web analytics

Salut!

Viața noastră pe scurt: muncă, școală, fracții, fără carne, lapte, ouă, bifat câteva cine în deplasare. Inclusiv la indienii noștri vegetarieni care, răspunzând întrebării mele – ce părere aveți de Osho, care-i de la voi din regiune?, au replicat că e un fake și c-au fost și sunt ca el cu duiumul. Am fost  în silențio stampa și pentru că mi-au propus, la muncă, să devin manager de departament, propunere în fața căreia inițial am zis că mai bine nu, că nu sunt eu prea comunicativă și nici spirit de lider n-am, respectiv să spun oamenilor ce să facă, plus că sunt alții cu vechime mai mare care visează la un pas înainte – eu fiind cea mai nouă. În cele din urmă, am acceptat. Așa că, în curând, o să trec și eu pe program de zi, ca tot omul normal.

Prin programul de noapte, m-am gândit eu, o să fiu lângă pitică mereu, e mama acasă, în caz de. Dar nu prea e mama, adevărul e, ci un fel de zombie iritat. Bun, le-am cerut la muncă să încep dimineața de la 6 și/sau 7, astfel încât pe la 2 jumătate – 3 să ajung și eu acasă, chiar înaintea piticei, care termină școala pe la 3 și 20. Cu vacanțele om vedea ce-om face, cum o să iau ceva bani în plus, poate o băgăm în ceva programe de zi, gen tabere de leadership or something, astea-s undeva de la 250 în sus pe săptămână pe perioada verii. Până una alta, continui să merg de noaptea la lucru, am început trainingul pentru poziția de manager de departament și când mă voi considera pregătită, mă mut pe program de zi.

Cu postul alimentar – ne-am ținut de el cu două excepții – când am fost la vecinii indieni, a pregătit ea nu știu ce desert tradițional la ei, o cremă de mango pe bază de lapte sau ceva lactate – smântână, naiba știe. Un vis. Am mâncat o ceșcuță mică. Al doilea incident – am descoperit noi că gelateria aia mișto din Britannia Plaza are și închețată pentru vegani, cu lapte de cocos în loc de laptele obișnuit. Delicioasă. Ni s-au aprins beculețele după ce Mihai a început să geamă de plăcere când a ajuns la cornet – mamă ce bun era. Ne-am uitat unul la altul lung, am mușcat și eu să văd ce gust are, da, avea albuș de ou, ca mai toate waffles. În rest, am băgat în noi la verdeață și legume și orez și cartofi în noi de n-ai văzut din alea. Pa-pa, constipație! – am descoperit rețete noi, ba chiar ne place teribil ideea de post. Noi l-am ținut fără lapte și ouă, ocazie cu care am înțeles că nu e capăt de lume să fii ovo-lacto-vegetarian, ba chiar e boierie. Eu am suspinat după brânză, Mihai după ouă. După carne – deloc. S-a cam întunecat el la față când i-am sus că mă bate gândul să devin vegetariană din asta de mănâncă și brânză și ouă. Și ca un ateu convins ce e, a decis să ținem toate posturile din calendarul ortodox, de aici înainte.

Fac curat cât pot acum, mă bazez pe Mihai care va citi primul postarea asta să aducă de o salată când vine de la birou, la noapte merg la lucru și apoi intru pe modulul pregătește casa de musafiri. O să înroșim ouă, o să fac un cozonăcel, vechea poveste. Sper să fie frumos, să fie zile bune, așa cum vi le doresc și vouă, cu tot dragul.

Stai să bag și-o piesă de final, cu un seducător la microfon (nu țip/leșin ca disperatele din video, dar mă uit și eu zâmbind tâmp):

https://www.youtube.com/watch?v=jx0llzSntd8

36 Comments

  • Aldus 2019-04-25 Reply

    Eu n-am auzit de alți alde Osho, necum cu duiumul. Cei de care am mai auzit de pe la voi (Ketherius, Renata etc) nu prea aveau tone de conferințe înregistrate în mii de volume, mii de adepți, harem și interdicții de a pune piciorul pe diverse țări, la presiunea SUA, pe motiv că sunt foarte periculoși din punct de vedere ideologic și că te pot manipula să gândești ce vor ei. Nici centre care să le poarte numele mulți ani după ce au murit.

    Uite o întrebare de baraj: mierea este de post? Eu mi-am cumpărat zilele trecute de tei. Bine, eu nu țin postul. 🙂

    Dar icrele sunt alimente ovo-lacto-vegetariane?

    • Cudi 2019-04-26 Reply

      Nu pe motivul ăla, ci pe baza antecedentelor sale în ascensiunea spre putere -- adunat mii de homleși, aburit oleacă, puși să voteze în favoarea intereselor lui și apoi lăsați de izbeliște (pentru o clipă am crezut că scriu de Dragnea). Sau faza cu restaurantele -- otrăvit câteva sute de oamenii care ar fi votat altfel, cât să zacă bolnavi în ziua alegerilor. Plus încălcarea a n legi. Cum o spui tu, sună altfel. Da, m-a mâncat în cur să pomenesc de el, e vina mea, hai să nu redeschidem subiectul că mi-a ajuns vechea telenovelă -- http://cudi.ro/2017/03/18/osho-ce-a-vrut-si-n-a-putut-sa-fie-bivolaru/.
      Nu știu dacă mierea e de post sau nu, eu o consum oricum, pe post de medicament. Dar e drept că deschidem borcanul numai când e vreunul răcit.
      Dacă mănânci ouă de pasăre, nu e cam aceeași chestie cu a mânca icre? Nu știu, nu mi-am pus problema asta.

      • Cudi 2019-04-26 Reply

        Ah, scuze, m-a lovit revelația! Tu nu poți mânca nici de pasăre, nici icre de pește, că tu ești împotriva avorturilor. Eu pot.

        • Vladimir 2019-04-27 Reply

          Hehehehehehe si ziceai de noi ca butonam butoanele apriliei :))). Tu esti deja pe speed-dial cu Aldus :))). Dar iti dau ca e mult mai incitant si sportiv :D.

          • klaus 2019-04-27 Reply

            Taci, mă, aprilia are bideu! 😆

          • Cudi 2019-04-27 Reply Author

            Da, dar lui îi place, pentru asta vine. Evident, urmează să vină să spună că nu-i așa… 😛

      • Aldus 2019-04-26 Reply

        Moamă ce de chestii înșirui acolo, de zici c-ai fost de față și l-ai cunoscut personal. Oricum, chiar luând de bun tot ce zici, eu n-am auzit de nimeni care să fi făcut toate lucrurile ălea și să fi ajuns unde a ajuns Osho. Cum să-ți spun, când filosofia și modul tău de acțiune produc rezultate net superioare (sau net distincte, dacă vrei) altor filosofi care și ei folosesc exact aceleași învățături și metode, poate că totuși nu-s chiar aceleași învățături și metode, știi cum zic? Că dacă ar fi, ar produce rezultate similare. Și atunci, poate că ceilalți nu-s chiar „ca tine”. Și poate că merită aprofundat de ce anume, că mulți și-ar dori să fie.

        Sigur că ce spun eu sună oarecum altfel. Oarecum mai inteligent, nu? 🙂 Că de fapt asta e o observație inteligentă. Care arată, printre altele, că indienii tăi tratează subiectul Osho cu superficialitate.

        Cred că-i păcat să consumi miere doar pe post de medicament. E ca și cum ai zice că faci sex doar când te doare capul, ca să-ți treacă (sau ca să uiți). 🙂 În sfârșit, dilema mea are la bază următoarea observație: postul religios exclude alimentele de origine animală, printre care face parte și mierea. Înțeleg că opiniile prelaților sunt oarecum împărțite, majoritatea acceptând-o ca aliment de post.

        La partea cu icrele nu e vorba de vreun avort, ci de o altă observație: alimentația ovo-lacto-vegetariană exclude alimentele obținute prin uciderea unor animale. Astfel nu ai voie să mănânci carne, dar poți consuma ouă sau lapte, pentru care nu-l omori pe dobitoc. În schimb, icrele sunt preluate uneori după ce peștele a fost omorât.

  • Vladimir 2019-04-26 Reply

    La noi a fost si s-a dus Pastele si am indoielile mele ca-l serbam inca o data. Trebuie sa ma nevoiesc sa bag si eu pozele in postul despre maretul eveniment si sa-l public, dar cand oi avea timp/chef.
    Eu nu pot fara carne, am impresia ca mor de foame. Iar la indieni nu pot manca pe motiv de curry asa ca evit cu aplomb invitatiile la restaurantele indiene. Doamnei ii place mult insa si ca si tine zice ca-s deserturi tare bune.
    Eu zic ca schimbul de zi e mult mai bun pentru sanatatea ta, a fost o idee buna sau macar sanatoasa sa accepti.

    • Cudi 2019-04-26 Reply

      Vladimir, unde-s ouăle tale? Cele de anul ăsta, n-am văzut nici o poză.
      Pentru cei care nu știu, în materie de ouă de Paște/ artă cu ouă, Vladimir e one of a kind -- https://bloodymir.com/2018/04/03/am-pascut-si-ne-a-placut/

      • Vladimir 2019-04-27 Reply

        In postul pe care ma tot chinui sa-i bag poze (zau asa, nu inteleg de ce-s lovit de lenea asta absoluta…), il public azi. Din pacate n-am ajuns sa fac ce-mi propusesem (si care ar fi avut un potential teribil de misto) si am mers pe un plan de avarie :).

    • Aldus 2019-04-26 Reply

      Lmao, Cudi vrea poze cu ouăle lui Vladen.

  • Iosif 2019-04-26 Reply

    “Au commencement il n’y avait rien. Et ce rien n’etait ni vide ni vague: il n’appelait rien d’autre que lui-même. Et Dieu vit que cela était bon. Pour rien au monde il n’eût créé quoi que se fût. Le rien faisait mieux que lui convenir: il le comblait.
    Dieu avait les yeux perpetuellement ouvert et fixes. S’il avaient été fermés, cela n’eût rien changé. Il n’y avait rien à voir et Dieu ne regardait rien. Il était plein et dense comme un oeuf dur, dont il avait aussi la rondeur et l’immobilité.
    Dieu était l’absolue satisfaction. Il ne voulait rien, n’attendait rien, ne percevait rien, ne refusait rien et ne s’intéressait à rien. La vie était à ce point plénitude qu’elle n’était pas la vie. Dieu ne vivait pas, il existait.
    Son existence n’avait pas eu pour lui de début perceptible. Certain grand livres ont des première phrases si peu tapageuses qu’on les oublie auossitôt et qu’on a l’impression d’être installé dans cette lecture depuis l’aube des temps.
    Samblablement, il était impossible de remarquer le moment oû Dieu avait commencé a exister.C’était comme s’il avait éxiste depuis toujours.
    Dieu n’avait pas de langage et il n’avait donc pas de pensée. Il était satiété et éternité. Et tout ceci prouvait au plus haut point que Dieu était Dieu. Et cette évidence n’avait aucune importance, car Dieu se fichait éperdument d’être Dieu.” -- Amelie Nothomb -- (Metaphysique des tubes)
    https://www.youtube.com/watch?v=-F7yxk9PHT0

  • vax-albina 2019-04-27 Reply

    Felicitări pentru promovare.
    Admirație pentru postul ținut. Grijă la reluarea alimentației normale (zice baba din mine). Se întâmplă chestii.
    Am o problemă cu mesajele la evenimente deosebite, dar asta nu mă împiedică să vă urez să fiți fericiți.

    • Vladimir 2019-04-27 Reply

      Si eu am o problema cu astea!

    • Cudi 2019-04-27 Reply Author

      Vax-Albina, deja am început cu leacuri internaționale de tratat durerile de gât (pitica) -- ghimbir, lămâie, miere. Zile plăcute, cu ce semnificație vrei tu, bucurie să fie! (Mi-a ieșit urarea, nu? 😀 Nici eu nu mă pricep la din astea, dar bunele intenții sunt cat se poate de sincere )

      • Aldus 2019-04-27 Reply

        De mâine încolo o să colind blogurile ateilor și-o să-i salut cu „Hristos a înviat!” 🙂

        • Vladimir 2019-04-28 Reply

          Suntem obisnuiti! :)) Ni se administreaza de cand lumea fiindca crestinii mai ales cei din tarile majoritar ortodoxe, nu-si inchipuie ca ai putea fi ateu si-ti lipesc urarea de cum te vad. Din experienta mea, in general ei sunt aia care raman usor confuji cand le raspunzi la asta cu “multumesc” sau “paste fericit” sau “buna ziua”

        • vax-albina 2019-04-28 Reply

          Ca să-i evit pe cei ca tine nu voi posta azi. Ca să nu-i jignesc pe cei care cred cu adevărat și pe care nu-i pot deosebi de conformiști ori miștocari ca tine. Poate mâine.

          • Aldus 2019-04-28 Reply

            Irelevant. Pot comenta la un articol mai vechi! 🙂

  • Iosif 2019-04-28 Reply

    Hristos nu a murit niciodata ! EL ESTE LOGOSUL, VERBUL *A FI* conjugat atemporal si aspatial, ESTE Calea, Adevarul …ESTE “Tineretea fara batrânete si VIATA fara de moarte” ! 🙂

  • Iosif 2019-04-28 Reply

    Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, este metafora secreta, “taina” ascunsa de IQ-ul elevat al filozofilor, teologilor, si stiintelor exacte, prin care este manipulata si mentinuta omenirea în obscuritatea relativismului einstenian al sistemului injust mondial, controlat de dumne(zeii) acestui sistem fals prin puterea lui “Mamona” …finante, (argintii lui Iuda) prin care totul se comercializeaza, chiar si sentimentele si sufletele oamenilor sunt cotate la “Bursele de nonvalori ale lui Antichrist” ! Valorile autentice adevarate,atemporale, eliberatoare, sunt ascunse în CUVÂNTUL VIU, întrupat în Fiul omului… 😉

  • someone 2019-04-28 Reply

  • someone 2019-04-28 Reply

    😆

    • someone 2019-04-29 Reply

      DanSan…, alias Joseph, îți re-amintești -sper- că ești, deși. (a)deseori patetic și încă “full” de ego, ucenicul meu 😉

      🙂

  • someone 2019-04-29 Reply

    On (subject -- I’m suppose(d) ) :

    🙂

  • someone 2019-05-20 Reply

    … Și pentru că am fost aici dinaintea celor 1000 și 1-a de nopți, vă îmbrățișez cu drag și dor pe toți cei care citiți, deloc întâmplător, aceste rânduri… scăpătate din tăcerea cu care, fără de alte gânduri, mă învălui… 🙂

    • Aldus 2019-05-20 Reply

      Vrei să-ți dau și o plapumă? 🙂

      • someone 2019-05-21 Reply

        Doar mintea ta analitică, de femeie grijulie, putea debita așa ceva, prostovane! 😆
        În rest, ești OKay!
        😉

        • someone 2019-05-21 Reply

          *debita = avorta 😆
          ( anemonă prost! 😆 )

  • someone 2019-05-20 Reply

    Think!

    Dacă înainte de a scrie ceva… (Orice)… lași deoparte memoria -- incluzând vocabularul, și rămâi doar tu -- așa cum ești…, după o binemeritată pauză mai spui/scrii: …
    😆

  • someone 2019-05-30 Reply


    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *