web analytics

Momentul ăla când oferi un premiu cu drag

Este ora 00:00, aşadar s-a încheiat concursul nostru „Mai scrieţi şi gratis, mno”. Înainte de a prezenta clasamentul meu, ţin musai să vă plictisesc cu câteva dintre considerentele cumulate de-a lungului concursului. După cum bine aţi observat, concursul nu s-a bucurat de cine ştie ce feedback, acumulând, în total, opt participări. Sincer, de când l-am lansat, am sperat să se înscrie măcar trei articole, aşteptările fiindu-mi, iată, cu mult depăşite. Dar nu asta e important. Relevant este, pentru mine, că doar trei oameni au dat share pe propriul profil de facebook postării care anunţa concursul: Ocsike (care are deja câteva ore de când nu mai este holtei, scoţând-o definitiv pe Mihaela din terenul celibatarelor. Ai dat lovitura, bătrâne!), simpatica Daniela şi Lotus (căruia îi şi mulţumesc pentru promovarea susţinută în terenul său virtual).

Poate mi-au scăpat reacţiile altora, nu ştiu. Vorba aceea: după război mulţi eroi se arată, nu-i aşa? Din punctul ăsta de vedere sunt, cumva, dezamăgită, dar ce mai contează? M-am zbătut în primele două săptămâni să-l înscriu pe agregatoare de concursuri, pe grupuri de facebook, pe comunităţi de bloggeri, pe site-uri cu anunţuri şi, sincer, mă aşteptam şi la ceva susţinere din partea celor care rezonează cu ideea de responsabilizare a calităţii de autor pe blog, îndepărtându-ne, cu paşi mai mici sau mai mari, de mercantilismul ridicat în slăvi cu nşpe mii de mijloace pe jurnalele online. Apropo, oare de ce în jurnalul clasic, ăla în care scriam cu pixu’ pe vremea când n-aveam blog sau internet, nu eram inspiraţi de vreo muză brand în a scrie rânduri – rânduri despre cutare produs sau cutare măreaţă campanie? Păi, simplu: nu eram plătiţi pentru aşa ceva şi, mai ales, pentru că în jurnalul de odinioară eram sinceri cu noi înşine. Am ajuns să mimăm orgasme typo sub excitarea unei banale conserve de pateu. Mai pe româneşte, orgia e în toi, poftiţi şi dumneavoastră! (presimt că Matilda sau o altă personalitate virtuală de-a curioasei doamne mă va cita, cu deformările interpretative de rigoare)

Ideea concursului a fost denaturată şi înţeleasă prost. Puţini, dar buni, au înţeles că accentul l-am pus pe calitate, originalitate şi sinceritate. Nu eşti naşpa dacă te bagi într-un concurs o dată la 15 articole, spre exemplu, punându-ţi în temă cititorul prin tag-uri şi categorii speciale, cum că urmează a citi o postare publicitară. Eşti naşpa când îl minţi ascunzând natura comercială a cuvintelor tale, eşti lipsit de măsura bunului-simţ când mai toate articolele tale vând ceva şi eşti ipocrit când faci dintr-astea pe bandă rulantă şi nu recunoşti că greşeşti. Ideea e că unii ne-am săturat de cei ca tine, că e tot mai greu să înoţi printre torentele publicitare în speranţa de a găsi o oază de sinceritate şi calitate pe blog.

Mulţumesc celor care au dat curs invitaţiei de a acuza numitele pricini blogosferice, mai jos aveţi clasamentul meu (locul întâi coincide şi cu alegerea lui Ketherius, aşa că e decisă destinaţia celor 150 RON). Dar, stai! Să ne amintim amendamentul, pardon, punctul şase din regulamentul acestui concurs aproape perfect: Poate participa oricine; rudele şi prietenii pot participa numai dacă îşi asumă riscul de a fi dezamăgiţi. Aţi luat aminte, da?

1. http://inacheland.blogspot.ro/2014/05/cum-poti-sa-castigi-minunata-unica.html Am râs cu poftă citind articolul, a fost aproape sinceră şi a scris mişto. E puţin şablonizată concluzia „gri”, în rest, părerea mea: e cel mai fain articol înscris în concurs.

2. http://ford68.wordpress.com/2014/05/23/luati-va-doza-de-ipocrizie-de-aici/ Acesta a fost primul articol înscris în concurs, fapt deloc de ignorat, pentru că, testat pe propria-mi piele, îţi trebuie curaj să faci astfel de afirmaţii legate de comercialul din blogosferă, când majoritatea e pe invers. Asta e, îmi pare rău că nu putem oferi două premii.

3. http://www.gmxul.com/2014/05/27/despre-concursurile-pentru-bloggeri/ Mi-a plăcut faptul că a venit cu exemple concrete.

4. http://foreverandalwaysremember.wordpress.com/2014/05/25/mai-scrieti-si-gratis-mno/ Merge pe ideea temei, dar articolul e slăbuţ, clişeizat.

5. http://cameliabucur.ro/2014/05/28/sa-scriem-si-cum-putem/ Articol bun cu tema: „Iertaţi-ne că scriem advertoriale, dar trebuie să mâncăm şi noi o pâine”.

6. http://ideilarece.com/2014/05/28/eu-nu-scriu-niciodata-gratis/ Scrie bine, dar ridică în slăvi postările cu beneficii materiale.

7. http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/06/cat-de-mult-te-poate-neferici-un.html E sub nivelul celor de mai sus, iar partea cu „învăţaţi de la grădinari” loveşte ca nuca-n perete.

8. http://femeie-simpla-femeie.blogspot.de/2014/05/pai-gratis-scriu-mno.html Autoarea n-a înţeles prea bine ideea concursului, articolul e cam paralel cu cerinţa.

Hai, c-a fost concurs mişto! Inache, aştept pe mail numele tau complet şi, dacă ai, un număr de cont, iar luni vei putea ridica banii (nu sunt banii mei, stai liniştită, Ketherius e sponsorul). Felicitări, ai fost belea! Auzi la ea: „minunata, unica, căcăreaza de aur a blogosferei”! Hahaha!

8 Comments

  • […] Concursul nostru s-a incheiat. Cum spunea cineva: without further ado, iata si clasamentul. […]

  • Lotus 2014-06-22 Reply

    Și mie mi-au plăcut cel mai mult primele două articole din topul tău, la care de altfel am și comentat (lorrrraine cred că doarme, comentariul de la ea mi-e și acum în așteptare). Da’ recunosc că nu le-am citit pe toate. Nu c-ar fi avut rost.

    Felicitări pentru idee, execuție și atitudine!

  • abisurile 2014-06-22 Reply

    Felicitări câştigătoarei ! Genul această de dezbatere -- că să nu-i spun concurs -- ar trebui să fie mai des prezenţa pentru a mai descătuşă puţin creierele. Se zice că dacă nu e antrenat el, creierul, devine puturos şi da în Alzheimer. Aşa se zice. Teme să fie ! A fost o treaptă , să vedem în ce sens o vom lua. Atâta vreme cât nu se termină cu atacuri la persoană e perfect. Din păcate calea e lungă …2 chestii în vin în minte acum într-o anumită legătură cu tema : 1) Dacă vrei să ai răspunsuri inteligente trebuie să pui întrebări inteligente şi 2) Arta conversaţiei este o ştiinţă

  • Cudi 2014-06-22 Reply Author

    Daniela, din cate am citit pe la altii, a critica nominal scrierea cuiva (si cu link) inseamna atac la persoana. Asa sa fie? Vom vedea ce spune lumea, azi, maine lansam un nou concurs, de data asta cu tema “Fii hater”. Respectiv o invitatie la exercitiu critic.
    Lotus, multumim!

    • abisurile 2014-06-22 Reply

      Eu ma refeream la atacurile generate de articol, pe FB si nu numai. Ca, dupa cum am spus deja, a critica scrierea cuiva cu argumente nu mi se pare atac la persoana.

  • Lotus 2014-06-22 Reply

    Mno, și io care credeam că va fi ceva concurs de înjurături. Sau măcar de trolaj. Adică după atacurile ăstea crâncene la persoană tu o dai pe exercițiu critic. Complet, complet dezamăgit…

  • lorrrraine 2014-06-22 Reply

    Sinceră să fiu, și mie mi-a plăcut cel mai mult articolul inacheland ! După ce l-am citit, fără falsă modestie, mi-am dorit din toată inima să câștige ! Felicitări pentru organizare, la mai multe! 😀

    • Cudi 2014-06-22 Reply Author

      Multumim, Lorraine! Dincolo de rezultatul final, pentru toti cei care au urmarit concursul, tu ai fost marea surpriza placuta. In privinta lui Inache, cei familiarizati stim deja ce-i poate capul. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *