web analytics

noscript (continuare)

Ziceam ca eu folosesc NoScript ca sa evit reclamele si trackerele gen Google Analystics si StatCounter. Implicit, toate scripturile sunt blocate si permit numai ceea ce imi este necesar.

Deunazi am vizitat un site al unui faimos social-media-ceva, care este activ in online si este si o persoana de referinta pentru cei care vor sa castige bani vanzand reclame pe site propriu. Cum arata site-ul lui?

Asa:

site

Nu este o greseala, pagina nu este goala; are 63.6 kB, dar totul este generat din scripturi. Si care e problema mea? Nu aceea ca trebuie sa am incredere in autor si sa ii permit scripturile.

Problema mea este ca a dovedit lipsa de profesionalism, aratandu-mi o pagina goala. Un profesionist ar fi verificat daca Javascript este disponibil. Daca este, construieste pagina. Daca Javascript nu este disponibil, prezinta un avertisment utilizatorului, sugerand sa activeze Javascript pentru o experienta mai placuta pe site. Exemplul de mai jos este preferatul meu.

no-javascript

Inteleg ca personalitatea noastra este un om extrem de important, inteleg ca multi il privesc cu respect si adoratie, inteleg ca este un A-lister intre A-listeri si ca i se pare normal ca lucrurile sa se intample cum se asteapta el.

Totusi, ce fel de profesionist face asemenea greseli tocmai pe site-ul ce ii poarta numele?

2 Comments

  • Cudi 2013-06-24 Reply

    Cine este profesionistul la care faci referire?

    • ketherius 2013-06-24 Reply Author

      Cum, nu-i recunosti pagina? Ce rusine 😀 E vorba de Alexandru Negrea aka Buddha, cum l-am cunoscut eu acum niste ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *