web analytics

hater

Prima oara, cuvantul m-a dus cu gandul la “niggaz be hatin’ “. Nu prea se potrivea contextului, da’ mi-am zis ca e tradus liber, dupa ureche, ca sa fie intr-o romglish posh.

M-am inselat.

De fapt, hater este un fel de dusmanii care “moare ca n-are valoare“. Hateru’ este ala care nu demonstreaza reverenta obligatorie fata de un A-lister. Ce-i ala A-lister? Ma fac ca n-am auzit.

Ce-l face pe hater, hater? E greu de generalizat, o sa ma folosesc de exemple: te declari nemultumit ca un A-lister da drept articole personale o serie de advertoriale? Esti hater si mori de invidie; de fapt, de mai multe invidii: ca nu esti A-lister, ca nu primesti bani pentru reclama, ca nu ai destui cititori ca sa vinzi advertoriale si, sa nu uitam, ca nu ai valoare.

Spui ca aparatul foto “nu al meu, al unui prieten”, folosit cativa ani si pus la vanzare pe blog este mai scump decat unul nou, acelasi model? Te mananca invidia si esti hater.

Afirmi si incerci sa demonstrezi ca “crearea unei copii ilegale” nu este “furt”? Esti hater si nu intelegi nimic.

Intrebi cum de un A-lister, care avea multe articole in care acuza de furt oameni care au modificat teme WordPress ca sa semene cu a Domniei Sale A-listerul, foloseste fotografii fara permisiunea autorilor si se lauda pe blog cu asta? Esti hater, prost, nu intelegi cum functioneaza drepturile de autor.

Intrebi o doamna VIP (care spune ca a predat unor studente) la ce universitate preda (studentii sunt cei care studiaza la o universitate, conform DEX)? Din starea “comentariul tau asteapta moderare” treci in starea “la gunoi cu tine, hater nenorocit”.

S-ar zice ca intre hater si A-lister exista o relatie simbiotica: haterul capata prestanta proportionala cu prestanta A-listerului care il injura, iar A-listerul isi cuantifica gloria prin numarul si calitatea haterilor ce-l bantuie.

Gresit!

De fapt, A-listerul nu are nevoie doar de prezenta haterilor. Ea/ea are nevoie sa isi impuna opinia in fata haterilor. Daca nu reuseste sa dovedeasca haterul prin logica (haterii astia au obiceiul prost de a aduce si ei argumente, stii?), A-listerul are cateva arme in plus: comentariile moderate, editarea comentariilor si, in cazuri extreme, the nuke: banarea haterului.

Sfarsitul ramane ca exercitiu pentru cititor.

7 Comments

 • Anamaria 2013-06-14 Reply

  Păi n-ar fi nașpa dacă am avea toți aceleași păreri -- musai pozitive -- despre articolele unuia sau altuia care e în top? Dar unii nu pricep că poate au nevoie de ”hateri”.

  • ketherius 2013-06-14 Reply Author

   Unii oameni au, inca, nostalgia unanimitatii…

 • Marius 2013-06-14 Reply

  Si totusi, unde te-ai inselat?

  • ketherius 2013-06-14 Reply Author

   You be hatin’? 😀

 • Marius 2013-06-14 Reply

  Ma inclin cu adanc respect… bloggere. 😀
  Si chiar asa, te-ai inselat, zici…

  • ketherius 2013-06-14 Reply Author

   Din cele trei milioane de vizitatori de azi, esti singurul care pare sa fi observat.

   • Marius 2013-06-14 Reply

    Probabil erau toti femei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *