Cale Adevarata spre Viata eterna… Fiul omului Hristosul lui Dumnezeu !

  • Martie 2019-03-29 Reply

    @Iosif

    Intreaba vantul despre mine!
    El iti va spune ce ma doare,
    Nu vezi ca dragostea nu vine
    Si ultimul romantic moare?

    Ultimul romantic,
    Minte de lumina,
    Suflet de zanatec
    SPIRIT PUR SI TINA..

    Pavel Corut

  • Iosif 2019-03-29 Reply

    @Marisor
    Îl las pe d-l autor sa întrebe vântul,
    eu nu ma lupt cu morile de vânt.
    Am scris în inima si-n gând, Cuvântul,
    nu as putea pe Fiul omului sa-L vând.

  • Vladimir 2019-03-29 Reply

    Mai lipseste discutia despre amor ca sa acoperim toate cele 3 subiecte care nu ar trebui discutate. Politica si religie avem. Deci cu ce sa fie? Porno?

    • Cudi 2019-03-29 Reply Author

      Nu e corect: politică, religie și porn, sunt domeniile de vârf ale lui Aldus, îl avantajezi!

    • Aldus 2019-03-29 Reply

      Da’ de ce să le acoperim? Dacă-i cu porn, hai să le descoperim! 😀

    • Martie 2019-03-29 Reply

      @Vladimir

      Sex and drugs and rock and roll
      Is all my brain and body need
      Sex and drugs and rock and roll
      Are very good indeed..

      Glumesc. Totusi, oare ce se mai poate spune despre activitatea asta de inceput de lume?
      Din Sex and the city (filmul) imi aduc aminte de asta:

      “Ugly sex is hot. Some of the best sex I’ve had is with people I can’t stand.”

      • Cudi 2019-03-29 Reply Author

        În regia asta eu rămân pe margine, că pe mine mă placeți toți.

        • Martie 2019-03-30 Reply

          Si eu tot pe margine (de lume!) raman ca nu am primit invitatie pentru altceva! :)))))

          • Mâţa 2019-03-30 Reply

            Martie, de luni încolo o să-ţi zici Aprilie?

            • klaus 2019-03-30 Reply

              Mâță nebună! 😀

              • Mâţa 2019-03-30 Reply

                Mâţă nebună e pleonasm! 😛 😆

                • klaus 2019-03-30

                  E singura dată când mă încred într-o felină 😀

            • Martie 2019-03-30 Reply

              Pisicuta mumoasa si scumpa, ai ghicit! O sa fiu Aprilia. Depinde si de gazda, daca tine usa deschisa si masa pusa si pentru mine.

              • Mâţa 2019-03-30 Reply

                Aprilia e un nume foarte frumos. Cred că gazda o să te răsfeţe!

                • Martie 2019-03-30

                  Asa sper si eu desi la pretentiile ridicate de pe aici, ma intreb daca corespunde. Eh, n-am eu complexe dar e bine sa fiu pregatita. Poate va trebui sa iau trei luni ca nume: Aprilia-Mai-Iunie, poate ar trebui sa adaug si ceva corpuri ceresti! Nu de alta dar ca sa am cu ce azvarli dupa pretentiosi ca vad ca cu vorba buna nu merge.

            • klaus 2019-03-30 Reply

              Buba e că nu poate schimba ora. 🙂

        • Mâţa 2019-03-30 Reply

          Mie (şi lui Simon, din câte am înţeles) ne place să te zgâriem, Cudi. 😀

          • klaus 2019-03-30 Reply

            Mâțo, n-ai unde să-ți bagi unghiile? De dinți era vorba, ăia nu-s retractili.

            • Mâţa 2019-03-30 Reply

              Nţ, era vorba de plăcere!

              • klaus 2019-03-30 Reply

                Nu că n-aș fi vreun pervers da’ nu mai adaug nimic 😀

                • Mâţa 2019-03-30

                  😆

          • Cudi 2019-03-30 Reply Author

            Știu, Mâțo, mai și toarceți pe deasupra!

            • Mâţa 2019-03-30 Reply

              Perversiuni pisiceşti! =^-^=
              Sau nu chiar. Dacă luăm de bun “qui s’aime se taquine”, e valabil şi “qui s’aime se gratte; et ronronne”.
              (Nu stau prea bine cu franceza, da’ poate s-o găsi cineva să mă corecteze dacă am scris prostii.)

      • klaus 2019-03-30 Reply

        Fair sex este cum? 😛

  • klaus 2019-03-30 Reply

    Vadere, ești nebun? 😀
    Nu-mi mai pomeni de negru și nuanțele lui. Io m-am săturat de el. Nici măcar nu-i o culoare. N-ai vrea tu să fii Sf. Constantin? Bă, stai așa, suntem doar în Martie!

  • klaus 2019-03-30 Reply

    Băi, e posibil ca tu să fii a lui Constantin. Un fel de Elena în martie.

  • klaus 2019-03-30 Reply

    Cudi e Elena? 😀

    • Cudi 2019-03-30 Reply Author

      Nu. Dar e mișto să-l știu pe Aldus spunând tâmpenii. Martie nu are cont de admin, a început de ieri, alaltăieri să comenteze. Cred că nici de WordPress nu are, Martie nu sunt eu și nimeni altcineva cu acces la panoul de administrare -- respectiv Mihai sau pitica.

      • Cudi 2019-03-30 Reply Author

        Ai butoane de reply și poți intercala dacă intri de pe mobil.

      • Aldus 2019-03-30 Reply

        Le spun atât de rar încât merită puse în vitrină, ‘șai? 🙂

        • Cudi 2019-03-30 Reply Author

          Ai întors-o bine aici, am râs. Oricum, n-am vitrină care să te-ncapă, boss.

          • vax-albina 2019-03-31 Reply

            @Cudi,
            Mă bag și eu, cum altfel.
            După ce m-am lămurit că Aldus e bărbat, știi argumentele, mă întreb -- oare ce profesie are (dacă are). Îi place să pledeze orice și oricui, redactează minuțios texte, are păreri comune, banale (politică, religie, porn) și crede că are întotdeauna dreptate. Mă opresc.
            Eu zic că e avocat stagiar care face practică pe bloguri, inclusiv pe al lui.
            Nu că a fi viitor avocat e ceva blamabil. Mi se pare chiar dificil în situația că trebuie apărați oarece hoți.
            Tu ce crezi?

            • Aldus 2019-03-31 Reply

              Sunt bărbat? Noa frate! Problema e că atâta m-ați trecut prin bărbat și prin femeie, că până la urmă n-o să mai știu nici eu ce sunt.

              Mă opresc.

              Dar de fapt, nu cred că am păreri chiar atât de comune și banale, de vreme ce atunci când mi le susțin mă găsesc în dezacord cu majoritatea dintre voi. Asta dacă nu cumva voi sunteți mai speciali.

              No offense.

              Mă opresc.

              Și RESPECT!

            • klaus 2019-03-31 Reply

              “Ce profesie are (dacă are)” e cea mai nefericită expresie într-un top personal. Stadiul de bârfă poate fi unul confortabil atâta vreme cât nu ești angrenat, cu voie, într-o atmosferă de șantier. NB, pensionarii pot lucra pe șantier cu două ore/zi fără să sufere pecuniar față de haștag. Și se pot angrena în chestii care nu le vor aduce niciodată înapoi tinerețea.
              Eu cred că-și pun la mezat înțelepciunea de care ar trebui să dea dovadă.

            • Cudi 2019-03-31 Reply Author

              Bună, Vax Albina! Și scuze pentru că răspund atât de târziu, am fost la lucru astă noapte și nu demult m-am trezit, mai am vreo patru ore și plec din nou.
              Ce profesie are Aldus?
              Respectiv care e domeniul pregătirii lui universitare: eu cred că ceva pe parte de informatică. Însă nu cred că a găsit vreodată ceva de profesat în domeniul ăsta și a lucrat mai mult pe lângă, ce a apucat, în poziții care nu pretindeau calificarea asta, cu pauze în șomaj etc. Nu o spun la modul urât -- pentru că și eu am fost și sunt în situații de genul, e crucea generației noastre, prea puțini sunt fericiții care termină facultatea și-și găsesc un job bun în domeniul în care s-au pregătit.
              Nu cred că a făcut Dreptul, în schimb. Pentru că, nu o dată, de-a lungul discuțiilor de pe bloguri, am constat că e foarte prost informat în privința legilor, uneori mai prost și decât mine.

            • Q 2019-03-31 Reply

              Eu, Vax-albina, îl văd pe Aldus ca având studii într-un domeniu destul de abstract ca să nu aibă idee de inginerie (nu mi-l amintesc să fi venit cu păreri despre ceva cu părți în mișcare), dar destul de concrete ca să nu vorbească de mecanică cuantică, particule subatomice sau entanglement/spooky action at a distance. Prin urmare, aș zice că a studiat informatică.

              Pe de altă parte, din părerile și recomandările lui în materie de computere (web of trust, Chrome pe Windows XP, folosirea benchmark-urilor ca criteriu de selecție), deduc că nu a avut o carieră centrată pe computere, ci a făcut joburi pentru care a folosit computerul, dar nu computerele erau esența joburilor lui.

  • Mâţa 2019-03-31 Reply

    Klaus, îţi răspund aici, fiindcă mai sus cârnatul e prea lung şi eu nu intru de pe mobil, ca să-mi strecor răspunsul exact unde trebuie.
    Nick-ul nu mi-l schimb, sunt de părere că în sfârşit mi l-am descoperit pe cel mai potrivit pentru gaşca asta. Poza poate o-i schimba-o, când oi avea timp şi chef să caut una mai potrivită.

    Eu una n-am vorbit despre femeile care vânează milionari cu sau fără iahturi, ci despre alea dispuse să se tot lingă pe bot de averea fostului, ori de câte ori sunt abandonate sau abandonează ele. Alea trebuie să-şi aibă propriile resurse (sau să-şi valorifice farmecele contra cost substanţial).

  • klaus 2019-03-31 Reply

    🙂 mi se pare foarte ciudat când citesc carnatul! La noi se “citește” cârnațul.
    Cât despre femei, am rămas într-un fel de stadiu incipient, ele sunt mult mai rele cu gender-ul lor.g

  • Aldus 2019-03-31 Reply

    @klaus

    Aldus, de unde dracu’ știi că n-a avut iubit milionar?

    Cu siguranță că l-a avut. După cum chiar ea spune,

    Te racaie rau milionarul meu dar el exista! Intr-o realitate de care tu esti foarte, foarte departe.

    l-a avut într-o realitate paralelă. Altfel, obsesia cu milionarul cred că este a ei, nu a mea. Nu vezi că și asupra mea proiectează raportarea ei la bogăție?

    Probabil cand trece boier Cacareaza te arunci in genunchi, cu caciula in mana si-i spui: Sa traiti, Maria voastra!

    @Martie

    Cred că tu ai rămas setată pe ora de iarnă.

    1. Wikipedia nu este, într-adevăr, cea mai directă cale spre Piatra Filozofală, dar este un bun punct de pornire pentru plebe. Dacă vrei mai mult, nu te oprește nimeni să studiezi mai în profunzime. Spor!

    2. De ce n-ar putea fi iahtul principala calitate a unui bărbat? Pentru că iahtul nu-i o calitate, ci o posesiune. Da, sigur, tu l-ai menționat ca și cum ar fi o calitate, în locul oricărei calități reale, pentru că ești confuză.

    3. A suferi cu căpșorul (în sensul figurat în care folosești tu expresia) este o altă eroare logică ce arată o lipsă de claritate mentală. Pentru a suferi, este nevoie să-ți conștientizezi condiția precară, ori prostia te face imun la conștientizare. Piatra, personificarea prostiei („Ești prost ca un bolovan!”), este complet insensibilă. Așadar, pentru a suferi de prostie, trebuie să-ți dai seama că ești prost. Dar dacă îți dai seama că ești prost, deja începi să nu mai fi prost -- prin simplul fapt că începi să ai această priză de conștiință asupra ta. Prostul nu suferă, durerile metafizice aparțin exclusiv celor care-și pun întrebări și deci care gândesc.

    4. Bye.

    • Martie 2019-03-31 Reply

      Du-te, bre, de te culca ca ai devenit incoerent si ti-a secat izvorul ideilor tembele. Nu vezi ca ma copiezi, ca repeti ce am spus eu?
      Ai o gandire sablonarda rau, daca esti scos din ea, esti pierdut.

  • Martie 2019-03-31 Reply

    Despre Aldus ce trebuie batut cu propriile argumente!

    PROST adj., s., adv. 1. adj., s. bleg, nătăfleț, nătărău, nătîng, neghiob, nerod, netot, prostănac, stupid, tont, tontălău, (înv. și pop.) năuc, (pop. și fam.) haplea, (pop.) flaimuc, (înv. și reg.) nătîntoc, prostan, prostatic, prostănatic, (reg. și fam.) șui, (reg.) bleot, hăbăuc, mangosit, metehău, meteleu, motoflete, motolog, mutălău, natantol, năbîrgeac, nătăbîz, nătînt, nătrui, nătruț, năvleg, năvligos, nerodoi, pliurd, ponc, pricăjit, puncău, tălălău, tălîmb, tontan, tontolete, tontolog, (prin Transilv.) balamut, (prin Olt.) bleomb, (prin Mold.) bobletic, (prin Munt.) bobleț, (Mold.) cherapleș, (prin Transilv., Mold. și Bucov.) chiomb, (Transilv., Ban. și Olt.) lud, (Transilv. și Ban.) năhui, (Transilv.) nebleznic, (prin Mold., Transilv. și Maram.) șuietic, (Mold.) tanău, (Bucov.) tălășman, (prin Olt. și Munt.) tărăntuc, (Munt.) tontovan, (turcism înv.) budala, (fam.) fleț, găgăuță, gogoman, zevzec, (fig.) sec. (~ mai ești, amice, de-ai putut să faci așa ceva!) 2. adj. credul, naiv, (înv., în Transilv., Ban. și Olt.) lud, (fam.) fraier. (Dac-ai fost ~ și l-ai crezut!) 3. adj., s. ignorant, incult, necultivat, neinstruit, neînvățat, simplu, (livr.) agramat, ignar, (înv.) gros, neabețedat. (Un om ~.) 4. adj., s. ignorant, incapabil, incompetent, necapabil, nechemat, necompetent, neisprăvit, nepregătit, nepriceput, neștiutor, (fam.) ageamiu.

  • Martie 2019-03-31 Reply

    Cer scuze gazdelor pentru toata mizeria care s-a produs aici si de care sunt si eu, intr-un fel, responsabila.
    Intentia initiala a fost sa deplang plecarea Cameliei, nu sa ma lansez in discutii prostesti cu Aldus, Vladimir, Mata si Klaus.
    Inca o data, scuze sincere.

    • klaus 2019-03-31 Reply

      Aprilie, evoluezi! 🙂

      • Aprilia 2019-04-01 Reply

        Klaus, eu sunt evoluata dar dupa ziua de ieri ma simt destul de involuata.
        Mai sus omiti cu buna stiinta ca ei au dat primii si ca i-am avertizat ca daca-mi servesc mizerii, le vomit peste ei.
        Stramb mai judeci.

        • klaus 2019-04-01 Reply

          Draga mea Elena, greșeala nu mă ocolește nici pe mine. Fii tu dreaptă, nu-ți mai schimba nick-ul după un “du-te-n pulă” spus la nervi. Fii aceeași Elenă. Cameleonismele la care apelezi te fac să pari o nesigură plină de frustrări. Ce pula mea, nu poți fi o femeie adevărată? Dacă ești grasă și urâtă crezi că ascuțișul vorbelor se tocesc? Hai, fugi la Papa și dă apă la șoareci. 😆
          Doamne, ce-mi place emoticonul ăsta! 😆

          • Aprilia 2019-04-01 Reply

            Grasa si urata-i ma-ta care te-a facut un idiot paranoic. Who the fuck is Helena?
            Hai, pune-mi o poza sa vad ce jumatate de om calare pe iepure schiop esti, tembelule ce nu esti in stare sa dai o replica fara sa insulti. Mars in mortiimatii de mizerie umana.

            • Aldus 2019-04-01 Reply

              Elena e o tipă ce părea suavă ca o garofiță, până când a început să înjure ca la ușa cortului la Castan pe blog. Poate de aia te confundă klaus. Spune-i și tu să se ia după alte criterii sau semnalmente.

              • Aprilia 2019-04-01 Reply

                Inseamna ca nu gresesc cand il fac idiot paranoic si emblematic. Ii curios ca o muiere cine sunt si cum arat. Sunt nevasta-sa, caut futalau pe forum ca lui i s-au tocit si degetele si limba (ca altceva da cu minus, adica-i lipsa) de la atata postat tembelisme pe aici.

                Si tu nu mai face pe desteptul!

                • Aldus 2019-04-01

                  Nu. Înseamnă că nu percutezi la ironii fine. Și cum ai putea s-o faci, când armele tale sunt înjurăturile de autobază?

                  Îi vezi pe ceilalți așa cum ești tu.

                • Aprilia 2019-04-01

                  Nu se poate sa ma duc la culcare fara o completare.
                  Sunt nevasta lui klaus cu k mic ca totu-i mic la el, am 500 de kile, un ochi de sticla, un picior de lemn si o chestie intre picioare cam cat o caldare. De fiecare data cand intra klaus acolo se pierde de trebuie sa mai chem vreo 5 vecini sa-l scoata.

                  Ironii fine zici? Mai Alduse, tie chiar nu ti-e jena sa-ti fluturi prostia de sa ti se vada pana pe luna?

                • Cudi 2019-04-01 Author

                  Aprilia, băieții ăștia au descoperit că ai un buton roșu care, odată apăsat, comută pe modulul berserker. Și îi amuză să tot apese pe el, pentru că reacționezi din ce în ce mai intens.
                  Ei se joacă pe răspunderea lor, n-are sens să mă bag. Cât timp nu vei încerca să-ți moderezi reacțiile, ei se vor distra pe seama ta. Ăsta nu e un avertisment oficial, e o observație amicală: te rog, ascunde butonul roșu sau fă-l să nu mai genereze chestii ca-n ultimele replici ce-l vizează pe Klaus.

                • Aprilia 2019-04-02

                  Cudi

                  Eu vad lucrurile altfel. Eu le-am dat buna ziua, ei au dat cu pietre.
                  Pe mine nu ma enerveaza ce zic, ma enerveaza ca isi permit sa ma insulte ca si cand le-as fi provocat ceva neajunsuri.
                  Fata de altii, nu si-ar permite. I-am vazut mergand in cercuri, ca nevertebratele, in fata celor care ar putea sa le bage bocancul in gura.
                  Eu inteleg ca vrei sa mediezi dar nu se poate. Ei sunt setati pe badaranisme, eu sunt setata pe taxat badaranisme. Scopul blogging-ului tau nu e sa fii tampon intre scandalagii (EU si ei!:)) si de aceea ma retrag.
                  Pentru mine o sa ramai o draguta oricum.

                • Cudi 2019-04-02 Author

                  Aprilia, nu trebuie să te retragi. Dacă tenisul ăsta de replici nu te necăjește, nu te preocupa pentru mine. Eu știu prea bine că ei au apăsat butonul roșu, dar e treaba lor ce jocuri le plac, cu ce jucării se îndeletnicesc, iar tu, se pare, ești una dintre preferatele lor. Câtă vreme nu vă așteptați să fac pe judecătorul aici, să moderez, să intervin suplimentar pe lângă propriul impuls, eu îmi fierb fasolea liniștită, sunt zen. Mă mai distrez și eu urmărind pasele, recunosc.
                  Și mă întrebam: oare Aprilia o să devină Maia din mai? Că Maya e un nume fain și personajul preferat de Mihai în jocul Borderlands: e sirenă și-și ia dușmanii-n bulă, la propriu:

                • Aprilia 2019-04-02

                  Cudisor

                  Se zice ca in fiecare zi murim cate putin! Eu simt ca am murit un pic in plus zilele astea. Privesc inapoi si nu sunt mandra de ce am spus pe aici dar parca nu-mi pare chiar atat de rau precum ar trebui!
                  Daca as ramane as fi altfel, nu mai buna dar mai politicoasa, mergand pe varfuri de teama sa nu ranesc orgolii, atenta sa spun lucruri corecte. V-as ucide cu platitudini.
                  Din pacate, nici faptul ca as deveni Maya ( eroina bataioasa si preferata a sotului tau!) nu ma poate ajuta. 🙁
                  Multumesc ca ai incercat intr-un mod foarte dragut si pe care-l apreciez foarte mult.🙂

        • Aldus 2019-04-01 Reply

          Klaus, eu sunt evoluata dar dupa ziua de ieri ma simt destul de involuata.

          and

          Grasa si urata-i ma-ta care te-a facut un idiot paranoic. Who the fuck is Helena?
          Hai, pune-mi o poza sa vad ce jumatate de om calare pe iepure schiop esti, tembelule ce nu esti in stare sa dai o replica fara sa insulti. Mars in mortiimatii de mizerie umana.

          Lol.

    • klaus 2019-03-31 Reply

      Băi, stai așa, nu te metamorfoza încă… da’ ce plm, pe Vader îl iubești? El a început sarabanda. Tu doar n-ai putut să te abții.

    • Cudi 2019-03-31 Reply Author

      E ok, Martie.
      Dacă vrei să treci pe “Aprilie”, atât să știi, că primul comentariu va intra în moderare. Doar primul. Trebuie aprobat -- dacă eu sunt la lucru și Mihai doarme, va dura ceva, maxim câteva ore până ce va fi aprobat.
      Altfel, Martie, sper să nu te necăjești pentru contre și alte astea, așa e aici, mereu ne certăm, ne luăm la mișto, parcă nu suntem sănătoși dacă nu ne luăm unii de alții. Cum spuneam mai sus, e ca un fel de fight club. Suntem nebuni, ne certăm, dar și ținem unii la alții.

      • Cudi 2019-03-31 Reply Author

        P.S. Mărturisesc (apropo de mahala): am un playlist în care, după Manowar și Metallica, urmează “Așa sunt zilele mele” -- Adrian Copilu Minune. Asta e o manea, manea adevărată. Dar Mărgineanu nu cântă manele. Și nici “Paraschiva” nu e manea. De ce: mesajul manelelor e cât se poate de simplu (exemplu versuri: “Mă bate vântul din față/ Eu n-am nici un chef de viață/ Of, inimă, ce mai lume hoață!”), nu umblă cu ironie și autoironie, umor de limbaj și de situație etc., precum cântecul reluat de Mărgineanu. Pe lângă manele, “Paraschiva” intră la muzică cultă.

        • Aprilia 2019-04-01 Reply

          Multumesc, esti foarte draguta, Cudi, o sa mai trec pe la voi.
          Recunosc ca sunt socata de reactiile provocate de niste chestii absolut banale si inofensive, cred ca sunt socata si de reactia mea, o idee. Nu trebuie sa raspunzi la asta, nu mi-ar place sa fii acuzata de favoritisme, iar. Pacat ca oamenii care posteaza aici nu-si dau seama cat de mult ii indragesti si ca nu ai cum sa ma placi mai mult decat ii placi pe ei.

          Adi Minune are o voce fabuloasa. Imi place “E noapte si e tarziu”. Restul manelelor ma lasa rece. Le simt straine de inima mea si le resping pana la ultima fibra!

          • Aldus 2019-04-01 Reply

            Pacat ca oamenii care posteaza aici nu-si dau seama cat de mult ii indragesti si ca nu ai cum sa ma placi mai mult decat ii placi pe ei.

            Ba ne dăm foarte bine seama. Ți s-a părut că te supra-apreciază cineva?

      • Mâţa 2019-03-31 Reply

        Nu generaliza, Cudi. Eu nu ţin la noua ta prietenă zăludă. (Sigur, n-am de unde ştii dacă e nouă sau a mai fost pe-aici şi sub alt nume.)

        • Cudi 2019-03-31 Reply Author

          Măi, eu vorbeam de nebunii veterani.

          • Mâţa 2019-03-31 Reply

            Tot generalizare e şi aşa.
            Şi cică Mark Twain a zis: “Toate generalizările sunt false, inclusiv asta.” 🙂

        • Cudi 2019-03-31 Reply Author

          AHAHAHAHA! MWA-HA-HA-HA!
          Ai pus doi “i” în loc de unul.

          • Mâţa 2019-03-31 Reply

            Da, m-ai prins, mai greşesc şi eu, nu-s infailibilă. (Fapt care nu-i face pe alţii mai puţin proşti.)
            Că tot veni vorba, la Aldus poţi să-ţi corectezi/modifici comentariul după ce îl postezi. De ce la el se poate şi la voi nu?

            Oricum, deşi nu pot corecta, mersi că mi-ai atras cu atâta încântare atenţia.
            Apropo de atras atenţia, cum se face că pe dr. Vader l-ai apostrofat imediat, dar te faci că nu vezi că Martie i-a insultat pe Vladimir, ,Aldus şi klaus (care or fi având cusururile lor, ca tot omul, da’ proşti în niciun caz nu sunt)? Te-au topit complimentele din primul ei comentariu, de-aia o mângâi pe creştetul pătrat şi-o laşi să înjure cu spume? (Asta ca să fiu într-adevăr “bitch”, cum zici tu. 😛 )

            • Cudi 2019-04-01 Reply Author

              Am scris comentariul în spirit de glumă, am râs când am văzut poza aia și am crezut că vei râde și tu.
              Ce face Aldus pe blogul lui e treaba lui, te rog, nu ni-l mai da ca model.
              În rest, cred că băieții se descurcă și singuri, n-au nevoie de ecouri în dialog cu o fată.

              • Aldus 2019-04-01 Reply

                Lol. Marcajul comentariilor noi nu tot după modelul meu l-ai pus, atunci când (dacă nu mă înșel) Arlechina te-a întrebat de ce Aldus are și tu nu? 😆 Între timp io am renunțat la el, că am comentarii pe un singur nivel și deci nu-i stringent necesar, dar de la mine ați aflat voi de asta.

                Mâțo, motivul din care n-au editor public de comentarii e că Q a făcut prea multă informatică și-a ajuns să se teamă și de umbra lui. Am auzit și eu așa de un cuplu de medici care își țineau copilul într-o cameră sterilă, să nu se îmbolnăvească. 😆

                • vax-albina 2019-04-01

                  Chestia cu Q e pe post de păcăleală de 1 aprilie? Cum să faci prea multă informatică?

                • Cudi 2019-04-01 Author

                  E adevărat, Mihai nu vrea să încarce blogul cu fel și fel de pluginuri. E pe principiul: cu cât mai puține artificii, cu atât mai bine. Mai cu cuvintele lui: fiecare plugin e un sac în plus în spinarea blogului și o nouă suprafață de atac.

                • Aldus 2019-04-01

                  Păi da, tu Cudi, și are dreptate în principiu, dar de aia ai blog, ca să-l folosești, nu ca să-ți fie frică s-o faci. Că nu vorbim de pluginuri complet nenecesare, cum ar fi cele se SEO, ci de funcții mișto, cerute de comentatori. Așa, de ce nu scoateți și pluginul ăla pentru mobil, și pe cel cu NOU la comentarii, și pe toate, lăsând blogul gol-goluț? Sau treceți pe altă platformă, că oricum WordPress e plin de vulnerabilități?

                  Dacă se strică, se strică. Îl repari. Îți faci backup. Că de aia ești mecanic, să-ți poți repara mașina, nu s-o ții în garaj tot timpul iar atunci când o scoți să nu-i dai peste 60 la oră să nu cumva să sară în șanț dintr-o piatră.

                • Aldus 2019-04-01

                  Și încă o chestie: fiecare articol nou e un sac în plus pe spinarea blogului. Fiecare comentariu nou. De aia-i blog, să ducă.

                • Cudi 2019-04-01 Author

                  Zise autorul unui blog cu aspect spartan și funcționalitate minimă, fără bling bling-uri.

                • Q 2019-04-01

                  Un articol (sau un comentariu) nu este un sac în plus, ci o înregistrare în baza de date. Fie că ai 10 articole, fie că ai 100 de milioane, procesorul serverului lucrează la fel de mult ca să genereze o pagină.

                  Plugin-urile, pe de altă parte, sunt secvențe de cod ce se execută odată (sau de mai multe ori) la fiecare generare de pagină, fiind, efectiv, un sac în plus în spinarea blogului. De exemplu, odată rulează plugin-ul anti-spam, odată cel ce include video-uri de YouTube, odată cel ce marchează comentariile noi etc.

                  Și, cel mai important, am pus plugin-uri și am tot configurat blogul până l-am adus în punctul în care ne place nouă. Cudi zice că arată cel mai mișto și asta înseamnă: hands off.

                  Btw, Cudi zice că nici blogul tău nu e de lepădat, dimpotrivă 😀

                • Aldus 2019-04-01

                  Păi eu l-am configurat așa că așa-mi place mie, nu că mi-e frică să nu-mi fie spart. Și că n-am avut vreme/interes să-i caut o altă temă (m-ar interesa una care să afișeze recenziile separat, eventual pe o a doua coloană). Oricum, sub capotă torc 6 pluginuri, între care și cel cu editatul comentariilor de către autorii lor.

                • Aldus 2019-04-01

                  @Q

                  Un articol (sau un comentariu) nu este un sac în plus, ci o înregistrare în baza de date. Fie că ai 10 articole, fie că ai 100 de milioane, procesorul serverului lucrează la fel de mult ca să genereze o pagină.

                  Sunt aproape sigur că nu este adevărat. Punem pariu? 🙂

                  Păi gândește-te că pentru buna funcționare a blogului baza aia de date este interogată de N ori. Ori aceste interogări costă. Nu-i totuna că interoghezi o bază de date cu 10 înregistrări sau cu 100 de milioane. În plus, am înțeles că MySql nu scalează chiar cel mai eficient. Și nici WordPress-ul nu-i extraordinar de optimizat.

                  Uite, era o vreme când erai sfătuit să nu-ți creezi permalinkuri de forma blog/categorie/articol, deoarece urma să ai probleme de performanță. Între timp le-au mai rezolvat, așa că acum a dispărut interdicția, dar asta arată că WordPress-ul nu-i o mașină perfectă. Începe și el să gâfâie când ai trafic imens sau număr imens de articole, în anumite condiții.

                • Aldus 2019-04-01

                  @Q

                  PS: Da, știu că nici blogul meu nu-i de lepădat. Dar la drept vorbind, blogul meu n-are un aspect foarte atractiv. Probabil însă compensează prin calitatea conținutului.

              • klaus 2019-04-03 Reply

                😆

          • Mâţa 2019-03-31 Reply

            Nu-mi răspunde, concentrează-te doar asupra protejatelor tale, apără-le de câini.

            • Cudi 2019-03-31 Reply Author

              Again?!

  • klaus 2019-03-31 Reply

    Mâțo, ți-am găsit nick. Poate te coafează. Mata Hari! 😀

    • Mâţa 2019-03-31 Reply

      😆
      Nu m-a coafat, m-a distrat! 😆

  • klaus 2019-03-31 Reply

    Ia dă din tastatură emo-ul ăsta de l-ai folosit. Eu îi zic “papagigli când se sparge de râs”. Mulțămiri anticipate! 😀

    • Mâţa 2019-03-31 Reply

      Adică nu ştii cum faci un 😆 ?
      Dacă despre asta e vorba, tastezi : lol : fără cele 2 spaţii libere dintre semne.

      • klaus 2019-03-31 Reply

        😆

      • klaus 2019-03-31 Reply

        Săru’ mâna! 😆

        • klaus 2019-03-31 Reply

          Aoleo, cred c-o să abuzez de el! 😆

          • Mâţa 2019-03-31 Reply

            😆

  • Cudi 2019-03-31 Reply Author

    Stau de juma de oră cu laptopul în brațe și tot n-am reușit să parcurg tot șirul de mai sus, really. Până la urmă cum a rămas, cine primește trandafirul?

  • klaus 2019-04-01 Reply

    Aprilie, îți mulțămesc că dezlegarea ta la cuvinte de dulce a luat sfârșit. Digestia textelor se va desfășura plictisitor, fără constipații. Ti pupă blondul! 😆

    • Dr. Vader 2019-04-02 Reply

      Bai, baieti! mie, sincer, nu imi place cum va purtati cu domnisoara Aprilia! Nu e nimeni scutit de mici defecte, normal ca se apara si ea ca o tanara leoaica incoltita de lupi, de coioti si de hiene, e normal sa fie asa.
      Mi-am adus aminte azi dimineata, eram student si aveam o vecina foarte ca lumea, o roscata dusa la extrem de focoasa care avea o fetita clasa a opta si m-a rugat sa fac meditatie la matematica cu ea pentru admitere la liceu. Si fata avea un mic defect, avea un san mai mare si unul mai mic, asa era ea la momentul respectiv. Pe parcurs, incet, incet, pana sa dea la facultate, s-au reglat minunat, erau amandoi la fel. Ce vreau sa spun, chiar cu acest mic defect al tineretii, sanii ei erau la fel de gustosi si asta nu a impiedicat-o ca sub ocrotirea si indrumarea mea sa devina o femeie pe cinste si realizata sub toate aspectele, admiteri pe banda rulanta, studii superioare, sot reusit, doi copii etc. Din pacate, desi ei si-ar fi dorit foarte, foarte mult, sa le fiu nas, nu am putut sa-i cunun, eu fiind mereu singur, nici acum, la deplina maturitate si putere, scapat de ghinionul burlaciei. Nu e an sa nu vina sa-mi multumeasca, sotul mai ales e foarte indatoritor si recunoscator, vin amandoi in vizita cu mici atentii, plocoane, lucruri de genul acesta.
      Asadar, de ce sunteti neamuri proaste si nu o lasati pe Aprilia in pace?

      • Aprilia 2019-04-02 Reply

        Dr. Vader

        Te pup pentru asta. Si am sa-ti spun o istorie adevarata ce sper sa te amuze.
        Prietena mea cea mai buna e o zdrahoanca superba de 1.80 si 73 de kile, bruneta, cu ochi si par ca noaptea, ce-i cade pana la solduri, piele alba ca zapada si fizic ce-l bate pe al Sophiei Loren, daca poti sa crezi asta! Langa ea, fara sa fiu o urata cum zic unii prosti de aici, eu devin soricel, de fapt nu numai eu, orice femeie.
        Intr-o vreme era in clinciuri cu colegele ei bucurestene si de cate ori avea ocazia, ma cara cu ea la Bucuresti” Hai, mandro, sa furam barbatii bucurestencelor”. Cum sa nu merg, e o placere sa fii in preajma ei, e buna, generoasa si un spectacol in sine. Ajungem intr-un weekend in capitala, era toamna dar cu o caldura tropicala. Prietena avea pe ea o rochie imposibil de purtat de majoritatea femeilor. Pornea de la sani, abia acoperindu-i si se termina sub derrier, aproape dezvelindu-l.
        Se uita la mine si zice, ” Fa ceva cu paltonul ca asa nu avem succes”, “paltonul” fiind o rochie decenta, adica mai lunga decat a ei si cu bretele.
        “Eu sunt bine asa, zic”. Langa noi apare un sfrijit ce se uita la prietena de jos in sus, salivand si-i zice tare: “Graso!”
        Prietena se cambreaza ca o iapa naravasa ( chiar este o iapa de rasa) si zbiara: “Ce-ai spus, maaaah?” Prostul repeta si imediat se aude trosc, pleosc, trosc, pleosc! I-a ars zapacita cateva perechi de palme de l-a lasat clantanind. Dar ala nu se lasa si indepartandu-se usurel, zice iar: “Graso!”
        Dintr-un salt, prietena ajunge langa el si se apleaca deasupra lui! Eram socata, cum statea deasupra lui (avea si tocuri de 10 cm, adaugati la aia 1.80 ai ei), credeam ca vrea sa-l pupe dar se aude un zgomot si pe urma un geamat. Il pocnise pe prost cu capul in gura de i-a umplut fata de sange si i-a tras un genunchi intre picioare de l-a incovoiat pe ala la pamant dupa care zbiara la el: Mataaaa-iii grasaaaaa, maaaah! Dupa aia il intreaba ” Ia zi cine-i grasa, mah?
        Ala raspunde cu voce pierita: “Mama-i grasa! ”
        Se adunase lume ca la circ si toti se indoiau de ras.

        S-am incalecat p-o sa si ti-am spus povestea asa, s-am incalecat pe-o roata si ti-am spus povestea toata.

        • Dr. Vader 2019-04-03 Reply

          Imi cer iertare pentru raspunsul intarziat, dar eu ma culc devreme pentru a acumula mai multa forta si mai mult echilibru. Povestea ta m-a facut imediat sa ma gandesc la Xena, printesa razboinica si la Gabriela, parca asa o chema, nu?, prietena ei mai gingasa si mai delicata. Intre Xena si Gabriela, eu o aleg pe Gabriela. Semeni si tu un pic cu ea?

          • Aprilia 2019-04-04 Reply

            Dr. Vader,

            nu, nu, nu sunt o Gabriela! Stiu ca domnilor le plac blondele dar eu sunt mai colorata ( acum o sa vina Aldus sa-ti spuna ca-s tiganca, ca asta ar explica
            injuraturile, uitand ca el & co (klaus, Vladimir au educatie de satra, nu te speria, ca nu-s).

            Mi-a facut placere!

            • Aldus 2019-04-04 Reply

              Ai o părere proastă despre țigani? Eu nu.

              • Aprilia 2019-04-04 Reply

                De trei zile-ncoace, gura nu-ti mai tace,
                Ori iarba nu-ti place,
                Ori esti bolnavioara, draguta mioara?

                Daca iti plac, ia de aici si asculta, poate asta-ti place mai mult ca iarba:

                Aj de vale koj odi
                Kalyi Jag -- La Romnjasa
                Ternipe -- Lungoj o Drom ( the long road)

                Si cea mai frumoasa:

                Ando drom- Keren chave

                Asa ii stiu eu, dansand in noapte, liberi, sub cerul instelat, cu dor de libertate si salbaticie, nu ca azi..

      • Vladimir 2019-04-02 Reply

        @Vader Dr, m-ai rusinat, inca imi revin. Mi-e tare jena. Mi-am amintit de toate fetitele pe care le-am abuzat verbal si cu tras de codite din gradinita pana in facultate (n.b. atunci erau femei si deci am chinuit femei, cu sau fara cozi, tragandu-le sau nu…). Multumesc prea plecat ca ne-ai deschis ochii!
        @Aldus, klaus, hai stimabililor, am facut primul pas, cereti-va scuze de la domnisoara Aprilia inainte sa devina Maia, ce mama dracu’
        @Aprilia regret profund

        • Aldus 2019-04-02 Reply

          Care Aprilie? Eu cu Martie mă trăgeam de șireturi. Sau o fi valabilă zicala la donna e mobile? Dacă da, atunci musai să-mi cer scuze, că citii mai sus că are o prietenă din aia foarte feminină și culturistă. La modul că imediat îți dă un cap în gură dacă nu recunoști că e foarte feminină.

          Doamne, mare ți-e grădina…

          • Cudi 2019-04-02 Reply Author

            Well, între o gagică care-ți fute un cap în gură dac-o faci grasă și un libidinos pedofil, eu o prefer pe prima.
            Cheers, Vader!

            • Vladimir 2019-04-02 Reply

              Cine-i libidinosu pedofil, doar nu aldus?! 😀

              • Cudi 2019-04-02 Reply Author

                Respectabilul Vader, cel care în etapa târzie a augmentării trecutului ne povestește cum regla hormonal puicuțe de clasa a 8-a.

            • Aldus 2019-04-02 Reply

              Nici eu nu m-am prins de unde scenariul cu cele două variante.

          • Vladimir 2019-04-02 Reply

            Mai bine nu te risti, ca doar nu te doare sa te scuzi. Zici, regreti si scapi cu dantura intreaga. Tu chiar nu simti ce freamat ma trece de cand am citit.

          • Aprilia 2019-04-02 Reply

            @Aldus

            Multumesc si apreciez. Si eu imi cer scuze.

            • Aldus 2019-04-02 Reply

              Pentru ce? Că nu mi-ai făcut nimic. În plus, eu glumeam mai sus.

              Decât să-ți ceri scuze, mai bine zi-mi cum e cu iubirea aia nestăvilită, care totuși nu se poate manifesta decât pe apă, adică pe iaht. Că de acolo a pornit discuția. Concret, am două întrebări pentru tine:

              1. Te îndrăgostești de un tip cu venituri medii. Ok, decente, să nu zicem că trebuie să-l întreții tu, dar cu rate în bancă și alte cele. Departe de idealul tău miliardar. Ce faci?

              2. Întâlnești un miliardar care-ți place. Ce ai tu de-i oferit? Asta era întrebarea lui Vladimir, la care n-ai răspuns. Că „eu nu trebuie să-i ofer mai mult decât îmi oferă el” nu-i un răspuns, în condițiile în care el îți poate oferi material lucruri pe care tu nu i le poți oferi. Deci, trebuie să compensezi prin ceva.

              Aștept răspunsurile.

              • klaus 2019-04-02 Reply

                Aldus, nu te-a tentat niciodată să te faci avocat?

                • Aldus 2019-04-03

                  Nu, dar începe să mă tenteze să devin Mai. Viața ar fi atât de simplă! 🙂

                • klaus 2019-04-03

                  😆

        • Aprilia 2019-04-02 Reply

          @Vladimir

          Multumesc si apreciez. Si eu imi cer scuze.

      • klaus 2019-04-02 Reply

        Vadere, mai lasă-mă dracului cu lunile astea de primăvară promiscue! Punem pariu că n-o prinde vara înflorită p’aici?
        Vladimire, maifrend, io aș lua parul ăla de-i spunea Cudi țăruș și i-aș aranja dinții zdrahoancei de 1,80 și 73 de kile. Pentru că ducea primăvara cu ea ca să stabilizeze relații conflictuale ce miros a patologic. Îmi închipui că avea un răboj unde scrijelea câte-o linie pentru fiecare bărbat pe care-l fura “bucureștenelor”. Bă, ești nebun? 😆

        • Vladimir 2019-04-02 Reply

          Bai tot ce stiu e ca aia care erau atat de manga sa fie calcati, fie ei si virtuali din reviste, nu mai apucau sa povesteasca. Pe criteriul ca montagne russe ucide. Prin strivire. Acum nah, e si asta un sport.
          Altfel uite ca am gasit si noi o zona comuna, si eu o faceam tupolev. Din relfex ca altfel n-ating domnite, mai ales batute de soarta. Dar daca ma altoieste cineva paraseste reflex incinta.

          • klaus 2019-04-02 Reply

            Pentru zona comună mai că-mi vine să devin antreprenor. Îți fac aeroport! 😆

  • Marian 2019-04-02 Reply

    Cudi&Ketherius , fratilor , astazi este totusi 2 APRILIE ! Este de bon ton sa afishezi un martisor , cam pana pe 15 Martie dar , dupa aia… Stergeti monstruozitatea aia de-acolo sau , macar faceti in asa fel incat funia aia , sa-i stea in jurul gatului fireste , cu nodul aferent ! Chiar nu va pot intelege pe voi astia din afara , ce-aveti fratilor de-o considerati pe LCK drept o Jeane D’Arc du Roumanie ? Nu de alta dar , chiar nu sunteti singurii ce traiesc in afara Romaniei care-o cred astfel . Pe ce va bazati crezand asa ceva , doar dracu stie ! Chiar nu v-ati prins inca ce javra zace-n asta ? Chiar nu v-ati prins inca a cui javra este si tine-a tinut-o la jujau asmutind-o doar asupra … cui a vrut si mai ales cand a vrut 😉 ? Va doresc s-aveti parte de un Aprilie cat mai calduros cu putintza … bineinteles , cat de ” calduros ” poate fi Aprilie in Alberta-Canada !

    • Vladimir 2019-04-02 Reply

      Ooooopaaa, ne intoarcem la politica :D.

      • Marian 2019-04-02 Reply

        Pai ce ba rusule : asta-i politica ? Este d oar o chestie care-mi zgarie retina pur si simplu si nu doar cand este vorba despre LCK ci la vederea oricarei moace politicianiste . Vino la Bucuresti sa vezi… politica ! Ai grije daca vii , vino singur nu cu toate neamurile tale imbracate in haine de camuflaj si avand kalashnikoave la gat !

        • vax-albina 2019-04-02 Reply

          😳

      • klaus 2019-04-02 Reply

        😆

    • Dr. Vader 2019-04-02 Reply

      Asa, asa, Domnule Marian! Ce chei franceze si-ar ‘comoara’ asta in mecla de la mine…

      • Dr. Vader 2019-04-02 Reply

        ‘si-ar lua’, bien-sur!
        Tampita a compromis, prin prostie si neprofesionalism orice sansa de justitie reala. Asta este, n-a zis nimeni sa nu-i prinzi, dar prinde-i, bai, irefutabil, implacabil si irecuzabil, nu asa, ca vaca, bagi electrozii in balta si ii frigi la baterie sau bagi carbid ca atat te duce pe tine mintea. Asta e braconaj selectiv, nu mai e dreptate.

    • Cudi 2019-04-02 Reply Author

      Ăăă… Nu. Mie-mi place mărțișorul.

      • klaus 2019-04-02 Reply

        Și mie îmi plac mărțișoarele. La păstrare. 😆

  • klaus 2019-04-02 Reply

    Vadere, mă rod toți dracii când mi te închipui dormind lejer. Trebuia să dăm valoare pariului, făceam ceva bani de motorină…. luna aprilie s-a terminat pe doi. După un întâi, posibil bahic. Oricum nu te ia în serios nimeni în ziua aia. Somn ușor, norocosule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *