web analytics

Mesaj pentru Voyager

Luna aceasta misiunea Voyager împlinește 40 de ani de la lansare. Pentru a marca evenimentul, NASA intenționează să trimită un nou mesaj către sondele Voyager, mesaj care să fie adăugat celor de pe discul de aur. Adică noul mesaj ar urma să fie transmis de către Voyager și disponibil celor ce le vor găsi și descifra. Pe un forum de geeks am găsit câteva sugestii de mesaje, precum:

Nimic de văzut, circulați, circulați.

Preferatul meu este

Trimiteți ajutor!

Cineva mai pesimist a ales

Nu suntem gustoși și nici comestibili. Repet: NU SUNTEM GUSTOȘI ȘI NICI COMESTIBILI!

Poate nu-i pesimist, doar mai înțelept sau cu experiență de viață 🙂 Mesajul meu ar fi

Fugiți! Fugiți cât mai puteți!

Voi ce ați scrie unui alien ce v-ar putea citi mesajul?

57 Comments

 • Cudi 2017-08-06 Reply

  • Iosif 2017-08-07 Reply

   Omul acesta este real,stie el ceva,însa parca vorbeste în desert,deoarece religiosii au urechi dar nu aud,si ochi însa nu vad dincolo de relativismul subiectiv al perceptiei simturilor primare.Uneori am impresia ca îmi fura anumite idei,de aceea am o simpatie deosebita pentru el,dincolo de unele enunturi ale sale,cu care nu sunt total în asentimentul lui… 🙂
   https://www.youtube.com/watch?v=cGHnC_JQmt0

   • ketherius 2017-08-07 Reply Author

    Să-l tot asculți pe nenea ăsta! N-am ascultat tot și nu știu dacă-s de acord cu tot ce spune (probabil nu), dar vorbește frumos.

    • Iosif 2017-08-08 Reply

     Da,are o carisma superba,se simte puterea credintei în afirmatiile lui si o implicare,profund sufleteasca a întregii lui fiinte,care traieste dincolo de prezentul perceptibil omenesc,într-o dimensiune avangardista,anticipativa,printr-o credinta si speranta puternice,într-o noua dimensiune a unitatii realizabile doar prin IUBIRE NECONDITIONATA si sacrificiul de sine,rastignirea EGO-ului

 • Renata Carageani 2017-08-06 Reply

  Extratereștriloooor!… Nu ratați un nou „Picnic la marginea drumului”!

  (https://ro.wikipedia.org/wiki/Picnic_la_marginea_drumului)

  • ketherius 2017-08-06 Reply Author

   Superb roman, dar urmările picnicului au fost nefaste pentru pământeni, nu?

   • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

    În roman, da, urmările picnicului au fost nefaste dar, în realitate, ori de câte ori s-au oprit băieții ăștia să facă un grătar, ba au dat de malul Nilului și-au pus umărul la piramide, ba i-au învățat aritmetică pe maiași…
    Dacă, de câte ori au campat aici s-au purtat prietenos, de ce să-mi fac griji, pe bază de ficțiuni ultrareușite (frații Strugațki) sau megatâmpite (http://www.cinemagia.ro/filme/independence-day-resurgence-559361/)?

 • ketherius 2017-08-06 Reply Author

  This planet is protected:

 • Cudi 2017-08-06 Reply

  One more:

  • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

   Cudi, asta e bună rău!
   Dincolo de glumă, eu mi-am pierdut un cititor al Gării, un prieten virtual vechi și plin de umor (am vorbit la telefon cu el), fiindcă prea l-au plictisit interminabilele dialoguri ale surzilor cu Lotus.

   • Arlech 2017-08-07 Reply

    Nu-l înţeleg pe prietenul tău, Renata. Gara poate fi citită sărind peste dialogurile cu mai sus-numitul personaj lacustru. 🙂

    • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

     Da, nici eu nu-l înțeleg total, Arlech. Dar nici n-am insistat. Poate am fost eu nepoliticoasă cu ceilalți interlocutori, replici de 5 cuvinte vs. kilometrice către L. Dar vezi, omul acesta are un morb, te face să crezi că dacă-i explici nițel mai clar, va pricepe. E o iluzie.

     • Arlech 2017-08-07 Reply

      Eu cred că pricepe -- în majoritatea cazurilor, dacă nu în toate. Dar îi place să lase impresia că n-a priceput, s-o ţină pe-a lui, eventual să devieze discuţia către ceva tangenţial dacă pentru obiectul ei principal nu mai găseşte argumente. Cred că poate prelungi o dispută la nesfârşit. Nu-mi dau seama de ce o face. Poate e un soi de perversiune.
      (Am acasă pe cineva căruia îi place să intre în rolul avocatului diavolului. 🙂 Dar se rezumă la dispute verbale şi, în sinea sa, se amuză copios când se ambalează interlocutorul.)

      Eu n-aş zice că politeţea e direct proporţională cu lungimea replicilor. Dar fiecare vede lucrurile prin altă prismă, fireşte. 🙂

    • Cudi 2017-08-07 Reply

     Personaj lacustru? :)))

     • Arlech 2017-08-07 Reply

      Păi dacă-i plantă acvatică, stă frumuşel pe lacuri… 😀
      M-am temut că, dacă-i zic pe nume, ajung în spam. 😀

   • Cudi 2017-08-07 Reply

    Îmi pare rău, Renata. Nu știu ce să zic decât că te înțeleg și pe tine și pe prietenul tău.

 • Arlech 2017-08-07 Reply

  “Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate.” 😛
  Sau, adaptând traducerea în româneşte a “Infernului” (http://www.pruteanu.ro/Dante/cint03+.htm):
  “Planeta noastră-i a durerii ţară
  cu chinuite suflete apuse
  ce şi-au pierdut a minţii lor comoară.”

  Citind articolul mi-am adus aminte şi de un banc găsit pe facebook: “Cea mai sigură dovadă că în univers există viaţă inteligentă e faptul că n-am fost contactaţi.”

  • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

   Bancul ăsta face toți banii! 🙂

  • Cudi 2017-08-07 Reply

   Asta din Infernul lui Dante e foarte tare, Arlech!

  • ketherius 2017-08-07 Reply Author

   Foarte elegant spus!

  • Cudi 2017-08-07 Reply

   Iosif, cu tot respectul, mă disperă Je t’aime-ul Larei Fabian. Cum să le trimiți extratereștrilor așa ceva?
   Je t’aime comme un fou -- vor spune că nu suntem pe treaba noastră
   comme un soldat -- vor crede că suntem niște disperați
   comme une star de cinéma -- vor zice că suntem niște destrăbălați

   De ce nu Pavarotti? Un Caruso, o Una furtiva lagrima, un Figaro, o La donna e mobile, un Nessun Dorma…

   • Iosif 2017-08-08 Reply

    Cudi draga,nu stiu daca este relevanta persoana (entitatea) care emite aceasta energie libera,atotputernica paradoxala,imprevizibila,atemporala,care controleaza toate dimensiunile viatii,si echilibreaza tot universul,spatiul si timpul dupa reguli si într-o ordine ce depaseste (deocamdata) perceptia limitata de “pacat” al omului rational sentimental,creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,însa decazut din aceasta pozitie absoluta,atemporala,din cauza neascultarii de Creatorul sau… 😉

    • ketherius 2017-08-08 Reply Author

     Fiind vorba de un mesaj către cineva care (foarte probabil) nu ne împărtășește limbajul, forma contează, nu-i așa?

 • Fire 2017-08-07 Reply

  NASA nu e trimis niciodata nimic in spatiu ? Mesjal catre alieni ? Ei sunt demult aici, deci …

  • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

   Fire, sunt printre noi, permanent, sau ne-au vizitat din când în când? Întreb serios, nu e o ironie. Dacă sunt, nu știu cum pot fi percepuți, dar deocamdată nu ne fac nici un rău. Poate ne folosesc cumva?!

   • Arlech 2017-08-07 Reply

    Scuze fiindcă mă amestec, Renata, dar de unde ştii că nu ne fac niciun rău? Poate ne ajută să ne facem rău singuri (războaie, poluare etc). Poate se distrează trăgând câte-o sforicică ici şi colo, ca s-o luăm încotro vor ei. Sau ne aduc la o răspântie, să vadă încotro luăm -- ce alegem, dintre două rele. 😛 Poate suntem cobaii lor. Sau creaţia lor. Roboţii lor. Clonele lor. Se pot găsi n-şpe mii de scenarii plauzibile.

   • ketherius 2017-08-07 Reply Author

    Mâna aia de indivizi care controlează 90+% din economia (bogăția) mondială -- știe cineva cine sunt și, mai ales, CE sunt?

   • Fire 2017-08-07 Reply

    Deja ti-ai raspuns la intrebare,ceilalti oameni pe blog. Mai departe e studiu individual.

    • Renata Carageani 2017-08-07 Reply

     Le mulțumesc celor care mi-au răspuns, Fire, dar cum de „ăștia” de-acum sunt așa de răi, iar „ăia” care ne-au vizitat cu mii de ani în urmă au fost atât de folositori civilizației noastre?

     • ketherius 2017-08-07 Reply Author

      Eu cred că e discutabilă utilitatea piramidelor pentru omenire. Noi nu știm cu certitudine care a fost scopul construirii piramidelor, nici modul exact de construire, nici cum se utilizează. Atunci … cum putem fi siguri că piramidele ne-au folosit nouă cumva?

      Un răspuns ar putea fi “am furat niște geometrie și astronomie în timp ce le construiam“, dar cunoștințele astea au tot fost uitate și redescoperite de-a lungul istoriei, așa încât acum aș zice că sunt meritul nostru, nu al altcuiva.

      • Renata Carageani 2017-08-08 Reply

       keth, deocamdată nu știm dacă piramidele sunt sau nu utile. Noi le considerăm morminte. Poate nu sunt. Poate sunt niște balize de aterizare. Chiar dacă le-au făcut spre uzul lor, al alienilor, tot e ceva. Înseamnă că, „pe vremuri”, pământul era un punct turistic interesant. Poate că atunci, extratereștrii discutau așa: Unde mergem în vacanță? Pe planetuța aia mică, necivilizată, dar cu servicii gratuite sau în @#$%^2$% ? Pe planetuță! Cel puțin ne tratează dumnezeiește.
       Dar uite că acum nu mai „trag” pe Pământ. Adică mai survolează, așa, se uită din Farfuriile lor Zburătoare, dar nu mai poposesc peste noapte. În pliantele lor publicitare pământul nu mai e loc de dormit, e doar de privit și mers mai departe.

       • Fire 2017-08-08 Reply

        Singura problema ca mormintele au fost gasite goale cand au deschis piramidele, in rest totul bine si frumos. cosciugele de piatra erau toate goale ( vezi si Serapeum Saqqara ).
        Asta e normal, pentru ca nu erau folosite la ingropat mortii, ci la initieri. Te asezai in cosciug ( mureai simbolic pentru lume afizica ), iar masinariile spirituale din piramida te transportau constient prin tot Matrixul , prin toate liniile temporale si apoi in afara Matrixului in multivers, pana face to face to Fire God. Dupa care reveneai inapoi in corp in piramida viu si nevatamat. Asta era demonstratia ” uite, asta exista, asta e realitatea pe care nu o putem percepe cu cele 5 simturi, asta e dovada ca exista, acum baga mare si dezvoltat-ti constiinta ca sa faci toate astea prin propriile tale puteri ( sa renasti ), nu ajutat de tehnologie”.
        Acum ti se spune sa crezi, pentru ca nu mai dispunem de tehnologia cu care sa putem demonstra. Atunci ti se demonstra si abia dupa… credeai si te apucai de treaba.

        • Iosif 2017-08-08

         No’ pe asta n-am stiut-o ! Merci Fire ! Notat si pus la ‘seif’ ! 🙂

        • Renata Carageani 2017-08-08

         Fire, da… Cel puțin piramida lui Keops era goală. Asta am citit…
         Băi, chiar îmi bâzâie creierul și, colac peste pupăză, am mâncat înghețată și nu mai judec de fel!
         Si totuși mumiile, sarcofagele… Am învățat la istorie!

        • Fire 2017-08-08

         Mumiile nu erau in sarcofage. si nici sarcofagele nu erau prea multe prin piramide. Erau multe mumii de pisici si animale, nu doar de oameni. So …
         Piramidele sunt reprezentarea omului in piatra : poti recunoaste structura alchimiei in structura piramidelor ( e unul si acelasi lucru ). Well, poate ar trebui luat la puricat informatia aruncata de-a valma in manualele de istorie.

        • Iosif 2017-08-08

         Despre pi ra mi de cunosteam o alta varianta…
         http://www.elishean.fr/secrets-de-lenergie-des-pyramides/

        • Fire 2017-08-08

         Iosif, poti sa dai un ochi prin cartea asta http://thekingdomwithin.net/wp-content/uploads/2016/02/R.A.-Schwaller-de-Lubiez-The-Temple-in-Man.pdf

         Da’ mai ales pe aici … si sa colectezi toate cuvintele din puzzle, ca la final o sa iti dea o informatie extrem de importanta ( multi vad, putini pricep ). Cartea asta e fabuloasa, desi da informatii d-alea bazic- basics,da’ iti arata drumul …

         https://archonmatrix.com/wp-content/uploads/2017/01/tony-bushby-the-secret-in-the-bible.pdf

        • ketherius 2017-08-08 Author

         Asta e ceva nou pentru mine. Auzisem doar despre faptul că piramidele ar fi niște concentratoare de energie, care ar focaliza energia pe înălțimea piramidei, la o treime de bază.

        • Iosif 2017-08-09

         Fire draga,personal pi ra mi de le nu mai reprezinta un secret pentru mine,ceea ce am descoperit în ultimele ‘sapaturi’ a fost modelul,forma si simbolul Chivotului Legamântului si al Templelor din Ierusalim,care toate sunt simboluri,metafore ascunse (tainice),însa descifrabile de oamenii întelepti,Profeti,(Prooroci) alesi de Dumnezeu ca intermediari (mijlocitori) interpreti mesageri ai Ziditorului,ce transmiteau mesajele Lui conducatorilor politici si religiosi.
         Primul si ultimul Mesager prin care Dumnezeu Tatal Si-a desavârsit proiectul si lucrarea de salvare a speciei umane este Hristosul,Fiul Sau,simbol al ceremoniilor si sacrificiilor complexe pentru ispasirea pacatelor poporului lui Dumnezeu,însa aceste ceremonii ale Legii nu au fost în masura sa sfinteasca si sa aduca pe oameni într-o relatie personala cu Dumnezeu Tatal.
         De aceea Dumnezeu a hotarât sa ierte poporul gratuit,fara alte sacrificii materiale din partea omului,care considera ca,sacrificiile animalelor ÎL obliga pe Dumnezeu sa-i ierte,iar cei avuti (bogati) îsi permiteau sa pacatuiasca(sa încalce Legea) având animale de sacrificiu din belsug,însa cei saraci erau ucisi din pricina pacatelor,neavând posibilitati materiale sa-si plateasca aceste calcari de Lege.
         De doua milenii însa,prin jertfa lui Hristos,(Mielul lui Dumnezeu),iertarea este accesibila tuturor,chiar si celor saraci lipiti pamântului,prin Credinta în aceasta jertfa,acest DAR (HAR) a lui Dumnezeu,sacrificiul Fiului omului HRISTOSUL -- SINGURUL OM nascut din femeie, în moartea si înviera caruia, cei ce vor sa aiva viata si sa traiasca cu adevarat,trebuie sa creada si sa se lepede de sine (EGO) ,printr-o moarte si înviere metaforica,metamorfoza nasterii din nou din apa si Spirit …

     • Arlech 2017-08-08 Reply

      Civilizaţia noastră a tras şi încă mai trage foloase de pe urma lor -- după părerea mea. Dragii de ei o ajută să evolueze într-o anumită direcţie, i-o mai schimbă din când în când… Cobaii trebuie supuşi mereu unor experienţe noi, nu? Şi vrei să le meargă bine, fiindcă ai nevoie de ei. Le porţi de grijă, cum îi poartă ţăranul un an întreg de grijă porcului pe care vrea să-l taie de Crăciun. 😛

      • Renata Carageani 2017-08-08 Reply

       Arlech, cu siguranță, dacă suntem ceva pentru ei, suntem șoareci de laborator (ai văzut ce avânt a luat industria farmaceutică?), nu porci de Crăciun. 🙂
       Deși, dacă mă gândesc bine, cu explozia asta de fast food și cronțănele cu gust de rață pe varză, nu-i exclus să preleveze mușchiuleț, spată, scăricică la 24 de ore după înmormântare, că grasul, oricât ar fi de gras, peste 7 ani când ai voie la deshumare, tot un sac de oase alegi din el. Și, în sprijinul acestei teorii, vin cu argumente faptice: ai văzut că grașii mor primii? De inimă, de tensiune, de bătături, de gripă, de foame, de căzut din pat, nu contează! Obezitatea predispune la moarte. Targetarea asta nu ne aparține. E de la Ei! 🙂

       • Arlech 2017-08-08 Reply

        Mişto teoria cu graşii, Renata. Ducând-o mai departe, aş zice că tot de-aia susţine tata popa că-i păcat să incinerăm morţii -- adică-i păcat să punem pe foc bunătate de substanţe nutrititive! 😀

        Dar cu porcul de Crăciun voiam să zic doar că şi noi le facem bine unor creaturi aflate la discreţia noastră, deşi de fapt nu le vrem binele; vrem doar să fie bine sănătoase când vine vremea să ne folosim de ele, într-un fel sau altul. 😀

     • Fire 2017-08-08 Reply

      Renata : Dar de ce crezi ca aia care ne-au vizitat acum mii de ani au fost folositori civilizatiei noastre ? Eu nu vad asta.

      Utilitatea piramidelor … se cam stie. Au fost instalatii care produceau enorm de multa energie pentru utilitati puvbice, dar mai ales pentru proiectarea constiintei oamenilor in univers. Pentru ca erau masinarii spirituale, in care oamenii erau initiati si li se arata cu ajutorul lor … partea din univers pe care nu o putem percepe cu cele 5 simturi.
      In varful piramidelor exista masinaria Ben-Ben care a fost furata de babilonieni , de unde si razboiul cu egiptenii din cauza lui. Exista informatii despre piramide, doar ca nu sunt mainstream.
      Poza 2 si 3 din text ( textul e irelevant ) http://www.labyrinthina.com/the-ica-stones.html povesteste exact acelasi lucru, dar in imagini, dintr-o alta perioada de timp, mult mai veche. civlizatia de atunci a impanzit planeta cu [iramide care exista si acum, si avand astea doua utilizari descrise mai sus ( sunt clar descrise pe seria de pietre decodate de Cabrera ).

      • Renata Carageani 2017-08-08 Reply

       Fire, textul e irelevant pentru tine, eu tre să-l rumeg.
       Mașina Ben-Ben. Găsesc pe net ceva despre ea?
       Nu, nu te obosi, caut eu. Vorbim pe urmă. Pe măsură ce trece vremea, încep să cred că nu ești d-a noastră, dar nici de balamuc nu ești.
       Poate că, în lumea de unde vii tu, acidul ascorbic e ca pâinea pe vatră. Din ce mănânci, tot ai mai mânca. 🙂
       Te superi că am glumit iar cu vitamina C?
       :)Pace!

 • Iosif 2017-08-07 Reply

  Da,ketherius. Sunt “samânta sarpelui,serpi si pui de napârci.” (reptilieni) cu sânge rece,lipsiti de caldura iubirii si sentimentelor omenesti,altruism si empatie iar omul nemetamorfozatn(nenascut din apa si Duh) este robul sistemului ‘lor’ inteligent,fals,înselator,mascat de (aparent) bunele si nobilele intentii în raport cu omul credul,involuat si neexperimentat,tinut prin religii,politica,finante,servicii secrete si armate,într-o obscuritate si frica continua si îngrijorare pentru viitor si supravietuire,dezbinând si supervizând prin tehnica informatica fiecare regiune de pe Terra,echilibrând si reglând inconvenientele personale,prin declansarea de conflicte (razboaie si pace ) controlate cu ajutorul puterilor financiarei “Mamona” (Banca Mondiala)

 • castanman 2017-08-08 Reply

  Mesaje publicitare pentru alieni, de bagat in pauza dintre celelalte: “Combustibil premium numa’ la Sfinx-ul Bucegilor” si ” Ordinea corecta: Zamolxe, Platon, Da Vinci, Einstein”

  • Arlech 2017-08-08 Reply

   😆

  • ketherius 2017-08-08 Reply Author

   “Sarmizegetusa Regia -- Schimb de ulei ce nu invalidează garanția!”

 • castanman 2017-08-08 Reply

  Si o linie de cod pentru descifrarea civilizatiei pamantesti:
  ” varza, barza, branza, viezure, manz”. Face cat tot poemul lui Ghilgames.

  • Renata Carageani 2017-08-08 Reply

   Băi, Castane, tu glumești, dar aliterația rz-rz-nz-zu-nz poate fi un cod, pe bune. Acum, în timp ce-ți scriu, mă gândesc la barjă, marjă, vrajă, cârjă, vrej… O fi un supracod, de finețe? O fi ca acordul fin?

   • castanman 2017-08-11 Reply

    Renule, prin clasa a zecea se vorbea de o frecventa de rezonanta pe la circuitele electrice. Un acord fin, pe limba farmacistilor. Si cum lumina e o unda si un corpuscul, cu diferite proprietati de natura electrica, tare ma tem ca la baza universului sunt niste calcule serioase pentru functionarea in conditii de siguranta. Altfel cum iti explici pasivitatea ta in relatia cu doua personaje absolut imposibile. Si cum iti explici supravietuirea lor printre celelalte vietuitoare de pe pamant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *