web analytics

23 de oameni

Zilele trecute, cel puțin 23 de oameni au murit în India în proteste de stradă. Și ce voiau acei oameni? Ce i-a scos în stradă? Pentru ce au murit ei? Pentru o cauză nobilă, desigur: să-l salveze pe sfântul lor, Sain Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insan – alias MSG (Messenger of God), alias Guru of Bling – ce a fost găsit vinovat de violul a două femei la sediul sectei pe care o conduce.

Dacă a fost sau nu vinovat, nu o să vă spun eu. Nici despre sfințenia lui nu o să vorbesc. Ce se știe? Este liderul unei secte cu circa 60 de milioane de adepți, joacă în filme de Bollywood, dă concerte rock, are un brand de mâncare ce-i aparține, este cunoscut ca “rock star baba” și “guru of bling”.

Din cauza marelui număr de adepți, a fost curtat de politicieni, el susținând, pe rând, atât actualul guvern, cât și opoziția. În 2002 a fost acuzat de crimă și viol. A mai fost acuzat și că a forțat 400 de adepți să se castreze pentru “a se apropia de zeu”. În 2010 a organizat o căsătorie în masă, 1000 de adepți “oferindu-se voluntari” să se căsătorească cu prostituate. În ultimii ani a început să joace în filme, el apărând în cascadorii, luptându-se cu extratereștii, cu fantome, cu elefanți și cu personajele negative.

Înaintea verdictului, suporterii lui s-au adunat în orașul în care avea loc procesul și au amenințat că vor recurge la violență (împotriva altora și a lor înșiși) dacă guru va fi găsit vinovat. Justiția nu s-a lăsat intimidată, amenințările adepților nu au fost vorbe în vânt, iar poliția și-a făcut treaba.

Pentru final, haideți să-l vedem pe guru în concert:

https://www.youtube.com/watch?v=Q48tagwurUw

(Surse: BBC, BBC, BBC)

15 Comments

 • Motanul Grişka 2017-08-27 Reply

  Lumea e un imens cuib de cuci… bipezi.
  Oamenii sunt uşor de fanatizat. Adică de prostit. Sunt predişpuşi la isterie în masă. Adoptă uşor idei preconcepute şi celor mai mulţi s-ar părea că le e frică să gândească singuri, cu tărtăcuţa lor. De-aia au nevoie de modă, de obiceiuri şi tradiţii, de ritualuri, de un guru…
  Ar trebui să meargă la cursuri de independenţă în gândire.

  • ketherius 2017-08-27 Reply Author

   Independența în gândire este cursul de avansați. Mai întâi i-aș trimite la cursuri de gândire în propoziții de mai mult de cinci cuvinte.

 • Iosif 2017-08-27 Reply

  Sa mai afirme religiosii din lumea întreaga,(habotnici iudei,crestini,musulmani,atei,budisti,confucianistisatanisti,ocultisti si alte grupari legaliste),ca Charles Darwin nu avea dreptate când a scris “Originea speciilor”.
  Specia homo sapiens se împarte în doua categorii principale:
  1 -- Cei multi,care au pierdut reperele autentice ale evolutiei,înselati de “sarpe”,regresând,involuînd spre originea primatelor,condusi de instinctele celor cinci simturi relative,efemere,moarte…
  2 -- Cei f.putini,care traiesc în ascultare de TATAL CREATOR,transmitând din generatie în generatie mesajul LUI de IUBIRE ABSOLUTA,sacrificatoare,transformatoare trecuti prin metamorfoza materiei (nasterea din apa si spirit) din faza de larva,în fluturi eliberati din coconul acestui trup mort,închisoare a Sufletului si Spiritului vesnic,nemuritor,atemporal… 🙂

  • ketherius 2017-08-27 Reply Author

   Da, Darwin avea dreptate: use it or lose it -- inteligența și liberul arbitru nu sunt exceptate.

 • Renata Carageani 2017-08-27 Reply

  Încă o dovadă că GURU vine de la gurist. Știrea „nu mă dă pe spate” :), fiindcă au existat, pe lume, GURI care și-au împins fanii la sinucidere în masă.
  Mai avem de văzut, de auzit. Sfârșitul nu-i aici!

  • ketherius 2017-08-27 Reply Author

   Sigur că nu e, sentința se pronunță abia mâine. Între timp, numărul victimelor a ajuns la 36, armata a intrat în oraș cu armament greu și primul ministru a declarat: “Violența nu este acceptabilă în națiunea noastră, în nici o formă. Cei ce iau legea în mâinile lor sau se dedau la violență nu vor fi cruțați, oricine ar fi ei“.

 • Cudi 2017-08-28 Reply

  Superman is overrated. Sunglasses required:
  https://www.youtube.com/watch?v=scuWiXG5bh8

 • Elena 2017-08-28 Reply

  Cudi, m-a rãnit rãu sã aflu că ai așa o părere despre mine, mai ales cã mi-ai zis că îmi citești toate comenturile și nu mi-ai dat de înțeles cã tu ai avea o pãrere atât de proastă despre mine până acum. Mai bine mai târziu decât niciodatã. La Arlech și la Lotus mă așteptam, nu a fost nici o surprizã. Joaca de’a anonima s-a încheiat, mi-a lãsat un gust amar dar e destul de motivant ca sã ies din blogosferã. A fost totuși o lecție din care am avut multe de învãțat. Vã mulțumesc pentru tot, mai ales pentru faptul că mi-ați tolerat prezența, îmi cer scuze pentru tot și vã urez multe articole inspirate și de acum încolo.

  • Cudi 2017-08-28 Reply

   Eu pledasem pentru tine, Elena.
   Dincolo de toate, amărăciunea, înmuierea asta tristă date de lectura comentariului tău îmi reconfirmă, a mia oară, că degeaba pun suflet pe unde pun.
   Rămas bun, dragă Elena.

   • Elena 2017-08-28 Reply

    Rămas bun!

    P.S. Mã bucur cã l-ai deblocat pe Lotus.

   • Elena 2017-08-28 Reply

    Pledaseși pentru mine?
    Mulțumesc! Îți doresc să ai și tu parte de susținãtori ca tine.
    Cudi, sfatul meu e să nu te mai implici în rãzboaie pe care nu le cunoști, despre care nu știi decât o micã parte, dintr-un unghi subiectiv, pentru că s-ar putea să foarte greșești, când puteai sà stai deoparte pe motiv cã nu ai cum să cunoști tu toate datele și detaliile problemei.
    Niciodatã o persoanã care simte ceva bun pentru o persoanã, nu va încerca sã o dãrâme psihic, moral, să o denigreze, sau altfel, ci îi va vrea binele sau va sta deoparte simțindu-se nedorit, se va retrage în suferința lui. Nu încerci să manipulezi și să induci în eroare, nici să-ți construiești strategii pentru a-l influența pe celãlalt împotriva a ceea ce el simte și vrea.
    Lupii atacă în haitã.

 • Arlech 2017-08-30 Reply

  Cudi, l-aţi deblocat pe Lotus?!
  Şi el ştie?
  Mă mir că nu zice nimic! 🙂

  • ketherius 2017-08-30 Reply Author

   Arlech, NU. Lotus e în continuare blocat, dar pentru că toate comentariile ce îi conțineau numele ajungeau în gunoi, i-am șters numele din blacklist, păstrându-i blocate emailul și ip-ul. Cum suntem pe alt fus orar și răspundem mai târziu comentariilor, a trimite la gunoi comentariile voastre doar pentru că menționau numele lui era o situație puțin cam trasă de păr.
   Intenția de a-l debloca am avut-o. Am căzut de comun acord să discutăm cu el în privat, fără circ pe blog, urmând a-i condiționa deblocarea de promisiunea că va da dovadă de bun simț în probabilele lui viitoare intervenții, fără insulte, jigniri la adresa nimănui. L-am abordat pe Facebook, dar tratativele au eșuat din start, Lotus neputând să se abțină de la a pune întrebări tâmpite.

   • Arlech 2017-08-30 Reply

    A, acum m-am lămurit. 🙂
    Mulţumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *