web analytics

30

Nu sunt bine dar presupun că tu ştii deja asta. Chiar nu înţeleg măreţul tău plan divin, nu pricep cu ce rost mă chinui pe lumea asta, de ce ai rânduit toate atât de alandala, ce puii mei vrei de la mine. M-ai băgat în povestea asta ca să ce? M-ai înconjurat de tot felul de oameni. Mi-ai plantat în ADN atâtea păcate, atâtea tâmpenii că abia le mai pot duce. Nu înţeleg de ce zic toţi că tu ai fi bun. Dacă, într-adevăr, eşti bun, cum ai putut?! Şi de m-ai lăsat să fiu atât de slabă?! Mie de ce îmi e milă de cerşetori, însă ţie de mine nu? Mişto, nu? Toată lumea cerşeşte la picioarele tale. Dacă chestia asta face parte dintr-un plan, atunci, Dumnezeule, planul tău e naşpa, e manipulare, e răutate. M-ai făcut sensibilă, m-ai făcut naivă. Şi aşa m-ai încărcat cu mai mult. Nu e corect. Planul tău sârţâie. Planul tău e NAŞPA! Tu eşti perfecţiunea, tu eşti all in one, tu eşti noi, eu sunt de aiurea, planul tău e varză. Eşti vinovat pentru că m-ai vârât în luptă iar tu stai deoparte, cum fac dumnezeii plictisiţi. Vizionare plăcută, tată! Te las, doare, n-ai idee cum.

11 Comments

 • Anamaria Nedelcoff 2013-02-24 Reply

  Eu cred că toate se întâmplă cu un motiv, iar naivitatea și sensibilitatea ta îți sunt de folos la ceva. Dar probabil nu ne dăm seama acum ”DE CE” vrea Dumnezeu una sau alta. El, de fapt, nu vrea nimic, noi suntem cei care dorim, vrem și facem să se întâmple. El este un fin observator, care-și admiră creațiile. Hai, capul sus!:)

  • Cudi 2013-02-25 Reply

   Un fin observator, deci.

  • ketherius 2013-02-25 Reply

   Dumnezeu este unul din mai multi dumnezei (Biblia Il citeaza spunand asta). Este un individ inconsistent care ba zice ca pedepseste pacatele parintilor 7 generatii dupa, ba zice ca toate se iarta. Este chiar rautacios cand le cere oamenilor sa fie vegetarieni, apoi stramba din nas la cel care l-a ascultat si il mangaie pe cap pe cel care i-a incalcat porunca (Abel si Cain, nu?). Mie mi se pare ca Dumnezeu e o echipa de cercetatori plictisiti (explica inconsistenta) si cu un orgoliu nemasurat (toate regulile privitoare la a-l preaslavi).

 • Spiru Ion 2013-02-24 Reply

  un monolog foarte reusit … trist dar reusit !!!!

  • Cudi 2013-02-25 Reply

   Monolog, deci.

 • Spiru Ion 2013-02-24 Reply

  un monolog foarte reusit … trist dar reusit !!!!

 • ocsike 2013-02-25 Reply

  La tăți ni-i greu 😀

 • Mihaela 2013-02-25 Reply

  Oare dacă n-ai fi fost sensibilă ţi-ar fi fost mai uşor? 🙂

  • Cudi 2013-02-25 Reply

   Da, in sensul de mai putin vulnerabila.

 • Lotus 2016-12-26 Reply

  Mila față de cerșetori de unde provine? De la Lucifer, eventual? Sau este o creație a omului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *